Quechua 17.03.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam, nie wiem czy dział odpowiedni, dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość. Mam pomalowaną ścianę farbą lateksową. Tynk cementowo wapienny, nie kładłem gładzi, bo tynki są na prawdę b. dobrze położone, drobny piasek. Tak pomalowałem ściany.Teraz chcę na jednej ze ścian przykleić cegłę gipsową za pomocą kleju gipsowego. Logiczne jest, że na farbę tego nie położę i pytanie jak przygotować taką ścianę...? Konieczne jest szlifowanie czy wystarczy "podrapać" ścianę robiąc rysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.03.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Ostatnio jak robiłem remont i w przedpokoju na farbę lateksową kładłem kamień to wykonawca zmatowił trochę ścianę ("podrapał" - jak to napisałeś) i zagruntował unigruntem. Kazał mi tylko kupić lepszy klej elastyczny - mapei adesilex - podobno najmocniejszy na rynku (około 60zł za 25kg worek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 17.03.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam, nie wiem czy dział odpowiedni, dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość. Mam pomalowaną ścianę farbą lateksową. Tynk cementowo wapienny, nie kładłem gładzi, bo tynki są na prawdę b. dobrze położone, drobny piasek. Tak pomalowałem ściany. Teraz chcę na jednej ze ścian przykleić cegłę gipsową za pomocą kleju gipsowego. Logiczne jest, że na farbę tego nie położę i pytanie jak przygotować taką ścianę...? Konieczne jest szlifowanie czy wystarczy "podrapać" ścianę robiąc rysy? zmatowić i pomalować specjalnym podkładem pod tynki który poprawi przyczepność i dobry klej jak pisał kolega - albo młoteczkiem kujemy ścianę robiąc z niej biedroneczkę aby klej złapał to co jest pod farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts