Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w interpretacji mpzp

diesel91

Recommended Posts

Witam serdecznie,

od kilku dni jestem posiadaczem działki przeznaczonej pod zabudowę jednorodzinną dla której istnieje MPZP.

Wymiary mojej działki to 38,5m szeroka na 35m w najwęższym miejscu długa działka graniczy z lasem, MPZP mówi o tym że ustala się nieprzekraczalną linię zabudowy wzduż lasu 20 m i 5m od lini drogi dojazdowej. Prostym rachunkiem mamy 35-20-5 daje 10m długości domu. Znalazłem projekt w którym dom ma długość 9.2m wykusz 1,4m i balkon z tyłu 1,6m czy taki projekt można zastosować??

Dodam że w MPZP lini zabudowy to: należy przez to rozumieć linię jaką tworzą lica ścian budynków, KONIEC

BARDZO PROSZĘ O POMOC CZY PRZY WW DEFINICJI LINI ZABUDOWY WYKUSZ I BALKON WLICZAJĄ SIĘ W TĄ LINIĘ CZY TEŻ NIE.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Witam , podobnie jak diesel91 proszę o pomocną informację . W MPZP jest taki zapis -na terenach oznaczonych symbolem R dopuszcza się budowę obiektów zabudowy zagrodowej dla rolników będących właścicielami gospodarstw rolnych o powierzchni przekraczającej średnią powierzchnię gospodarstwa w Gminie. Moje gospodarstwo ma wymagany obszar ale znajduje się w sąsiedniej miejscowości . Czy jest sens odwołać się od decyzji UM ( i gdzie to odwołanie napisać) który twierdzi ,że zapis ten dotyczy tylko gospodarstw znajdujących się na jego terenie, czy dać sobie spokój