bladekp 15.03.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Cześć, mam do was pytanie, mam do wykonania bardzo prosty dwuspadowy dach na garażu, czy muszę zawiadamiać jakieś urzędy o tym fakcie? A jeżeli tak to jakie? W garażu właśnie powstają ściany, do dachu mam plan i chciałbym go zrobić samodzielnie, jakie kroki muszę podjąć żeby to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.03.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Cześć, mam do was pytanie, mam do wykonania bardzo prosty dwuspadowy dach na garażu, czy muszę zawiadamiać jakieś urzędy o tym fakcie? A jeżeli tak to jakie? W garażu właśnie powstają ściany, do dachu mam plan i chciałbym go zrobić samodzielnie, jakie kroki muszę podjąć żeby to zrobić? O tym że sam to wykonasz nie. Na garaż powinieneś mieć pozwolenie i tam powinien być dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 jakie kroki muszę podjąć żeby to zrobić? wstrzymać pracę i zadbać o papiery .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladekp 15.03.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 O tym że sam to wykonasz nie. Na garaż powinieneś mieć pozwolenie i tam powinien być dach Wszystko jest zgodnie z prawem, mam plan garażu i pozwolenie na budowę, chodzi mi jedynie o to czy fakt wykonania dachu samodzielnie trzeba gdzieś zgłaszać. Kolego מרכבה, jeżeli tak masz odpowiadać to lepiej tego nie rób, po co tak odpowiadasz? Nie wnosisz zupełnie nic do konwersacji, zastanów się zanim bezsensownie odpowiesz następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Kolego מרכבה, jeżeli tak masz odpowiadać to lepiej tego nie rób, po co tak odpowiadasz? Nie wnosisz zupełnie nic do konwersacji, zastanów się zanim bezsensownie odpowiesz następnym razem. a nie jestem wróżką, trzeba było tak od razu. Oczywiście że nikt Ci nie zabroni wykonać samodzielnie dach, co innego dom, tam jest inaczej, ponieważ wzbogaca się procedura o kierownika budowy. A tu mając plan musisz tylko wykonać to co jest w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladekp 15.03.2015 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 a nie jestem wróżką, trzeba było tak od razu. Oczywiście że nikt Ci nie zabroni wykonać samodzielnie dach, co innego dom, tam jest inaczej, ponieważ wzbogaca się procedura o kierownika budowy. A tu mając plan musisz tylko wykonać to co jest w planie. Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.03.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 a nie jestem wróżką, trzeba było tak od razu. Oczywiście że nikt Ci nie zabroni wykonać samodzielnie dach, co innego dom, tam jest inaczej, ponieważ wzbogaca się procedura o kierownika budowy. A tu mając plan musisz tylko wykonać to co jest w planie. Nie jest inaczej. Każda inwestycja posiadająca pozwolenie na budowę wymaga posiadania dziennika budowy i osoby z uprawnieniami do podjęcia funkcji kierownika budowy. Budowac można samemu, nad prawidłowością czuwa właśnie kierownik budowy dokumentujac to odpowiednimi wpisami do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Oczywista oczywistość przy pozwoleniu, §29 zestaw na zgłoszenie.Jeśli garaż był na P-n-B to kiero być musi. Na zgłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts