Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont dachu.

Bibol

Recommended Posts

Witam. Rozpocząłem remont dachu, firma zdemontowała i wywiozła eternit. Dach ma około 40 lat. Wymieniłem spróchniałe i uszkodzone deski i przybiłem nową papę. Wykonawca od blacho-dachówki stwierdził że nie wyrówna powierzchni dachu ponieważ prawo budowlane nie pozwala podkładać klinów pod łaty. Czy to prawda i co robić by uzyskać płaskość dachu.Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Edytowane przez Bibol

Co to za wykonawca matko kochana jak w tamtym roku robilismy remont na kościele pokrycia dachowego i nie powiem wszystkiego nie równalismy bo kośció zabytkowy i takie tam ale troche klinowane było ba konserator zabytków zalecił ale z umiarem tak zeby dach z nowym pokryciem zachował swój urok. Ja na twoim miejscu zmienił bym wykonawce i to szybko.

Fajnie się czyta jak to niedouczone paproki zasłaniają się Prawem Budowlanym. No ale jak się kryje dach na "gotowo" za 15,- ~20,- za 1 m2 to nie dziwota, że nie ma czasu na wyprowadzenie połaci. Pozostaje wówczas zastosowanie zasłony Prawem Budowlanym. ciekaw jestem jaki to zapis tego zabrania? Pozdrawiam.

Witam

Jestem w podobnej sytuacji do autora wątku, w niedługim czasie będe remontował dach.Na ten czas robie casting na blachę i wykonawce

Bibol jeżeli to nie tajemnica ile kosztowała utylizacja eternitu?Było liczone osobno czy ogólnie w całej robociźnie?

Jaka blachę wybrałeś,jaki metraż jakie koszty remontu?

Może ktoś poleci firmę z okolic Częstochowy.?

Z góry dziękuje i pozdrawiam