Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Balkon - co i jak?

Recommended Posts

Witajcie :) Mam na imię Patrycja i postanowiłam sama zostać bohaterką mojego domu i odremontować balkon, 2 lata temu robił go mój EKS, który robotę trochę spaprał, jest tam gładź i gipsar, na to grunt i farba, która odpada już po tygodniu od malowania, sam gips wywaliło... chciałabym zrobic ten balkon raz a porządnie i niskim kosztem, czyli sama sobię zrobię :D jestem zdolną kobietką, hihi. mam ten gips zdrapać czy mogę to jakoś załatwić tak żeby wyyrównać wszystko i poprawić? jest dużo wzniesien, dziurek i tak dalej ;/ no obrzydliwie to wygląda i boję się, że bd musiała drapać... myślałam sobe jeszcze na górze zrobić, to bym tatę poprosiła, o takiej mini konstrukcji z płyt, żeby mi podświetlało od góry lampą :) ale najpierw muszę zrobić to o co pytam.. jak myślciie? drapać i od nowa? bd chyba cięzko :(

Jak używał gipsu do zastosowań zewnętrznych, to nie dziwię się że został EKS-em. Równie trwale mógł to wykonać z dżemu. Gips musi raczej zniknąć bo pije wilgoć, więc szpachla w dłoń.

Nie jest całkiem jasne, czy mówisz o ścianach wokół balkonu, czy o posadzce balkonu.

Jeżeli to ściany, to potem czy to trzeba wyrównać jakimś tynkiem wyrównawczym, to zależy jak to będzie wyglądać. Najlepiej by się nadał jakiś nowy lepszy nabytek - przez przypadek tynkarz ;)

Jeżeli byłaby to posadzka, to w ogóle Nobel z budownictwa za ten gips, jak tylko ustanowią taką kategorię. Ale wtedy "to se ne da" zrobić do porządku tanio i dobrze, bo balkony i tarasy to jest dość droga impreza.

Edytowane przez DSQ