PiotrekF 14.03.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Cześć, pierwszy post na forum, więc witam wszystkich Przymierzamy się do zmiany z mieszkania na szeregówkę. Dużo zmian będzie wykonywanych pod kątem "wygody" w wychowywaniu córek a głównie jednej z nich, która jest niepełnosprawna. Na pierwszy ogień idzie przemieszczanie się pomiędzy piętrami. Na tą chwilę nie będzie montowana, żadna winda ani podjazdy etc. Chodzi o zaprojektowanie schodów, które będą jak najbardziej szerokie i wygodne aby wnosić, znosić córkę. Wysokość piętra 2.6m wymiary otworu w stropie pomiędzy piętrami: szerokość 2m x 1.85m zmiana wymiarów nie wchodzi w grę bo na piętrze będą ściany z jednej i drugiej strony wejścia. Moja prośba, czy mając takie wymiary, można zrobić schody, wygodne do przemieszczania się? Myślałem o schodach w kształcie litery L skręt w lewo, z stopniem (placem) pomiędzy schodami. Przepraszam, ale nie znam fachowych (technicznych) nazw itp. Ale chcę poradzić się, niż być zdanym tylko na "wiedzę" firmy, która to wykona. Dzięki wielkie za podpowiedzi. Jeśli coś jest niezbędne do uzyskania odpowiedzi, a będę w stanie na to odpowiedzieć proszę dać znać Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts