botanika 24.06.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=23173&grupa=4&kat=0&a=wojtek67&k=2-nie mam pojęcia czy zadziała! Wymyślony przez nas dom narysował Archeton i projekt ten będzie sprzedawany w katalogu gotowych prawdopodobnie od wiosny .Wjazd na działkę od południa,dlatego chciałem ,aby wejście do domu było z boku.Drewniana narożna wiejska weranda i drewniana góra elewacji.Ma 174m2pow uż.Obecnie na etapie ścian fundamentowych.Na parterze umieściliśmy w krótszym boku L naszą sypialnię ,łazienkę i garderobę.Dzieci z ich sypalniami "wygoniliśmy" na górę,gdzie oprócz lazieniki zmieścił się jeszcze gabinet -biblioteka z widokiem na park krajobrazowy i mały pokoik gościnny.Jestem zwolennikiem garderoby,nie brakuje ich w naszym domu.Garaż jest wolnostojący połączony z wiatą.Ciekawe,czy będzie wyglądał tak jak go sobie wyobrażamy?Kolory elewacji zupełnie robocze.Może mi pomożecie?Dodam ,że dachówka wybrana-Syriusz,antracyt Ruppa.Dziękuję za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.06.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 To dobrze, że elewacja jest robocza, bo kolora nijakie, wszystko to wygląda na smutne, szare - bez wyrazu!! Natomiast kolor dachu - antracyt, czyli grafit? mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam ożywi go, co do koloru elewacji musi być kontrastowa, może przydymiony zielony? (ja taki będę miała, choć dach będzie brązowy, okna też i brama)- bardzo podoba mi się ten kolor!!!!Ważne jest jakie będą okna, drzwi i brama jeżeli białe, to zielony nie pasuje, bo to wszystko musi współgrać ze sobą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts