farmazon3000 19.03.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam, latem mam przez około miesiąc bez przerwy 30 stopni w mieszkaniu (przez całą dobę i nie da się wietrzyć bo okna na 1 stronę poza tym mam tramwaje pod oknami i robi się głośno) Moje mieszkanie jest na ostatnim (4.) piętrze pod płaskim (prawie płaskim bo ma 2% spadku) dachem krytym papą. Dach raczej nie jest zaizolowany bo to kamienica typu "low budget" . Tak więc chcę: - zrobić w dachu okno dachowe (świetlik) aby móc wietrzyć przynajmniej jako-tako - rzucić na dach styropapę 13 cm - pomalować tę styropapę na biało za pomocą tegoż specyfiku albo zwykłej białej farby coby zmniejszyć absorpcję ciepła słonecznego Ile może mnie kosztować robocizna? Czy mogę się spodziewać że to załatwi sprawę? Zamiast malować na biało myślę także o przykeleniu/przybiciu na papę folii mylarowej która będzie działać jak odbłyśnik (z niewiadomych powodów znajduję ją w internecie na stronach związanych z hodowlą marihuany). Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.03.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 20 cm styropapy i dobra papa termozgrzewalna wierzchniego krycia. Świetlik ani folia odblaskowa czy malowanie nie będą potrzebne. Można też zastosować płyty pianki poliuretanowej i biały folię "epdm". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts