Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podmokla sciana/grzyb na scianie- jak zwalczyc?!

Recommended Posts

Sprawa jest nastepujaca:

Mieszkam w UK na polnocy gdzie leje non stop. Pomalowalam sciane, po czym zaczely sie na jej czesci robic purchle, farba zaczela odlazic, fragmenty sciany zaczely czerniec. Mieszkam na 2gim pietrze czyli nad soba mam bezposrednio dach. Kompletnie nie wiem jak ten budynek jest zbudowany i kompletnie nie znam sie na wszelkiej masci remontach. Wiem jedynie ze jest to jedynie angielska konstrukcja, zatem nie jest profesjonalnie ani wybudowana ani wykonczona. Uprzedzam pytania o temperature: w domu grzeniki mam na max. Nieszczelne okna. Zaczelam zdzierac farbe zaczela odlazic platami i cokolwiek jest polozone (chyba to tynk) takze zczelo odpadac miejscami tworzac dziury takie ze widac beton. Nie jest to moje mieszkanie ale jeszcze z rok tu pomieszkam napewno. I teraz kompletnie nie wiem jak to wyremontowac tak zeby wilgoc z betonu mi sie nie przedostala znowu i zeby nie bylo powtorki z rozrywki. Kompletnie nie wiem czy kuc ten tzw. tynk czy jak? Zaszpachlowac to jakos i nie wiem nalozyc cos na to zanim poloze tapety? co nakladac, jakie srodki odgrzybiajace, w jakiej kolejnosci i wogole.. pomocy!

Edytowane przez 2beart

Jak będziesz miał cały czas mokry beton to kłaść sobie możesz szto chociesz i tak odejdzie po jakimś czasie. Pytanie czy wilgoć jest z powodu nieszczelności dachu, podciągania od samego dołu, czy z faktu że nikt nie wpadł na genialny pomysł by zabezpieczyć w jakiś sposób ściany, a na zewnątrz dał np cegłę która jest mniej nasiąkliwa niż beton, a tynki wewnętrzne takie jak ty mówisz działały jak pompa ssąca tłocząca na wilgoć w betonie...