zone 24.06.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Wczoraj byłam w jednym ze sklepów AGD, aby zorientować sie w asortymencie sprzętów kuchennych i całkiem już zgłupiałam... Nastawiam sie na sprzęt Bosha lub Siemensa, ale ma następujące dylematy: - kuchenka elektryczna: ze sterowaniem na płycie, czy łącznie z piekarnikiem?? - piekarnik lepiej zamontować pod płytą, czy oddzielnie w słupku - powyżej? - zmywarka: z panelem odkrytym, czy wewnątrz (czy oprócz efektów wizualnych, odkryty panel jest wygodniejszy - wyświetlacz, czy bez różnicy?) - okap: czy to prawda, że "te poniżej 3,5 tys. są nie wiele warte i chodzą głośno jak czołgi"? Proszę o pomoc regularnych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.06.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Wczoraj byłam w jednym ze sklepów AGD, aby zorientować sie w asortymencie sprzętów kuchennych i całkiem już zgłupiałam... Nastawiam sie na sprzęt Bosha lub Siemensa, ale ma następujące dylematy: - kuchenka elektryczna: ze sterowaniem na płycie, czy łącznie z piekarnikiem?? - piekarnik lepiej zamontować pod płytą, czy oddzielnie w słupku - powyżej? - zmywarka: z panelem odkrytym, czy wewnątrz (czy oprócz efektów wizualnych, odkryty panel jest wygodniejszy - wyświetlacz, czy bez różnicy?) - okap: czy to prawda, że "te poniżej 3,5 tys. są nie wiele warte i chodzą głośno jak czołgi"? Proszę o pomoc regularnych użytkowników wyświetlacz w zmywarce sie przydaje. piekarnik byłby fajny powyżej - dużo wygodniej mam okap za 1,5 tys i jest OK - ale faktycznie głośny - każ sobie w sklepie puścić wszystkie jakie mają ja mam wszystko Whirlpoola, zmywarka 6-ty zmysł i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.06.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 ja mam cały sprzet elektroluxa. płyte i pod nia piekarnik...po prostu bardzo mało piekę itp... zmywarka panel widoczny z wyswietlaczem...bardzo przydatny ten wyswietlacz...zmywarka jest ok wyciag kominowy..chodzi na 3 biegu:):)i mało co go słychać...tez jest ok..lodówka jak kazda inna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 ZonePiekarnik tylko w słupku powyżej 1,2 m lub jeszcze wyżej nie chodzi o wygodę ale o bezpieczeństwo.Dzieciak Tobie tego nie sięgnie.Żonka dużo piecze i całe szczęście, że córuchna od samego początku rozsądnie ustawiona była do gorących przedmiotów. Wysokość zapeni, że nawet jak goście z dzieciątkami na świeży wypiek wpadną to nie będziecie drżeli, czy które sobie krzywdy nie zrobi. PS. Ostatnio widziałem monotematycną kuchnię Amici. Z górnej półki przepięknie wkomponowana była. Nie bądź naiwna jeżeli chodzi o pewne elementy ADG wszyscy na tej samej chińszczyźnie jadą. JAk myślisz dlaczego taki wzrost i tyle inwestycji mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Zapomniałem o jeszcze jednym.Sam chcę to zrealizować.Najpierw odbiór domku, a potem zakupy do kuchni.Sprzęt do zabudowy w uldze remontowej odliczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 25.06.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Najpierw odbiór domku, a potem zakupy do kuchni. Sprzęt do zabudowy w uldze remontowej odliczysz. Mozna tak zrobic? Odliczal ktos sprzet do zabudowy w uldze remontowej w nowo wybudowanym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 kroyena - przedobrzył w swojej wypowiedzi.Owszem odliczyć można kuchenkę, zlewozmywak i okap jako elementy instalacji, gazowej (elektrycznej) wod-kan i wentylacyjnej. Ale o możliwości odliczenia zakupu lodówki, zmywarki, mikroweli itd szybko zapomnijcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Dlaczego nie można?A jak przekonam moją lepszą połowę, żeby zamiast safek zrobić ścianki z betonu komórkowego i do tego lodówkę, mikrofalę i zmywarkę zamontuję to nie będą one na stałe związane z domkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.06.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Żonę to i przekonasz ale fiskusa z pewnością nie. To, że coś jest Twoim zdaniem na trwale związane z domkiem nie jest jedynym warunkiem. Polecam link do ROZPORZĄDZENIA MINISTRA GOSPODARKI PRZESTRZENNEJ I BUDOWNICTWA http://i.wp.pl/a/f/word/271/rozporzadzenie_ministra_gospodarki_przestrzennej_i_budow_z_21_grudnia_1996.doc Poszukaj tu mikroweli i lodówki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.06.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Witam. Mamy płytę ceramiczną ze sterowaniem sensorowym. Sprawdza się. To był dobry zakup.Piekarnik w słupku, także super.Zmywarka z panelem odkrytym, ale wkrótce będzie zakryty. Nie wiem do czego on się tak przydaje jako odkryty. Dla mnie bez różnicy.Okap, nasz kosztował 2100 i rzeczywiście nie jest cichy, na najwyższym biegu wyrzuca 880m3 powietrza na godzinę, ale huczy prawie jak odkurzacz. Mimo wszystko czołg wydaje się głośniejszy. Następnym razem na pewno zrobiłbym okap bez wentylatora. Sam wentylator umieściłbym przy wylocie kanału wentylacyjnego na zewnątrz. Nawet miałem tak zrobić, ale z różnych przyczyn nie wyszło.Tak BTW: To niezły biznes na tych okapach. Blaszana puszka w środku siniczek z wiatraczkiem a kosztuje więcej niż niejedna lodówka czy płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 25.06.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Okapy sa takie drogie?Ja widzialam Amica za 500 - 600 zl, czy to to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.06.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Nie, to nie to samo.... Okap może mieć zarówno 50 jak i 90 cm szerokości. Różny design, sterowanie, moc i inne bajery ...... Marka też odpowiednio kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.06.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 W środku prawie to samo, tylko wentylatorek i silnik mniejszy i w związku z tym wydajność rzędu 200-300m3/h ale i cichsza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Co do sporu o odpis to chyba go lepiej przeniosę na prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 25.06.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Wowka, dziękuję osobiście za podany na talerzu link ROZPORZĄDZENIA. Gdybyś tak jeszcze mógł przypomnieć ten dot. DUŻEJ ULGI BUDOWLANEJ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.07.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Ara- nie przypomnę gdyż...... takowego brak.....Przy kwalifikacji wydatków z tzw. dużej ulgi należy posiłkować się właśnie tym wykazem z ulgi remontowej + zdrowym rozsądkiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra 13.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 A ja kupiłam Amicę-piekarnik osobno i płyta gazowa na blacie.Piekranik OK, ale plyta to jest tragedia, ostrzegam przed kurkami z boku płyty ( już jeden przypaliłam) a poza tym materiał z ktorego wykonana jest ta płyta woła o pomstę do nieba- pseudo aluminium tandetnej jakości- cały czas wygląda jakby było brudne ( nawet po przetarciu).Nie kupiłabym drugi raz.Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.07.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 a jakiej firmy lodówy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 23.07.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Swego czasu, kiedy zaczela nam sie psuc lodowka, spec od napraw powiedzial, ze wszystkie agregaty produkowane sa w tej samej fabryce a sama lodowka przeznaczona jest na jakies 5 lat uzytkowania. To by pasowalo do naszego prostego Polara - po 4 zaczal piszczec, teraz mija 5 i piszczy tak, ze za niedlugo pewnie padnie. Wiec tak sobie mysle, czy to nie wszystko jedno co sie kupuje.. Do nowego mieszkania wysuplalam sie na Siemensa . Lodoweczka w sam raz na nasze potrzeby . Gorna czesc to w calosci komora swiezosci + niewielki zamrazalnik (w sam raz na pudelko lodow w lecie i pare paczek mrozonek w zimie), dolna to chlodziarka w formie szuflady: napoje, piwko, paczkowane sery, serki, kefiry, jogurty wedlina itd. Do tego jest estetycznie wykonana w srodku i ma duzo roznych bajerow na drzwiach na organizacje sloiczkow, tubek itd. A przy okazji: poraz pierwszy w zyciu zrobilam tak duzy zakup w sklepie internetowym Cenowo wyszlo atrakcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 23.07.2004 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 w jakim sklepie internetowym warto robić takie zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts