kazik1906 14.03.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 kupilem mieszkanie w domku 5 rodzinnym i mam straszny problem.mieszkam na parterze i nad sobą mam sąsiadów.Jest to stary budynek i podłogi nade mną sasiedzi mają drewnianie,a ja u siebie sufit mam z regipsów.Problem moj polega na tym,że słychać sąsiadów jak chodzą i czasami slychac to tak jakby ktoś młotem walil.Jest to strasznie uciążliwe bo spać nie mozna jak dzieciak biega,Chciałbym się dowiedzieć czy mozna ten sufit u mnie jakoś wyciszyć i jakie to byłyby mniej więcej koszty ?mozna np. sciagnać regips i cos dac nad nim i z powrotem regips zamontowac ?a moze inne rozwiązanie???chciłbym cos z sypialnia 16m2 zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 17.04.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Skuteczny efekt pozbycia się hałasu od dźwięków uderzeniowych daje podłoga pływająca od góry stropu. Czasami warto zajrzeć pod płytę gipsową czy jest tam pusta przestrzeń , w której dodatkowo dźwięk się wzmacnia. Wówczas można włożyć tam materiał pochłaniający z wełny mineralnej. Nie rozwiąże to problemu całkowicie ale są sytuacje, w których jest zauważalna poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts