Anna Pepa 14.03.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Dawno tu mnie nie było więc sorry jeśli pisze nie tu gdzie trzeba (jeśli jest jakiś admin to może wkleji do właściwego wątku, jeśli to nie tu). Otóż dom ma 3 lata w tym roku na kominie na strychu pojawiły się paskudne plamy przesiaka sadzą. Co robić? Mam foty ale gdzie i jak je dodać? Edytowane 14 Marca 2015 przez Anna Pepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.03.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Witam.-zbyt mała temperatura spalin-złe nastawy pieca (napisz jaki masz)-brak ocieplenia komina na poddaszuPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 14.03.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 -mokry opał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 14.03.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Dawno tu mnie nie było więc sorry jeśli pisze nie tu gdzie trzeba (jeśli jest jakiś admin to może wkleji do właściwego wątku, jeśli to nie tu). Otóż dom ma 3 lata w tym roku na kominie na strychu pojawiły się paskudne plamy przesiaka sadzą. Co robić? Mam foty ale gdzie i jak je dodać? uźyj opcji dodaj zdjęcie- wybierzesz pliki z komputera i wkleisz w post możesz najpierw zmniejszyć ich rozmiar co do powodów tych wykwitów to moze być ich wiele. napisz jaki kocioł jakiej mocy i jakie nastawy powyżej koledzy podali główne przyczyny które w połączeniu ze zbyt dużym kotłem pracującym krótko a długo odpoczywającym dają własnie takie skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margas3292 13.01.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 witam chcialem sie dolaczyc do tematu mianowicie mam problem z naciekiem na kominie sadza lub jakas podobna twora.,. walcze 3 lata przeczytalem chyba wszystko co dostepne na necie i brak mi juz pomyslu , probowalem roznych nastawien na piecu kmg1 z osieka sterownik st37 a problem nadal jest mialem czerwony komin z klinkieru a teraz wyglada jak po pozarze i do tego dach . dobrze za zrobilem go z czarnej dachowki szkoda ze nie szkliwiona ale coz ... komin wysoki ok 11,5 metra a dotego strasznie szeroki ok2,5 metra wklad kominowy typowy ,,zolty ,, jest od ok.8 m. wysokosci do samego szczytu natomiast do 8 metrow rura azbestowa tak bylo reszta powstala z rozbudowy domu ok240 m2 uzytkowej moze to wina szerokosci sam juz nie wiem komin wystaje ok.0,70cm pow.kalenica i jest tak.2 kanaly dymne na prawo3 wentylacyjneTeraz spalinowy od Co.nastepnie 2 kanaly wentylacyjne i 2 kanaly dymne naprawde spory. kominy dymne i spalinowy otwory do gory , natomiast wentylacyjne wychodza na boki moze to ta wentylacja za bardzo wychladza przewod dymny od C.O. nie ukrywam ze nie mierzylem temp.spalin na wylocie piec nadtawiony tak1,5min podawnia 1.5 mni.przerwy nadmuch 6 w skali0_10 , przerwa w podtrzy. 8min. temp.zadana 60 C. zamontowany zawor 3 drozny., pale ekogroszkiem chwAlowice z 30%domieszkom mialu , opal sezonowany suchy czasem babcia go polowa zeby sie nie kurzylo przy zasypywaniu wiem ze to zle ale to babcia ...czasami wiwcej sadzy czasami mniel ale zawsze jest , jak zapodam dmuchawe na 10 to wkolo furga sama sadza takze trzymam na 6 martwi mnie komin powyzej kalenicy nie ladnie wyglada a pozatym boje si zeby go szlak nie trafil okuty jest dobrxe takze nic na poddasze sie narazie nie przedostaje ale z czasem kto wie... jezeli macie wiedze jak rozwiazac problem prosze o odpowiedz jak sobie. tam mazia poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts