gramm 13.03.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Cześć, Mam małą zagwozdkę z realizacją pomysłu mojej projektantki. Sprawa wygląda następująco, mam w łazience ogrzewanie podłogowe (dom/szereg jest na etapie wykańczania przez dewelopera) ogrzewanie to już jest zalane wylewką i wolałbym już przy tej instalacji jak i przy wylewce nie grzebać ze względu na koszty. Projektantka wymyśliła zrobienie prysznica w stylu "walk in" z odpływem liniowym na swego rodzaju podeście - coś jak na zdjęciu poniżej - podest ma mieć chyba około 17 cm wysokości: http://i.imgur.com/L0gQeci.jpg Pomysł mi się ogólnie bardzo podoba i myślę, że pójdziemy zgodnie z tą koncepcją natomiast nie wiem jakiego materiału użyć do zrobienia tego podestu tak aby ciepło z ogrzewania podłogowego jeszcze jako tako docierało do kafli, które będą ułożone na podeście. Macie może jakieś sugestie? Cegła szamotowa? w kominkach dobrze akumuluje ciepło i powoli je oddaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 14.03.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Myślę, że najszybciej byłoby gdybyś porzucił myśl o ogrzewaniu tego miejsca podłogówką i przeszedł na ogrzewanie matami elektrycznymi a całą konstrukcję oparł np na gotowych płytach. Ciężko powiedzieć jak zachowywała by się tak gruba warstwa betonu wylana w jednym miejscu- chodzi mi o przewodzenie ciepła, czy poczułbys cokolwiek pod prysznicem bez rozkręcania pieca na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts