bestb 17.03.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Mam pytanie do ekspertów.Chciałbym rozwiązać problem podłogi w kuchni i bije się z myślami ponieważ zona chce drewno, a ja się skłaniam ku płytką, ale do rzeczy. Musze podnieść podłogę w kuchni do poziomu podłóg w całym domu i teraz chciałbym na legarach położyć pytle osb na to wylewka i pytki, teraz czy muszę zachować dylatacje na wylewce ? może jakaś folia pomiędzy ? czy tez dylatacja dotyczy tylko płyty OSB lub paneli podłogowych? Rozważam jeszcze położenie zamiast płytek paneli wielowarstwowych, ale nie wiem czy takie rozwiązanie nadaje się do kuchni, czy takie panele lepiej przykleić czy tez pozostawić "pływająca podłogę"? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra__f__al 21.03.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Przed położenie pytek na OSB, dobrze jest przeszlifować płyty tak by złuszczyć "lakier" którym są pokryte, a później zagruntować gruntem np CN94, który będzie warstwą szczepną dla kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 03.04.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Dziękuję za odpowiedz.A co z dylatacja, czy jesli wybiorę opcje z płytkami to zamierzam zrobic wylewkę na płytę OSB czy tutaj dylatacja musi byc zachowana? czy po prostu mogę zrobić wylewkę i już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra__f__al 05.04.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Jak najbardziej dylatacja jest potrzebna, obwodowa, przy słupach a potem już w samej wylewce zgodnie z zasadami (max wielkość pola to 25m2 z zachowanie max stosunku długości do szerokości 2:1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 05.04.2015 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Dziękuję za wyjaśnienie. Zdecydowałem się jednak na deskę Kahrs (żona wygrała) którą chce położyć na zielona płytę OSB do której chce przykleić deskę. Nie wiem jakiego kleju użyć oraz czy mam płytę OSB oszlifować przed klejeniem, czy gruntować? każdy sugeruje cos innego...Powierzchnia niewielka około 13m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts