Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundamenty robione na raty

PeeN150

Recommended Posts

Witajcie,

Mój tata prowadzi firmę która mogłaby zająć się częścią prac przy fundamentach. Zebranie humusu, wykopy, szalowanie i wylanie ław (przy pomocy gruszki z betonem) byłoby bo naszej stronie. Reszta do zrobienia przez fachowców. Czy jest sens się w to bawić ?

Koparkę i ciężki sprzęt mam więc to nie problem. Oczywiście pracownikom taty też trzeba zapłacić więc nie ma nic za darmo. Dom 10x12, dość prosty fundament.

Orientuję się ktoś z Was jaki to może być mniej więcej koszt ? Pomijając materiały.

Witajcie,

Mój tata prowadzi firmę która mogłaby zająć się częścią prac przy fundamentach. Zebranie humusu, wykopy, szalowanie i wylanie ław (przy pomocy gruszki z betonem) byłoby bo naszej stronie. Reszta do zrobienia przez fachowców. Czy jest sens się w to bawić ?

Koparkę i ciężki sprzęt mam więc to nie problem. Oczywiście pracownikom taty też trzeba zapłacić więc nie ma nic za darmo. Dom 10x12, dość prosty fundament.

Orientuję się ktoś z Was jaki to może być mniej więcej koszt ? Pomijając materiały.

Nie bardzo rozumiem , to my mamy wiedzieć ile Twój ojciec zaśpiewa za robotę u Ciebie ? Litości.

Czy coś takiego napisałem??

Ciekaw jestem ile firma może za to wziąć która będzie budować dalej i czy jest sens w coś takiego się bawić?

To nie chodzi o to, ile weźmie firma, a ile pracownicy Ojca, ale liczą się bardzo różne sprawy, doświadczenie, sprzęt i umiejętności przede wszystkim.

Znałem gościa, który pracę wykonywaną przez dwie osoby w tydzień, robił sam bardzo dobrze w dwa dni.

Kto inny się chwalił, że fachowcy skuwali płytki w łazience na cemencie przez tydzień, zamiast to zrobić w godzinę dobrym sprzętem.

Zastanów się, poprawki bardzo dużo kosztują. ;-)