dudask 16.03.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam Mam pewien problem z okami tarasowymi HST firmy Oknoplast profil winergetic premium.A mianowicie w godzinach popołudniowych i wieczornych dobiegają z nich dziwne trzaski przypominające strzelanie plastikowej butelki pozostawionej długo na słońcu. Zjawisko pojawia o każdej porze roku.Mam dwa tego typu okna (HST) i tylko z nich wydobywają się uciążliwe hałasy, czasami nawet w odstępach kilkuminutowych. Dodam że wymiary okien to 397x235 dzielone na 2 części oraz 347x235 cm dzielone na 2 części Co może być przyczyną tego zjawiska? Jeżeli odpowiedź jest znana to czy można to reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Mam pewien problem z okami tarasowymi HST firmy Oknoplast profil winergetic premium. Myślę, że zacząć należy od tego czy taki produkt w ogóle istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudask 18.03.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 http://www.oknoplast.com.pl/okna/drzwi-tarasowe-i-balkonowe/drzwi-hst może nie na tym profilu co podałem, ale czy czepianie się nomenklatury wnosi coś do mojego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Tak, odpowiedź jest znana. Tak jak butelka trzaska gdy zmienia temperaturę, tak samo dzieje się czasem z oknami. Plastik pod wpływem ciepła zmienia wymiary. To jest niestety wada tego materiału (chciałbym napisać że trzaski nie występują w aluminium czy drewnie;) którą niweluje się poprzez stosowanie wzmocnień. Masz wątpliwości - napisz do producenta. Jestem przekonany że odpowie w bardziej merytoryczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudask 18.03.2015 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 a czy nie po to są stalowe wzmocnienia profili aby nic nie trzaskało ?i jeszcze jedno: hałasy występują tylko w 2 oknach - suwankach, inne np. balkonowe nie wydają dźwięków mimo że są bardziej wystawione na działanie promieni słonecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts