Kozak-Maslak 13.03.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam wszystkich. Mam takie zapytanie. Ponieważ chcę zamontować okna przesuwane i nie wiem jakie jest najlepsze rozwiązanie.Otóż mój wujek montował dwa lata temu okna "metodą tradycyjną" no i budowlańcy, co mile to podparli. Rama się wygięła do środka i skrzydło się nie domykało wezwał serwis producenta no i utrata gwarancji, ponieważ rama byłą wygięta. Dowiedział się że to przez podpieranie i stawianie na byle czym. Dlatego proszę was o pomoc czym najlepiej zamontować takie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 13.03.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 [...] chcę zamontować okna przesuwane i nie wiem jakie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego proszę was o pomoc czym najlepiej zamontować takie okno? Przy prezentowanym poziomie wiedzy i umiejętności według mnie najlepiej będzie zamontować to okno... ekipą monterską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.03.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Przy prezentowanym poziomie wiedzy i umiejętności według mnie najlepiej będzie zamontować to okno... ekipą monterską. :) jedyna słuszna odpowiedź jest jeszcze inna, koszt montażu suwanki to cirka 1000,- zł Podać numer konta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kozak-Maslak 17.03.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 No tak zgadza się, nie ukrywam że nie mam wiedzy. Jestem tylko osobą która chce sobie dom skończyć.No dobrze ekipa monterska ale to duże koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 17.03.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 No tak zgadza się, nie ukrywam że nie mam wiedzy. Jestem tylko osobą która chce sobie dom skończyć. No dobrze ekipa monterska ale to duże koszta Naprawdę? Uważasz, ze jeden - dwa dni pracy sprawdzonej ekipy monterskiej to aż takie koszta? Ale na okna przesuwane Cie stać rozumiem, czy wujek zafundował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 17.03.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 No dobrze ekipa monterska ale to duże koszta Zepsuta suwanka to jeszcze większe koszta. Suwanka bez faktury czy na 8 % Vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.03.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 By wytłumaczyć jak to zrobić, trzeba minimum godzinnego szkolenia teoretycznego. Potem trochę praktyki no i zakupy. Jak nic wskazane będzie poszerzenie za 100?200?300zł.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.03.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Nawet nie wiadomo czy chodzi o PSK czy HST (stawiam na PSK) a to zupełnie inne "wyzwania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 No praktycznie nic nie wiadomo, dlatego nasze odpowiedzi są takie, jakie są. Bardzo ogólnikowe, bo próba jakiś sensownych podpowiedzi to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.03.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 jak to nic nie wiadomo - klient na swoich oknach będzie się uczył montażu bo przecież koszujeWszystko wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 18.03.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 A ja wcale się nie śmieję z autora wątku.Wiele rzeczy robiłem w domu po raz pierwszy i dam sobie rękę uciąć, że zrobiłem je lepiej, niż zrobił by to niejeden losowo wybrany "fachowiec" W wstawianiu okien nie ma jakiejś szczególniej tajemnej wiedzy, trzeba poczytać odpowiednie instrukcje i zalecenia i można to zrobić prawie samemu.Prawie, bo takie okno bywa ciężkie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 18.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Z punktu widzenia samej ceny, to samodzielny montaż miałby sens tylko w przypadku zakupu okien bez faktury lub z zaniżonym niesłusznie VATem. W drugim przypadku jeśli znalazła się taka "cwana" firma co sprzedaje w ten sposób okna, to ja bym montował sam, a później zgłosił reklamację na montaż (przecież jest na fakturze) i żądał poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 18.03.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Na nieszczęście nie można się samą ceną kierować. Myśmy oglądali montaże "fachowych ekip" w okolicy. Strach w oczach. Wprawdzie nie mam przesuwnych okien, ale cieszę się, że mąż sam je zamontował (nie to żeby się uczył montować na własnych oknach - sam kiedyś montował okna, więc wie, jak się to robi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 18.03.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Na nieszczęście nie można się samą ceną kierować. Myśmy oglądali montaże "fachowych ekip" w okolicy. Strach w oczach. Wprawdzie nie mam przesuwnych okien, ale cieszę się, że mąż sam je zamontował (nie to żeby się uczył montować na własnych oknach - sam kiedyś montował okna, więc wie, jak się to robi). Poprawnie zamontować PSK (czyli tak żeby działało dłużej niż kilka miesięcy od montażu) potrafi niewielu montażystów. Działający dłużej na "bogatszych" rynkach i montujący ich sporo poznali już specyfikę takich okien. W tej chwili w większości domów pojawia się PSK w różnych wersjach i montują to ludzie którzy pierwszy raz się z nimi spotykają, różni fachowcy od druta na cztery kotwy montowanego. Kwestię ich talentów do regulacji źle działającej PSK pomijam. Niedawno byłem na serwisie przesuwki w domu gdzie jest ich kilka i kominkarze składający swoje dzieło nie mogli się nadziwić odwadze właścicieli takiej ilości przesuwek bo "te przesuwane to wszędzie gdzie byliśmy to jakieś problemowe i się zacinają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.03.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 IVO - daj spokój. Już wyjaśniono - montaż okien to czynność prosta, którą każdy wykonać może, tylko okna ciężkie. Więc niech montują, zaoszczędzą (w ich odczuciu) kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.03.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 A później reklamacja, producent do chrzanu i my również, bo nie wybiliśmy tego (za przeproszeniem) idiotycznego pomysłu z głowy. Skoro kupuję "mercedesa" to stać mnie na jego utrzymanie, a w tym wypadku skoro kupuję drogie okno to wolałbym dołożyć te kilka groszy aby ktoś to zamontował DOBRZE. Kilka stówek za montaż a ile później stresu można oszczędzić. Oszczędzając na montażu później trzeba liczyć się z kosztami: -odrzucenie reklamacji = strata czasu i stres -przyjazd ekipy i poprawki jeśli się da -jeśli się nie da to zakup nowego okna -montaż nowego okna -zrobienie elewacji -obróbki wewnątrz -5 paczek fajek wypalonych ze stresu i 3 siwe włosy na głowie Mi dużo włosów nie zostało więc to cenna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts