anfort 13.03.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Proszę o poradę w sprawie mojej kuchni. Jestem zupełnym amatorem co pewnie widac po załączonym projekcie. Generalnie mam dwie opcje do wyboru. 1. Pierwsza to z lodówką obok okna (naprzeciwko lodówki jest wyjście na przedpokój i naprzeciwko zlewozmywaka jest wejście do pokoju) 2. Druga opcja to z lodówką obok wejścia z przedpokoju. Które rozwiązanie według Was jest lepsze? Dodam, że kuchenka i zlewozmywak muszą pozostać mniej więcej w tym samym miejscu a pod oknem jest grzejnik, który nie może zostać zabudowany szafkami Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Chyba trochę nie bardzo widok z pokoju na zlew pełen garów.Ja bym zrobiła standardowo w "L" z lodówką pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anfort 13.03.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Chyba trochę nie bardzo widok z pokoju na zlew pełen garów.Ja bym zrobiła standardowo w "L" z lodówką pod oknem. naprzeciwko zlewu jest wejście do sypialni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozikowa83 14.03.2015 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Jeśli pod oknem jest grzejnik, którego używasz to tam lodówka nie może stać. Nie chodzi tutaj o zagospodarowanie przestrzenne, a sprawy technizne, lodówka nie może stać bezpośrednio przy źródle ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anfort 14.03.2015 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Jeśli pod oknem jest grzejnik, którego używasz to tam lodówka nie może stać. Nie chodzi tutaj o zagospodarowanie przestrzenne, a sprawy technizne, lodówka nie może stać bezpośrednio przy źródle ciepła. Lodowka będzie oddzielona od grzejnika blatem i szafką więc nie będzie w bezpośrednim sąsiedztwie grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_w123 18.03.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Też bym dała lodówkę koło okna, mam podobny układ u siebie i takie wyjście jest dla mnie zadowalające:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 20.03.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 W mieszkaniu mam zlew i kuchenkę tak jak u ciebie na planie. Straszna porażka! Brudne naczynia do mycia stawiam na kuchence :/ , a kiedy coś smażę, to juz nie pozmywam, bo jak kapnie mi kropla wody do gorącego tłuszczu.....to wiadomo. Może spróbuj rozdzielić te dwa urządzenia chociaż małą szafką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 20.03.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Między zlewem i płytą powinien być główny blat roboczy do przyrządzania posiłków. Jedna z podstawowych zasad projektowania kuchni o ile sytuacja oczywiście pozwoli. Warto poczytać o strefach w kuchni przed zakupem mebli, bo masz układ "U", a w nim bardzo łatwo o funkcjonalny i wygodny układ sprzętów. Większość stolarzy o to nie dba więc warto się zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts