Anyżek35 25.03.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 A ja jestem ciekawa jakie odczucia ma autorka wątku i czemu miał służyć ten quiz ? Bo nasze opinie już poznała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Właśnie siostro!:popcorn: opowiadaj:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.03.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 A ja jestem ciekawa jakie odczucia ma autorka wątku i czemu miał służyć ten quiz ? Bo nasze opinie już poznała Do negocjacji z małżonkiem, by mieć argumenty za ewentualną demolką i zrobieniem wszystkiego na szaro, czarno i z Ikea w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 26.03.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Dzięki serdeczne za odpowiedzi i za poprawę humoru Co do mojej opinii, to ja mam podobne wrażenia, jak wiele tu osób: wnętrze przeładowane, duszne, zbyt wiele dekorów stłoczonych na zbyt małej powierzchni przez co tworzy się ciężkawa kakofonia. Byłam ciekawa, czy to tylko mój odbiór, widzę, że nie. Pytacie o powód Próbuję przekonać pewną osobę, że styl kolonialny na małej powierzchni = stonowane tło i odpowiedni detal. Detal, a nie ogrom właściwych stylowi mebli, przedmiotów i wykończeń, bo na małej powierzchni (nie pytajcie nawet jak małej) to nie ma szans bytu. Na razie ciężko idzie... (przekonywanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Siostro - to Twoja wizualizacja pod dyktando właściciela gabinetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 26.03.2015 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Siostro - to Twoja wizualizacja pod dyktando właściciela gabinetu? Nie, nie To znalezione w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Co do mojej opinii, to ja mam podobne wrażenia, jak wiele tu osób: wnętrze przeładowane, duszne, zbyt wiele dekorów stłoczonych na zbyt małej powierzchni przez co tworzy się ciężkawa kakofonia. Byłam ciekawa, czy to tylko mój odbiór, widzę, że nie. Pytacie o powód Próbuję przekonać pewną osobę, że styl kolonialny na małej powierzchni = stonowane tło i odpowiedni detal. Detal, a nie ogrom właściwych stylowi mebli, przedmiotów i wykończeń, bo na małej powierzchni (nie pytajcie nawet jak małej) to nie ma szans bytu. Na razie ciężko idzie... (przekonywanie ) A co to jest ten styl kolonialny we wnętrzu ? Wybacz złośliwość, ale Twoja wypowiedź brzmi nieco jak komunały sprzedawane zadziwionym głąbom przez samozwańczego projektanta po miesięcznym kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 29.03.2015 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 A co to jest ten styl kolonialny we wnętrzu ? Wybacz złośliwość, ale Twoja wypowiedź brzmi nieco jak komunały sprzedawane zadziwionym głąbom przez samozwańczego projektanta po miesięcznym kursie. Wojtek, myślę, że lepiej ode mnie wiesz, co to styl kolonialny Mieliśmy okazję przedyskutować temat na privie, ale czytelnikom należy się wyjaśnienie z mojej strony. Zbyt szanuję ludzi (generalnie), by traktować ich jak "głąbów", niezależnie od poziomu własnej wiedzy na dany temat (zaznaczam, że bynajmniej nie uważam się za eksperta w projektowaniu). Moje stwierdzenie - to, które podkreślasz - było skrótem myślowym odnoszącym się do konkretnej sytuacji, przed rozwiązaniem której stoi bliska mi osoba, której pomagam w remoncie mieszkania. Miejsca do dyspozycji jest bardzo mało (nieco ponad 5 mkw), a plany odnośnie urządzenia tej małej powierzchni mają wielki rozmach - nieadekwatny do ilości miejsca (przynajmniej wg mnie). Spełnienie wszystkich oczekiwań, o jakich usłyszałam, jest po prostu niewykonalne. Ponieważ jednak szanuję czyjeś marzenia (a akurat ten gabinet, ta stylistyka i określone przedmioty i meble w nim były od dawna marzeniem właściciela) staram się znaleźć kompromis, by z jednej strony nadać pomieszczeniu określony charakter, a z drugiej nie przesadzić. Przekonywanie idzie ciężko, bo ciężko się rezygnuje z czegoś, co od dawna miało się w głowie i liczyło, że się uda to zrobić w oczekiwany sposób. Tym bardziej chciałabym aby ostateczny efekt dał satysfakcję, a nie rozczarowanie. Tyle ode mnie. Jeżeli jeszcze ktoś odniósł wrażenie podobne do Wojtka, to przykro mi. Intencje były inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robm76 23.04.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam, widząc projekt domu i wizualizacje wnętrz zamurowało mnie widząc gabinet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 24.04.2017 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Kurz i smród starych mebli muzealnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.kura 26.04.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Bardzo ładna szafa i biurko, osobiście lubię takie gabinety ale to pomieszczenie jest trochę za ciemne i trochę zbyt przeładowane. Wywalić kilka drobiazgów np. tego jelenia dodać kilka jasnych akcentów i byłoby bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts