PriweR 19.03.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Mam problem gdyż zawory z zimną wodą są pokryte rosą. Robie generalny remont i będę wymieniał całą instalację wodną i chciał bym temu zapobiec. Co zrobić? Dać otulinę na rury z zimną wodą i dopiero je wmurować w sciane? Dodam, że teraz mam zrobioną instalację na rurach plastikowych i na końcach są zawory metalowe rury są wmurowane w ściane bez ocieplenia. nie wiem czy było to dobrze wykonane, całą instalację wykonywał moj ojciec pare lat temu. W mieszkaniu mam dobrą wentylację, Problem występuje w łazience, głównie na zaworze od pralki (wentylacja mechaniczna z elektrycznym wyciągiem) oraz w pokoju z aneksem kuchennym na zaworze od kranu kuchennego (tutaj rury są poprowadzone na wierzchu zawór dokręcony do ściany) zawór poci się tak bardzo że trzeba podstawiać jakiś pojemnik, sam kran już się nie poci ( dwa kominy wentylacyjne jeden zaraz przy kuchni, drugi bardziej w pokoju) Jak wykonać prawidłowo tą instalację żeby się tego pozbyć? Edytowane 19 Marca 2015 przez PriweR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 26.03.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Może daj jakieś zawory powlekane plastikiem? Piszesz o pomieszczeniach z podwyższoną wilgotnością - pewnie w okolicach tych zaworów jest ograniczony obieg powietrza i występuje roszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts