lepson89 13.03.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam, chciałem zapytać czy możliwe jest przestrojenie działania elektrycznego kotła CO (np. tego: http://www.kospel.pl/pl/produkty/elektryczne-kotly-co/ekco-t-i-ekco-tm-kotly-duzych-mocy.html) z wody na glikol propylenowy? Kocioł ten ustawiony jest na kontrole temperatury od 40 do 85°C a ja chciałbym wykorzystać o jako termostat żeby w zbiorniku zewnętrznym utrzymywać temperaturę ok. 100°C. W tym celu potrzebne mi jest nagrzewanie likolu do jakichś 120°C. Czy jest w ogóle możliwe takie przeprogramowanie kotła aby utrzymywał temperaturę powyżej tej, którą założył producent? Może zmiana jakichś ograniczeń w elektronice? Jestem w tym zielony a chcę wykorzystać taki kocioł jako tańsza alternatywa termostatu. Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts