mayster_tcz 15.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Otóż mam ja Ci pomieszczenie, nad którym jest strop drewniany na belkach. Bele zdrowe, wysokości bodjaże 21cm, więc za badzo się nie uginają nawet pod moim ciężarem Poziom belek nie różnic się więcej niż 1 - 2 cm, wieć całkiem nieźle uważam. Na dole chcę zrobić sufit podwieszany, który ma zasłonić strop no i jakoś wyglądać Dołączam profi rysunek: brązowe - belki czerwone - dwa dwuteowniki podpierające na środku - tym się nie przejmujemy, się obuduje zielone - profile CD podwieszone do belek przez wieszaki obrotowe (łatwiej regulować poziom pomarańcz - tak będziemy kłaść płyty Oczywiście wzdłuż ścian profil UD Koncepcja poprawna ? Pytanie dodatkowe za 100 PKT - będzie ocieplenie od wewnątrz styrodurem lub twardym styropianem - najpierw jechać z ociepleniem czy najpierw sufit ? Wydaje mi się, że najpierw sufit, mocowanie profila UD do styro chyba nie będzie wytrzymałe ? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.03.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 ... jeśli nie jesteś pewny rozwiązania, skontaktuj się z dowolną firmą od płyt GK ( Norgips, Rigips, Knauf, ... inne ) lub z instrukcją montażu systemowego sufitu podwieszonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 15.03.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 zamontuj najpierw styropian , randprofile mozesz potam zamocowac na kolki do styropianu . Bedzie napewno mocno trzymac i uniknierz mostka termicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 11.01.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Twoja koncepcja jest poprawna. Co do montażu UD, to profil powinien być mocowany do ściany, a nie do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts