yoannah 05.04.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Zygmunt - Będzie to kuchnia azjatycka, więc z g.ówna raczej nie planujemy gotować . W porównaniu z innymi restauracjami cena będzie rozsądna biorąc pod uwagę jakość potraw i kwalifikację stuffu prosto z Japonii i Korei. Dziękuję za rady nie w temacie, ale z tym sobie poradzimy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 05.04.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Cena za farbę podkłądową zgadza się. 60zł to norma. Z kolei ta po 90 zł/10L to jakis tani badziew i po dwóch przetarciach ściereczką będziesz widzieć farbę gruntującą. Ta lepsza, do kuchni to w zasadzie 40-50zł za 1L. Norma, a farba zapewne szorowalna. Farba fasadowa, cena też OK. Generalnie, nikt nie chce cię oszukać, wykonawca pisze rozsądnie. Nie znam metrażu ( i nie chcę) więc nie potrafię ocenić zużycia. Czasami nieuczciwi wykonawcy, nad którymi inwestorzy są przekonani, że panują w 100% zostawiają sobie wiadereczko lub dwa do zwrotu jako wyrównanie za zaniżona stawkę. Życzę ruchu w interesie, uczciwego i spokojnego wykonawcy, takiego co np. jajka ci w ścianie nie zamuruje... bo wtedy pewna plajta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoannah 05.04.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie za odpowiedź. Czyli jak rozumiem cena w porządku i przede wszystkim pilnować wykonawców cały czas, a powinno być okej. Czy cena 6000zł za 250m2 jest rozsądna przy jedynie 2krotnym malowaniu czy też powinna ujmować również ściany wymagające 3 lub 4krotnego malowania? No i jeszcze inna kwestia - wydaje mi się, że ta kwota powinna już zawierać malowanie farbą podkładową, a nie wymagać dodatkowego 1000zł? Szczególnie, że ściany nie będą gipsowane (jedynie jakieś bardzo malutkie wypełnienia). Co Pan uważa?I ile czasu im to powinno zająć, orientuje się Pan? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 05.04.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Nie będę się wypowiadał bo nie znam zakresu robót. Malowanie malowaniu nierówne. Ja za malowanie farbą gruntująca biorę za samą usługe 6zł/m2. Płatne dodatkowo. Nie maluję farbami klienta ani tymi z marketów dlatego też wszystkie ściany maluję max 2 razy. Tanimi farbami trzeba 3-4 a i tak efekt nie będzie zadowalający i wtedy wykonawca może sobie liczyć np 5-6zł za warstwę- i słusznie. Czas- pojęcie względne. wszystko zalezy od temp i wilgotności. Nie da się przyspieszyć malowania kiedy wcześniejsza warstwa nie wyschła. Dlatego zalecam pójście w markowe farby. Oszczędność na materiale i wykonawcach. Najlepiej, jak ekipa ma agregat. Wszystko pokryje jedna warstwa i malowanie 250m2 może trwać około 4h z oklejaniem i ściąganiem folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoannah 05.04.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Dziękuję bardzo. Poczytałam trochę o malowaniu natryskowym i wiele się dowiedziałam. Myślę, że uda mi się znaleźć kogoś kto zrobi to szybko i porządnie. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts