redlum 13.03.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam. Ostatnio zauważyłem że w jednym miejscu mam zimną podłogę. Po sprawdzeniu tego w skrzynce okazało się że nie chodzą dwie pętle. Próbowałem je przepchać poprzez odkręcenie na maksa przepływu w tej pętli. Udało to się tylko w przypadku jednej. Druga cały czas stoi. Układ mam z pełną elektroniką i na jednym obiegu po zdjęciu grzyba regulującego taki jakby przycisk jest wciśnięty zaś na pozostałych wystaje https://www.dropbox.com/s/fx0pgmkoqnjczbv/2015-03-13%2012.49.40.jpg?dl=0 Wyjaśnienie do zdjęcia: Po lewej stronie działa, po prawej nie. Czy to jest wina tego pipka? Czy po prostu się coś zatkało/zapowietrzyło i jak się odpowietrzy to pipek sam pójdzie w górę i zacznie działać? Moja instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 13.03.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam. Ostatnio zauważyłem że w jednym miejscu mam zimną podłogę. Po sprawdzeniu tego w skrzynce okazało się że nie chodzą dwie pętle. Próbowałem je przepchać poprzez odkręcenie na maksa przepływu w tej pętli. Udało to się tylko w przypadku jednej. Druga cały czas stoi. Układ mam z pełną elektroniką i na jednym obiegu po zdjęciu grzyba regulującego taki jakby przycisk jest wciśnięty zaś na pozostałych wystaje https://www.dropbox.com/s/fx0pgmkoqnjczbv/2015-03-13%2012.49.40.jpg?dl=0 Wyjaśnienie do zdjęcia: Po lewej stronie działa, po prawej nie. Czy to jest wina tego pipka? Czy po prostu się coś zatkało/zapowietrzyło i jak się odpowietrzy to pipek sam pójdzie w górę i zacznie działać? Moja instalacja [ATTACH=CONFIG]308454[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308455[/ATTACH] Musisz poruszać tą końcówką zaworka aż wyskoczy lub ewentualnie spróbuj go kombinerkami wyciągnąć bo to jest przyczyna nie działania pętli (zaworek jest zamknięty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 13.03.2015 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) dzięki za informacje - dzisiaj wieczorem spróbuję to naprawić EDITJuż naprawione i działa - jeszcze raz dzięki za podpowiedź gdzie tkwi problem Edytowane 13 Marca 2015 przez redlum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 25.03.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Przylga głowicy termostatycznej powinna być zamocowana na dolnej belce - w tym układzie nie będzie pełnić swojej roli. Jeśli zdecydujesz się założyć głowicę na zawór termostatyczny koniecznie zmień te ustawienie - nastawa na głowicy "5" (50st. C - zabezpieczenie pred przekroczeniem tej temp. na wejściu do pętli OP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts