Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materiał do wykonania podestu w łazience

gramm

Recommended Posts

Cześć,

Mam małą zagwozdkę z realizacją pomysłu mojej projektantki.

Sprawa wygląda następująco, mam w łazience ogrzewanie podłogowe (dom/szereg jest na etapie wykańczania przez dewelopera) ogrzewanie to już jest zalane wylewką i wolałbym już przy tej instalacji jak i przy wylewce nie grzebać ze względu na koszty. Projektantka wymyśliła zrobienie prysznica w stylu "walk in" z odpływem liniowym na swego rodzaju podeście - coś jak na zdjęciu poniżej - podest ma mieć chyba około 17 cm wysokości:

http://i.imgur.com/L0gQeci.jpg

Pomysł mi się ogólnie bardzo podoba i myślę, że pójdziemy zgodnie z tą koncepcją natomiast nie wiem jakiego materiału użyć do zrobienia tego podestu tak aby ciepło z ogrzewania podłogowego jeszcze jako tako docierało do kafli, które będą ułożone na podeście.

Macie może jakieś sugestie? Cegła szamotowa? :D w kominkach dobrze akumuluje ciepło i powoli je oddaje :)

Myślę, że najszybciej byłoby gdybyś porzucił myśl o ogrzewaniu tego miejsca podłogówką i przeszedł na ogrzewanie matami elektrycznymi a całą konstrukcję oparł np na gotowych płytach. 11037587_1591017847851047_6758151405988183974_o.jpg

Ciężko powiedzieć jak zachowywała by się tak gruba warstwa betonu wylana w jednym miejscu- chodzi mi o przewodzenie ciepła, czy poczułbys cokolwiek pod prysznicem bez rozkręcania pieca na maxa.