marus1980 18.03.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Czy ktoś z was budujących zmieniał materiał budowlany po pozwoleniu na budowę i jak to wygląda w praktyce? Architekt zaproponował mi aby materiał na budowę zmienić już po pozwoleniu na budowę, ale kto wtedy ma taki wpis zrobić w dzienniku budowy i czyja pieczątka ma widnieć żeby wszystko było legalnie. I jeszcze czy i ile się płaci wówczas za taką zmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.03.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Kierownik budowy.U mnie w cenie podstawowej.Zmiana z Silki na BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.03.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Ciekawe co na to projektant konstrukcji .. BK chce być dużo słabsze niż silka ..odwrotnie to zmiana kosmetyczna, ale z mocniejszego na słabszy już nie.Pierwsze mogą- pójdą oparcia nadproży out .. jeśli były na zero przy silkacie.Koleje.. słupy przy większych otworach, pasuje ? sprawdzić czy tam jakieś siły nie będą chciały miażdżyć naszego kruchego BK.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marus1980 18.03.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Kierownik budowy. U mnie w cenie podstawowej. Zmiana z Silki na BK Dzięki za pomocną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 18.03.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Kierownik budowy. U mnie w cenie podstawowej. Zmiana z Silki na BK To kierownik wziął na siebie odpowiedzialność za całą chaupę. Jeżeli ze słabszego materiału na mocniejszy możne wpisać Kierownik. Jeżeli odwrotnie to projektant. Przy zmianie materiału zmienia się OZC ale nikt na to nie patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marus1980 20.03.2015 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nikt więcej z budujących nie zmieniał materiału już po PB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts