bohusz 15.03.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 poczekaj chwile, zaraz przynajmniej 2-3 sprzedawców kratek wyśle Ci na PRIV ofertę nie do odrzucenia Znów nie przesadzaj, przecież to forum tak nie działa. Tutaj piszą w innych celach, niż nagabywanie. To zresztą jest podkreślane czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Może warto zacząć od początku. Zresztą tak jak zabierający w tym temacie głos Forest również zaleca.... Jak, gdzie, w jakim celu, po co kominek, po co szyba na metr - czyli wybór wkładu (paleniska) na końcu. Może zupełnie inny wkład (gabaryty) będzie optymalny KOminek jak kominek - nie wiadomo do czego bedzie służył raczej jako gadżet ponieważ mamy CO w domu i grzane będzie gazem. Przypuszczam ze czasami rozpalimy w kominku dla klimatu. Dlaczego kominek szeroki - bo taki zobaczyłem w sklepie. Na pewno potrzebuję kominka płytkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 wypraszam sobie . nigdy nikomu nie wysłałem na tym forum żadnej oferty zakupu czegokolwiek. (może w dobrym tonie byłoby zacząć?) ale widać każdy sądzi po sobie... poczekaj chwile, zaraz przynajmniej 2-3 sprzedawców kratek wyśle Ci na PRIV ofertę nie do odrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Pech chciał, ze post który miał ładnych kilka zdań, podszedł w formie jednego, a nie miałem czasu ani możliwości by edytować (komórka, niedziela itp.) Mniej więcej: chodziło o to, że możliwa jest sytuacja gdy lepszy będzie połowę tańsze. Jakość nie zawsze ma odzwierciedlenie w cenie, najczęściej jest (a przynajmniej powinna) jej istotnym elementem, jakkolwiek na cenę decydujący wpływ mogą mieć również inne składniki: - skala i miejsce produkcji - polityka cenowo - marketingowa - konieczność utrzymywania importerów - lokalne udogodnienia, jakieś ulgi inwestycyjne, dotacje z UE - itp. itd. Proponuję utworzyć speckonto FM za takie porady. Kolega już odliczył bilety NBP by wydać 12.000 na bzdet (!), a tu okazuje się, że może mieć lepsze za 1/2 tej kwoty... 10% zaoszczędzonej kwoty to chyba uczciwa propozycja?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) A moze od Nadia 14 bedzie lepszy Nadia 10? Lepszy dla mnie bo tańszy i mniejsza moc (nie potrzebuję dużej mocy) . Jak sądzicie? Coś jak tu http://allegro.pl/montaz-gratis-wklad-kominek-nadia-10-gilotyna-i5158714119.html Edytowane 15 Marca 2015 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 z 12 zjechałeś na 5,4 i szukasz oszczędności, proponuję zrezygnować z gilotyny i masz tysiąc w kieszeni, a co do mocy, włożysz mniej drewna i masz mniej mocy (i trochę szybciej brudek na szybie) szukałeś wkładu szerokiego doszedłeś do małego. może wzorem porad tutejszych pomyśl najpierw jaki chcesz kominek, a w drugiej kolejności wybieraj wkład. proponuję też nie zamawiać montażu od firmy z drugiego końca Polski, bo oszczędność kilkuset złotych na rzekomo darmowym montażu wyjdzie Ci bokiem. osobiście nie wychylam się dalej niż 60 km i wcale nie dlatego, ze mam zbyt mało chęci. A moze od Nadia 14 bedzie lepszy Nadia 10? Lepszy dla mnie bo tańszy i mniejsza moc (nie potrzebuję dużej mocy) . Jak sądzicie? Coś jak tu http://allegro.pl/montaz-gratis-wklad-kominek-nadia-10-gilotyna-i5158714119.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Te gość z linka akurat 80km ode mnie - i ma pozytywne komentarze za kominki. Natomiast jeśli macie jakiegoś speca z Warszawy godnego polecenia który sprzedaje i montuje te kominki to będę wdzięczny za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 15.03.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Te gość z linka akurat 80km ode mnie - i ma pozytywne komentarze za kominki. Natomiast jeśli macie jakiegoś speca z Warszawy godnego polecenia który sprzedaje i montuje te kominki to będę wdzięczny za namiary tu nie chodzi o to, że cokolwiek będzie źle (choć trudno to wykluczyć jeśli ktoś tak desperacko szuka zleceń) raczej o to, że klient często potrzebuje pomocy czy porady po montażu - wierzysz, że przykula do Ciebie te 80 km (plus 2 godziny korków w Wa-wie) z jakąś za przeproszeniem pierdołą ? pewnie przyjedzie tak samo chętnie jak do Szczecina. Edytowane 15 Marca 2015 przez lecho*ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.03.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Mysle ze gość postawi ten kominek i na tym skończy się jego zadanie. Natomiast ten wykonawca kominka nie chce robić na gotowo - mowi ze tzw surowy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam.http://www.kominkitoma.pl/Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts