wiciu_r 24.06.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witam Od dobrego znajomego rodziny dostałem info żebym się wstrzymał z budową o 2 miesiące bo wkrótce będzie 7% Vat. Gość w swoim życiu dorobił się właśnie na takich informacjach uzyskanych przed wprowadzeniem zmian. Ja się wstrzymuję ale czy ktoś z Was też coś słyszał ??????????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 24.06.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 ja nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 24.06.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 z jakich powodow mialby byc znowu 7%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiciu_r 24.06.2004 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Powodów nie znam, inaczej bym nie pytał ale w tym kraju na każdej zmianie można nieźle zarobić, może nie my ale te stworki przy korycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.06.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 To co? wstrzymać budowę, przegnać ekipę?To co mam do kupienia to jeszcze nie tak dużo - większość kupiłem z 7% VAT'em. Wykańczać się zacznę w przyszłym roku - to tego czasu albo się sprawdzi, albo zdementuje ta pogłoska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.06.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witam Od dobrego znajomego rodziny dostałem info żebym się wstrzymał z budową o 2 miesiące bo wkrótce będzie 7% Vat. Gość w swoim życiu dorobił się właśnie na takich informacjach uzyskanych przed wprowadzeniem zmian. Ja się wstrzymuję ale czy ktoś z Was też coś słyszał ??????????? Pozdrawiam Bzdura............ Totalna bzdura.... Nic nie wiadomo o jakimkolwiek projekcie takiej zmany w ustawie o VAT. Ponadto: - proces legislacyjny ma swoją procedurę (komisje sejmowe, I i II czytanie w Sejmie, głosowanie w Sejmie, przesłanie do Senatu + debata Senacka z głosowaniem, powrót do Sejmu, przegłosowanie poprawek Senatu, przesłanie do Prezydenta a Prezydenta ma 30 dni na podpisanie lub odmowę podpisania ustawy.....) - na Wiejskiej szykuje się przerwa wakacyjna..... I jak tu się zmieścić w tych 2 miesiącach? Coś ktoś sciemnia.... Tylko w jakim celu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 24.06.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 tez nie sądzę aby wróciło 7% ale na pewno trochę by to nas poratowało..... złodzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 24.06.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 popieram WOWKĘ .... wg mnie bzdura ....ale z drugiej strony w tym kraju to juz nic nie wiadomo ..pozyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 24.06.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Powodów nie znam, inaczej bym nie pytał ale w tym kraju na każdej zmianie można nieźle zarobić, może nie my ale te stworki przy korycie. Jak słyszę i widzę uśmiechniete ryjki tych stworków, że dzięki nim jest taki wspaniały wzrost gospodarczy, to mam marzenie. Żeby z takim stworkiem spotkać się sam na sam w jakimś ustronnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 24.06.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Jak słyszę i widzę uśmiechniete ryjki tych stworków, że dzięki nim jest taki wspaniały wzrost gospodarczy, to mam marzenie. Żeby z takim stworkiem spotkać się sam na sam w jakimś ustronnym miejscu. A pozwolisz się przyłączyć albo chociaż potrzymać jak będzieg z nim "rozmawiał"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 24.06.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Pewnie, że tak Wyrok podzielą może na dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.06.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Taaaaa te 7 zrobią na wszystko, a wtedy Germańce na zrobią stawki dochodowego 50/75/90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.06.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witam Od dobrego znajomego rodziny dostałem info żebym się wstrzymał z budową o 2 miesiące bo wkrótce będzie 7% Vat. Gość w swoim życiu dorobił się właśnie na takich informacjach uzyskanych przed wprowadzeniem zmian. Ja się wstrzymuję ale czy ktoś z Was też coś słyszał ??????????? Pozdrawiam Bzdura............ Totalna bzdura.... Nic nie wiadomo o jakimkolwiek projekcie takiej zmany w ustawie o VAT. . ZGADZAM SIĘ TO BZDURA NATOMIST PRAWDĄ JEST TO VAT na materiały budowlane: Projekty do komisji (PAP, tm/18.06.2004) Dwa poselskie projekty ustaw o kompensacie wydatków poniesionych na budowę i remont mieszkań z tytułu podwyższenia podatku VAT na materiały budowlane od 1 maja 2004 roku, po pierwszym czytaniu Sejm skierował do komisji W trakcie czwartkowej debaty zgłoszone zostały dwa wnioski: o skierowanie projektów ustaw do Komisji Finansów Publicznych i Komisji Infrastruktury oraz drugi wniosek o rozpatrywanie projektów wyłącznie w komisji finansów. W wyniku głosowania posłowie zdecydowali, by dalsze prace nad tymi projektami prowadzone były w obydwu komisjach. Posłowie Prawa i Sprawiedliwości oraz posłowie Sojuszu Lewicy Demokratycznej przedstawili odrębne projekty ustaw w tej sprawie. Obydwa projekty zakładają zwrot poniesionych wydatków w związku ze zwiększonym podatkiem VAT na materiały budowlane. Obydwie regulacje powodują skutki finansowe dla budżetu. Według wyliczeń SLD, ogólna kwota kompensaty wyniosłaby ponad 700 mln złotych. Projekt PiS określa, że prawo do zwrotu części VAT ma osoba fizyczna, która poniosła wydatki związane z zakupem materiałów budowlanych na budowę i rozbudowę budynku mieszkalnego lub jego remont albo zakup nowo wybudowanego budynku. Projekt SLD przewiduje zaś kompensatę za zniesienie ulg budowlanych i zakłada możliwość zwrotu części VAT, ale tylko tym osobom, które dotychczas nie skorzystały z ulg budowlanych. Projekt przewiduje także ograniczenia dotyczące wysokości kompensaty. Wiceminister finansów Elżbieta Mucha wyjaśniła w czwartek, że rząd popiera projekt ustawy przedstawiony przez SLD, gdyż "ma bardziej spójną materię legislacyjną", natomiast wobec projektu PiS zajęła negatywne stanowisko. Polecam ten wątek http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28128&highlight=vat Odbyło się pierwsze czytanie więc szanse są, projekt zakłada zwrot wszystkim po 1.V (wbrew zasady - "prawo nie działa wstecz") więc nie ma sensu się wstrzymywać z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.06.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Myślę, że jak by nawet za potrzymanie trzeba zapłacić to by śię ustawiłą kolejka... W końcu na wszystkim można zrobić interes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.06.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Myślę, że jak by nawet za potrzymanie trzeba zapłacić to by śię ustawiłą kolejka... W końcu na wszystkim można zrobić interes... Oj, to dajcie chociaż popatrzeć ! P.S. a te bilety to będą z VAT-em ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.06.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Projekt SLD przewiduje zaś kompensatę za zniesienie ulg budowlanych i zakłada możliwość zwrotu części VAT, ale tylko tym osobom, które dotychczas nie skorzystały z ulg budowlanych. Projekt przewiduje także ograniczenia dotyczące wysokości kompensaty. Przeklęte SLD-ziaki Korzystałem z ulgi na działkę i oszczędzanie w KM i czy tylko dlatego mam dostać po dupie z VATem ? Popieram PiS !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 24.06.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Rafałku Masz głowę do interesów widzę Trzeba jeszcze byłoby dokoptować kogoś z farmacji. Jakiś kremik na opuchliznę ryjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.06.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Podobno jest projekt ustawy, żeby karać za głupie pomysłi o głupotę (ogólnie). Na Wiejskiej mają staną 3 pręgieże, a jak nie będzie poprawy to i więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.06.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 mdzalewscy - Niemniej Vat pozostaje 22% jest tylko iluzoryczna (na dzień dzisiejszy) i z wieloma ograniczeniami szansa na częściowy zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.06.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Podobno jest projekt ustawy, żeby karać za głupie pomysły oraz głupotę (ogólnie). Na Wiejskiej mają staną 3 pręgieże, a jak nie będzie poprawy to i więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts