Adam626 15.03.2015 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) http://m-design.com.pl/lunaclassic1000h,59,15,1,produkt.html Czy taki kominek jest w porządku? Szeroki prawie na metr. Szyba podnosi się do góry za pomocą "pogrzebacza". Przy podniesieniu szyby automatycznie otwiera szyber. Jest wart zakupu ? cena samego wkładu to około 12kpln. Czy tak wysoka cena znajduje odzwierciedlenie w jakości wkładu ? Edytowane 15 Marca 2015 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ten wkład był na topie dawno, dawno temu. Wtedy była jeszcze moda na nieszczelne, bardziej ozdobne konstrukcje. Wystające zawiasy, rachityczna konstrukcja, szyber...to wszystko było dobre 10 lat temu, kiedy monopoliści tacy jak Hajduk i Spartherm, nie musieli się jeszcze martwić konkurencją. Teraz, obie te firmy, czując na plecach oddech polskich producentów, wysunęli sie znów na czoło, tym razem jakością i przemyślnością rozwiązań, którym sfora rodzimych wytwórców, nie prędko sprosta. Kup raczej Volcano D, albo Varie Bh. Nawet Mila z Kratek pl jest solidniejsza od tego co wkleiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dziękuję bardzo Piotrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 tylko patrzę Spartherm wkład kominkowy VARIA BH-4S LINEAR 10,4 kW cena 18051,59 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 To nie patrz! Masz wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 15.03.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 tylko patrzę Spartherm wkład kominkowy VARIA BH-4S LINEAR 10,4 kW cena 18051,59 PLN Piotr sprowadził Cie na ziemię ceną sparterma? sprawdź BEFa model trend V12 ma samą szybę koło metra, a V14 120cm Poniżej fota jaką znalazłem w necie nowego TRENDA prawdopodobnie jeszcze chwila i będzie ogólnodostępny http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308722&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Varia Bh, Volcano D i Mila, to konstrukcje sprawdzone i solidne. Można w nich palić. Bef pewnie też...Z resztą, poczekajmy z 10 lat na opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 15.03.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Miałem u siebie na sklepie kilka lat używaną v14 zwiezioną z czech jeszcze z wnętrzem szamotowym - mechanizm chodził jak w nowym wkładzie - bez serwisu przyjechał po nią niemiec i zabrał do niemcowa wraz z nowym narożnym trendem V 10. Ciekawe dlaczego nie wybrał spartherma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Odnośnie kominka mila - to przez przypadek miałem okazję go zobaczyć - bo 2 sklepy z kominkami były obok siebie. Widziałem Kratki.pl a potem Mdesign Luna classic. Luna był droższy prawie 2 krotnie. Sprzedawca z kratki.pl był zupełnie niemrawy i nie potrafił nic ciekawego powiedzieć o kominku poza tym że jest dobry, Za to sprzedawca obok od Luny był super i opowiadał przekonująco. W Mila mi się spodobało wspomaganie podnoszenia szyby i możliwość podnoszenia za uchwyt a nie pogrzebaczem. Szyba w Luna Mdesign chodziła dużo gorzej. Sprzedawca Luny owił ze mdesign to innej klasy kominek i ze bedzie się lepiej palić. Ten który w kratki pl mi się spodobał jest taki jak z załączonego pliku. I mowicie ze to jest warte zakupu? Za 18kpln kominka nie kupię bo nawet nie wiem jak czesto bede go używał. Sprzedawca od Mdesign mówił ze nie poleca obijania wełną i dyktą tylko jakimś materiałem izolacyjnym - płyta białą grubości około 3cm. http://images37.fotosik.pl/571/1d3f41ff04a8e3e6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Kupuj więc Milę. Przedtem rozważ jednak Hajduka, to trochę pomiędzy Milą a Sparthermem się plasuje. Cenowo też chyba...Befa tez bym nie wykluczał, ale co będziesz Czechom kabzę nabijał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 15.03.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 z polskich jest jeszcze arysto cenowo tyż nie zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 z polskich jest jeszcze arysto cenowo tyż nie zabija "Arystokracja" , Robiren, Merkury, Pama, Lechma, Byrski...wymieniamy dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 15.03.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 "Arystokracja" , Robiren, Merkury, Pama, Lechma, Byrski...wymieniamy dalej? trzeba dać koledze wybór, niech się jeszcze po paru salonach / sklepach / marketach przedzie i sam zacznie kumać który może być dobry i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 czyli taki kominek MIla za 6100 pln bedize lepszy od tego mdesign za 12 tys?http://allegro.pl/wklad-kominkowy-kominek-mila-16-gilotyna-acumotte-i5162329947.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ten z zalaczonego zdjecia jest wylozony wermikulitem. Dzis Mila ma wylozenie accumote, czyli polke wyzej. Z wkladow gilotynowych masz jeszcze Nadia 14 . Ladniejsza, nowoczesniejsza, a przy tym tansza.☺ Odnośnie kominka mila - to przez przypadek miałem okazję go zobaczyć - bo 2 sklepy z kominkami były obok siebie. Widziałem Kratki.pl a potem Mdesign Luna classic. Luna był droższy prawie 2 krotnie. Sprzedawca z kratki.pl był zupełnie niemrawy i nie potrafił nic ciekawego powiedzieć o kominku poza tym że jest dobry, Za to sprzedawca obok od Luny był super i opowiadał przekonująco. W Mila mi się spodobało wspomaganie podnoszenia szyby i możliwość podnoszenia za uchwyt a nie pogrzebaczem. Szyba w Luna Mdesign chodziła dużo gorzej. Sprzedawca Luny owił ze mdesign to innej klasy kominek i ze bedzie się lepiej palić. Ten który w kratki pl mi się spodobał jest taki jak z załączonego pliku. I mowicie ze to jest warte zakupu? Za 18kpln kominka nie kupię bo nawet nie wiem jak czesto bede go używał. Sprzedawca od Mdesign mówił ze nie poleca obijania wełną i dyktą tylko jakimś materiałem izolacyjnym - płyta białą grubości około 3cm. http://images37.fotosik.pl/571/1d3f41ff04a8e3e6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Rzeczywistosc czasem moze byc zaskakujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.03.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Rzeczywistosc czasem moze byc zaskakujaca Proponuję utworzyć speckonto FM za takie porady. Kolega już odliczył bilety NBP by wydać 12.000 na bzdet (!), a tu okazuje się, że może mieć lepsze za 1/2 tej kwoty... 10% zaoszczędzonej kwoty to chyba uczciwa propozycja?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.03.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam. Adam ... z tych dwóch wybierz trzeciego ... Tak jak Lechos*ki pisał - Nadia Gilotyna zadowolić może wielu wybrednych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.03.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) http://m-design.com.pl/lunaclassic1000h,59,15,1,produkt.html Czy taki kominek jest w porządku? Szeroki prawie na metr. Szyba podnosi się do góry za pomocą "pogrzebacza". Przy podniesieniu szyby automatycznie otwiera szyber. Jest wart zakupu ? cena samego wkładu to około 12kpln. Czy tak wysoka cena znajduje odzwierciedlenie w jakości wkładu ? Może warto zacząć od początku. Zresztą tak jak zabierający w tym temacie głos Forest również zaleca.... Jak, gdzie, w jakim celu, po co kominek, po co szyba na metr - czyli wybór wkładu (paleniska) na końcu. Może zupełnie inny wkład (gabaryty) będzie optymalny Edytowane 15 Marca 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 15.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 poczekaj chwile, zaraz przynajmniej 2-3 sprzedawców kratek wyśle Ci na PRIV ofertę nie do odrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts