coppi 18.03.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dzień dobry, Zarzucę takie zagadnienie i zależy mi na Waszych doświadczeniach. Mam do wykończenia podłogę w garażu i pomieszczeniu gospodarczym (40m2) i chciałbym gres położyć (temat żywic i innych tego typu rzeczy zgłębiłem i odrzucam z przyczyn finansowych m.in. - dodatkowo gres już mam). Problemem jest podmakanie wylewki - zaraz po wprowadzenie (2 lata temu) wody gruntowe w okolicy tak się podniosły, że nasz obniżony troszkę garaż miał wylewkę całą mokrą - dodatkowo ściany podmokły tak do wysokości 20-30cm. I teraz pytanie co z tym fantem zrobić - czyli hydroilzolazja. Czy pomoże i jakiej najlepiej użyć- czy lepiej dać sobie spokój i kłaść płytki bezpośrednio i może kiedyś pojedyncze odpadną. Nie ukrywam, że związane jest to też z ceną - bo koszt hydroizolacji (np. Sopro) przewyższy cenę płytek Zapraszam do dyskusji i szczególnie opisania swoich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.03.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Moze po prostu zrób drenaz' zamiast żyć z wilgqotnymi scianami i posadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 18.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dzień dobry, Zarzucę takie zagadnienie i zależy mi na Waszych doświadczeniach. Mam do wykończenia podłogę w garażu i pomieszczeniu gospodarczym (40m2) i chciałbym gres położyć (temat żywic i innych tego typu rzeczy zgłębiłem i odrzucam z przyczyn finansowych m.in. - dodatkowo gres już mam). Problemem jest podmakanie wylewki - zaraz po wprowadzenie (2 lata temu) wody gruntowe w okolicy tak się podniosły, że nasz obniżony troszkę garaż miał wylewkę całą mokrą - dodatkowo ściany podmokły tak do wysokości 20-30cm. I teraz pytanie co z tym fantem zrobić - czyli hydroilzolazja. Czy pomoże i jakiej najlepiej użyć- czy lepiej dać sobie spokój i kłaść płytki bezpośrednio i może kiedyś pojedyncze odpadną. Nie ukrywam, że związane jest to też z ceną - bo koszt hydroizolacji (np. Sopro) przewyższy cenę płytek Zapraszam do dyskusji i szczególnie opisania swoich doświadczeń. jak zrobisz hydroizolację to woda pójdzie po ścianach jeszcze wyżej. Klient miał ten sam problem i tam skończyło się wykopaniem małej studzienki do zbierania wody gruntowej i wsadzeniem pompy która odpompowuje wodę która tam się zbierze. Dodano wentylację i problem z podmakaniem ustał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 18.03.2015 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 To może doprecyzuję. To co się wydarzyło 2 lata temu, to okoliczni sąsiedzi mówią, że takich wód nie było przez lat 20 - co nie znaczy, że teraz nie będą co roku. W poprzednim roku sucho, w tym na razie też. Dodatkowo drenaż jest zrobiony na działce - przy takiej ilości wody jaka była nie pomógł. Generalnie zakładam, że sytuacja wyjątkowa była i nie jest to taki problem, żeby próbować go rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts