PeeN150 17.03.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witajcie, Mój tata prowadzi firmę która mogłaby zająć się częścią prac przy fundamentach. Zebranie humusu, wykopy, szalowanie i wylanie ław (przy pomocy gruszki z betonem) byłoby bo naszej stronie. Reszta do zrobienia przez fachowców. Czy jest sens się w to bawić ? Koparkę i ciężki sprzęt mam więc to nie problem. Oczywiście pracownikom taty też trzeba zapłacić więc nie ma nic za darmo. Dom 10x12, dość prosty fundament. Orientuję się ktoś z Was jaki to może być mniej więcej koszt ? Pomijając materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.03.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witajcie, Mój tata prowadzi firmę która mogłaby zająć się częścią prac przy fundamentach. Zebranie humusu, wykopy, szalowanie i wylanie ław (przy pomocy gruszki z betonem) byłoby bo naszej stronie. Reszta do zrobienia przez fachowców. Czy jest sens się w to bawić ? Koparkę i ciężki sprzęt mam więc to nie problem. Oczywiście pracownikom taty też trzeba zapłacić więc nie ma nic za darmo. Dom 10x12, dość prosty fundament. Orientuję się ktoś z Was jaki to może być mniej więcej koszt ? Pomijając materiały. Nie bardzo rozumiem , to my mamy wiedzieć ile Twój ojciec zaśpiewa za robotę u Ciebie ? Litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN150 18.03.2015 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Czy coś takiego napisałem?? Ciekaw jestem ile firma może za to wziąć która będzie budować dalej i czy jest sens w coś takiego się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 20.03.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Czy coś takiego napisałem?? Ciekaw jestem ile firma może za to wziąć która będzie budować dalej i czy jest sens w coś takiego się bawić? To nie chodzi o to, ile weźmie firma, a ile pracownicy Ojca, ale liczą się bardzo różne sprawy, doświadczenie, sprzęt i umiejętności przede wszystkim. Znałem gościa, który pracę wykonywaną przez dwie osoby w tydzień, robił sam bardzo dobrze w dwa dni. Kto inny się chwalił, że fachowcy skuwali płytki w łazience na cemencie przez tydzień, zamiast to zrobić w godzinę dobrym sprzętem. Zastanów się, poprawki bardzo dużo kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Może ktoś napisać o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratoman 27.03.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Witam, niedługo czeka mnie budowa domu i czytam ten temat w nadzieji pozyskania jakiś informacji ale niestety nic nie rozumiem... Mógłby ktoś to jakoś jaśniej wytłumaczyć? Edytowane 13 Maja 2015 przez Ratoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN150 28.03.2015 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Chodzi o budowanie system gospodarczym. Ile da się zrobić samemu to robić resztę powierzyć firmie. Nie każda firma się na to zgodzi a i oszczędności bywają złudne. Bo czy aby na pewno chcemy jakaś fuszerke zrobioną przez siebie lub znajomych / rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts