smokye 19.03.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam, Poniżej zdjęcie ściany mojej komórki w garażu podziemnym. Co roku, bodajże w okolicach sierpnia na ścianie tworzy się wilgoć jak poniżej . Później wysycha, mogę sobie zamieść co odpadło i czekać do następnego razu. To jest zwykła wewnętrzna ściana z pustaków oddzielająca komórkę od miejsca parkingowego. Dlaczego tak się dzieje, jakieś wody się podnoszą i ściana nie jest zaizolowana? Dodam że problem występuje tylko na tych wew. ścianach, te główne budynku są ok. Nie wiem czego użyto do izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.03.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Być może jest to wina kontaktu ciepłego wilgotnego powietrza z zimną przegrodą ..i następuje kondensacja pary wodnej, w lecie jak puszę z piwem wyciągniesz z lodówki to wygląda za chwile jak z pod prysznica, ogrzeje się do temp pokojowej i po wodzie ani śladu.Tak samo może być i tu, o ile to nie jest spowodowane braniem wody z fundamentu, ale to by było przez większą część roku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał12 02.04.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Cześć, ja miałem podobny problem ale w komórce w bloku, nie ma tam ogrzewania i przy różnicy temperatur nie tyle było widać wilgoć co czuć było taki zapach jakby stęchlizny, komórka jest malutka, 3 metry na 2, poradziłem sobie tak, że pozbierałem sporą garść taki saszetek http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/ takich jakie są np w pudełkach po butach czy sprzęcie elektronicznym mam to położone w pudełku na półce i problem na razie rozwiązany, nieprzyjemny zapach zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts