pablojarocin 16.03.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam. Od niedawna z żoną zlikwidowaliśmy piece kaflowe w domu i założyliśmy piec w piwnicy na paliwo stałe.Ale nie w tym jest problem, chyba że to ma coś wspólnego.Od pamiętam to chłodne dni w szczególności od jesienie do lata ciągle mam mokre szyby na oknach.Mieszkanie małe 2 pokoje z kuchnią i łazienką.W łazience jest kratka i wychodzi na zewnątrz domu ale chyba tak jakby by była zapchana bo ani nie nią nie wiej ani nic nie wyciąga( sprawdzałem za pomocą kartki papieru i za pomocą płomienia).w kuchni ani w pokojach żadnych kratek nie ma.Poza tym w jednym pokoju który należy do córki nie ma żadnego okna ( sąsiad się nie zgodził żeby mu nie patrzeć co robi na ogródku).Okna stare drewniane podwójne.Mieszkanie jest w starej szkole budynek zabytkowy.Ja mam taki pomysł żeby w pokoju gościnnym tzn. w moim i żony pod grzejnikami na dole wywiercić otwory na wylot a w kuchni przy suficie wybić też dziurę i założyć kratkę, zrobił bym to w celu żeby w moim pokoju wlatywało świeże powietrze i leciało w stronę kuchni a w kuchni było by to powietrze zanieczyszczone wydalane. I jeszcze bym w kuchni zamontował okap i rurę bym wyprowadził na zewnątrz.Czy mój pomysł będzie skuteczny??? Proszę o opinie i porady zanim zacznę ściany dziurawić.Jak już bym wiercił w ścianach to jakie średnicę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts