Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ściana wzdłuż wanny - czy nada się na prysznic?

balik

Recommended Posts

Przyszedł mi do głowy pomysł postawienia wzdłuż wanny ściany o długości ok 70cm, która to miałaby umozliwić branie prysznica w wannie.

Za ścianą mysłałem zrobić szafkę ( z 3 stron byłyby ściany, wystarczy tylko dołożyć drzwi).

Czy widział ktoś takie rozwiązanie gdzieś? Co o tym myślicie?

Bardzo bym był wdzięczny za jakieś zdjęcia jak to wygląda w rzeczywistoći.

lazienka.jpg

Bardzo zły projekt łazienki. Wanna styka się praktycznie z sedesem. Tak nie powinno być. Nie dosięgniesz też do baterii wannowej jeśli tak to zabudujesz a podczas brania prysznica niewiele ta ścianka pomoże bo i tak będziesz miał zachlapaną całą łazienkę. Wystarczy że wstawisz wannę 160 na krótszej ścianie po lewej, zabudujesz szafkę nad pralką (właściwie całą pralkę) i masz po pierwsze dużo miejsca. Parawan prysznicowy to nie problem, w dodatku taniej niż stawianie ścianki.

Sedes nie będzie tak blisko wanny oczywiście, nie zmieniałem tego na rysunku, bo chodziło mi tylko o opinie o rozwiązaniu z tą ścianą.

Mówisz, że łazienka i tak będzie zachlapana? Przeciez montując parawan nawannowy to powierzchnia osłaniająca wannę od łazienki może być tak sama.

Nie rozumiem tego argumentu.

Poza tym stawiając parawan, nie mógłbym tak łatwo zrobić szafki. A tak zostaną tylko drzwi do zamontowania.

Co do wanny 160cm to nie da rady - ta ściana ma 158cm