Mariola2015 15.03.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Postanowiłam się zarejestrować bo szukam porady dotyczącej mojego 2 letniego mieszkania. Zakupione w stanie deweloperskim w 2013. Po roku użytkowania, doszło do zalania mieszkania wodą z mojego prysznica. Złączka odpływu prysznica puściła a woda rozlała się na wyskość 50cm od poziomu podłogi po ścianach w całym mieszkaniu a nawet na klatce. Proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu, jeśli moderator mógłby to dla mnie zrobić to byłabym bardzo wdzięczna Ekipa która montowała prysznic ewidentnie popełniła błąd montażu odpływu prysznica. Niestety to byli moi "fachowcy". Natomiast zastanawiam się czy developer nie popełnił błędu konstrukcyjnego ew. izolacji czy zabezpieczenia membranami itp itd. Załączam zdjęcia które przedstawiają skutki zalania. 1.Korytarz, ściana przy łazience 2.Ściana pomiędzy sypialnią a salonem 3.Ściana pomiędzy sypialnią a salonem 4.Ściana w salonie Bardzo proszę o odpowiedź, uwagi i porady dotyczące mojego problemu. Postanowiłam się zwrócić do was bo bardzo lubię poziom merytoryczny tego forum Pozdrawiam serdecznie, Mariola Edytowane 15 Marca 2015 przez Mariola2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.03.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ale o co ci chodzi ? Jeśli o ściany, to jak już woda się nie leje wyschną. Potem omalować albo co. Jeśli chodzi o jakieś parkiety - może jak wyschną nie odlezą. Jeśli panele - to do wyrzucenia. Jeśli chodzi o zalanie całego bloku - to jak nie masz ubezpieczenia mieszkania od zalania itp to kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola2015 16.03.2015 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Dziekuje za odpowiedz. Chodzilo mi bardziej o to czy deweloper nie popełnił błędu konstrukcyjnego ew. izolacji czy zabezpieczenia membranami itp itd. Deweloper zrzeka sie jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za zniszczenia, dlatego ze ostateczny wykonawca na moje polecenie zmienil troche projekt lazienki, Pytanie dotyczy tylko tego czy deweloper nie popelnil bledu konstrukcyjnego dlatego ze ta woda nie zostala nigdzie zatrzymana przez membrany pionowe, tylko rozlala sie na przestrzeni calego mieszkania i na klatce. Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.03.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nie ma chyba norm które kazały by deweloperowi uszczelniać łazienkę jak basen, a tylko takie uszczelnienie by się sprawdziło przy takiej awarii (zresztą też nie do końca bo jeżeli łazienka była by szczelna jak basen to woda prędzej czy później i tak przelała by się przez drzwi...). Na chłopski rozum - winy dewelopera nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts