prestig 15.03.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Witam, mam problem w wyborze działki. Obie działki mają wymiary po 33 x 110m. Działka A Zalety: -położona jest prawie na szczycie wzniesienia -widok z ogrodu i z okien sypialni byłby na miasto oraz las. -w drodze jest gaz -klasa ziemi IV -znaczna odległość od drogi głównej (cisza) WADY -główny ogród będzie przed domem -wejście do domu z boku domu oraz garaż - widok z kuchni będzie na sąsiada -gorszy dojazd do posesji (utwardzona droga gruntowa) -większa odległość od mediów Przewidziany projekt domu http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-storczykach-ver-2/mbee1fc3e03203 Działka B Zalety: -dogodny dojazd do posesji od głównej drogi, chodnik, ścieżka rowerowa -media bliżej domu -klasyczny układ domu - wejście i kuchnia od północy, salon od południa, ogród za domem WADY -położona na dole wzniesienia -brak gazu w drodze -klasa ziemi III -hałas z drogi Przewidziany projekt domu http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-osika/m471766e658605 Działka Edytowane 15 Marca 2015 przez prestig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.03.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Sądząc po "klasie ziemi" - głównym mankamentem tych działek w zakresie budownictwa jest to że jest to grunt rolny - można sobie posiać żyto albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 16.03.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam!Działka na szczycie to może i ładny widok ale będzie wietrznie. Przy wyborze działki kierowałem się tym żeby wjazd od drogi znajdował się od płn. Mam działkę 32m szer i stoi tam chałupa z doklejonym garażem, w sumie ok 16mb długości. Myślę, że mając tak szeroką działkę można postawić dowolny dom pod warunkiem zachowania odpowiednich odległości od granicy-dla swojego dobra. Od drogi jest ok 14m, prąd ok 10m. Mam swoją studnię i oczyszczalnię i jest na to miejsce.Kuchnia jest od płd i to nie przeszkadza przynajmniej mnie. Moim zdaniem dom z wjazdem od południa jest bez sensu - taką działkę kupili znajomi do tego jeszcze z dość konkretnym nachyleniem, chyba byli nabombani. Im dalej od drogi tym droższy podjazd, mimo 14m od drogi wyłożony granitem kosztował z opaskami ok 20tys. Nigdy nie zrobisz tak żeby nie można było zrobić lepiej. Czy coś bym zmienił chyba nie, no chyba żebym wygrał bańkę lub dwie. Kombinuj i kalkuluj tak żeby było najlepiej dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buldozer1719515474 14.07.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) W sprawie wyboru działki warto zapoznać się z artykułem: [sPAM] Znajdziemy tam kilka podstawowych elementów, na które należy zwrócić uwagę przy zakupie nieruchomości. Edytowane 19 Lipca 2017 przez Elfir archeologia celem zareklamowania własnej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ethlin 21.07.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 My mamy z wjazdem od poludniowego wschodu. I jest bardzo dobrze:) Salon mamy od północnego zachodu. Moj brat ma tak jak niby powinno byc, bo jest taras od poludnia, wjazd od polnocy i co? I cale lato siedzi glownie przed domem bo na tarasie nie da sie wytrzymac.Zeby jednak nie bylo tak calkiem rozowo, moj uklad tez ma wady. Zimą kiedy slonce jest nisko i szybko zachodzi do salonu slonce nie zaglada. Z drugiej strony mamy duze przeszklenia wiec az tak ciemno nie jest.Nie sugerowalabym sie tym jak "powinno" byc a tym, co jest dla Ciebie wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts