Gość grend 13.03.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 WitamChcę własnie wykonac rure dolotowa do kominka. W zwiazku z tym ze nie chce jej robić w warstwie styropianu pozostaje mi ją wyprowadzenie w strone tarasu który niestety jest od strony wschodniej. Teraz pytanie czy to będzie stanowić jakis problem - bo teoretycznie powinien byc ze strony zachodniej - wiejacych wiatrów. Mogę to jeszcze rozwiazać w ten sposób ze pod tarasem mogę zrobic kolanka 90 stopni i skierowac w strone południową albo pokombinowac wyprowadzenie w schodach i bedzie jednak kierunek zachodni no ale dochodzi wersja zakretu o 180 stopni. Co wybrac ??? Chce dać rurę fi 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 13.03.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 wystaw na wschód i nie powielaj głupot. konieczność wystawienia rury na zachód to bardzo stary i nieaktualny mit. fi 150 oczywiście można dać, jakkolwiek zdecydowana większość dolotów jest fi 100 lub 125 i zdecydowanie wystarczają Witam Chcę własnie wykonac rure dolotowa do kominka. W zwiazku z tym ze nie chce jej robić w warstwie styropianu pozostaje mi ją wyprowadzenie w strone tarasu który niestety jest od strony wschodniej. Teraz pytanie czy to będzie stanowić jakis problem - bo teoretycznie powinien byc ze strony zachodniej - wiejacych wiatrów. Mogę to jeszcze rozwiazać w ten sposób ze pod tarasem mogę zrobic kolanka 90 stopni i skierowac w strone południową albo pokombinowac wyprowadzenie w schodach i bedzie jednak kierunek zachodni no ale dochodzi wersja zakretu o 180 stopni. Co wybrac ??? Chce dać rurę fi 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.03.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam.Dobrze że nie wyszło Ci na stronę południową a już broń cię Panie Boże, na północną ...Pismo Murator powinno za powielanie tej totalnej pierdoły publicznie przeprosić swoich wszystkich czytelników, za wprowadzanie ich w ciemnogród ... bo błędem tego nie sposób nazwać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 13.03.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 To nie tylko murator z tym zachodem.... Wielkie dzięki. Tak faktycznie jezeli będe miał kominek max 12 Kw to rura fi 125? czy 100?. Bo rozumiem ze to jest założenie zapotrzebowania na tlen w momencie otwarcia na max szybra a tak faktycznie przy "normalnym" paleniu to fi 100 jest za duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.03.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam. Zrób z szarej rury pvc 110 mm ... będziesz miał złoty środek ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts