rayden 17.03.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam, Odziedziczyłem działkę rolną(sad) z niewielkim obszarem budowanym przy jej granicy.Część przeznaczona pod zabudowę posiada bezposredni dostęp do drogi gminnej.Z racji dość niefortunnego usytułowania budynku na działce (obszar pod zabudowę stanowi wąski (12m) a długi pas ziemi (90m) mam bardzo utrudniony dojazd do budynku przez działkę budowlaną.Od strony dłuższego boku tego terenu z jednej strony mam sąsiada wiec nie wielkie pole manewru z drugiej za to mam sporą część własnej działki tyle że rolną (sad).Moje pytanie jest takie czy mógłbym się starać o wyłączenie części tej działki i ustanowienie na niej drogi dojazdowej (prywatnej) w sumie chodzi mi o to pop prostu bym mógł ją legalnie utwardzić (gruz na spód, kamień na wierzch).Dodam jeszcze że teren jest z gatunku trudnych bowiem leży w otulinie parku narodowego i lokalny plan zabrania budowy, rozbudowy, nadbudowy w przypadku domów itp nie wiem do końca jak jest w przypadku drogi.Chciałbym sobie zrobić dojazd do domu i w przyszłości garaż w piwnicy która została przystosowana do tego celu na etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts