Jarosllaw 13.03.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 witam to moj pierwszy post na tym forum wiec wszystkim klaniam sie nisko..... otoz....... mieszkam w szeregowcu, i moja czesc zaczyna owy szereg.... mam troche miejsca na dzialce i chcialbym powiekszyc sobie swoja czesc mieszkalna..... dokladnie chodzi mi o cos takiego co przedstawilem na rysunku..... dobudowka chyba musi byc na filarach ze wzgledu iz mam plot na dzialce, jesli zastosowalbym te filary to odleglosc do plotu byla by 1m.. jak myslicie czy jest taka opcja??? od czego zaczac??? gdzie sie udac??? przepraszam jesli cos napisalem nie tak ale jestem laikiem w tych sprawach... pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Nie bardzo to zrozumiałe. Nie mam pojęcia co mają Ci dać te filary. Brakuje danych:- gdzie jest granica działki, - - jak daleko są inne budynki i inne elementy zagospodarowania - zapisy planu miejscowego lub warunków zabudowy.Zacząć od znalezienia architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosllaw 13.03.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 witam....co maja mi dac filary......na parterze jest lokal uslugowy, i jesli nie zrobilbym tego dolu na filarach tylko zrobilbym zwykla dobudowke to sciane mialbym 1 metr od plotu... za ktorym jest chodnik i ulicainnych budynkow brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.03.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Sorry, ale wciąż to niezrozumiałe. Wyżej i tak ściana będzie przecież 1m od płotu. Wolno Ci się w ogóle dobudować w stronę drogi? To ostatni z braków, do którego się nie odniosłeś. Radę ponawiam. Dodam: architekta na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.03.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 od czego zaczac??? gdzie sie udac???- od Wydziału Architektury Urzędu Miasta z wnioskiem o wydanie Warunków Zabudowy lub Wypisu i Wyrysu z Planu Miejscowego dla " rozbudowy istniejącego budynku na działce, nr, ... "- rozwiązania konstrukcyjne ( na tym etapie ) są rzeczą wtórną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosllaw 17.03.2015 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 witam.... nie mam pojecia jak do tego sie zabrac wiec dlatego pytam fachowcow..... wrzucilem kilka fotek zebyscie na to spojrzeli i napisali mi czy jest taka opcja dobudowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.03.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Ile razy mamy Ci powtarzać? Nie wiemy co wolno bez sprawdzenia MPZP lub uzyskania WZ, obejrzenia mapy. Zdjęcia nam nic nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts