rdw 20.03.2015 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Powiększam łazienkę i chcę mieć wannę z deszczownicą (i chroniącym takie mycie parawanem nawannowym) bo brakuje mi dodatku aby w weekend zrobić sobie jednak dłuższą kąpiel (główna, codzienna funkcja to przysznic) . 1. Czy wanny w zależności od producenta i modelu mają różny spadek wewnątrz "poziomej" powierzchni (czyli prefereowałbym takie bardziej płaskie co by stabilniej w niej stać)? 2. Wanna będzie krótka bo zmieści mi się tylko 140x70. Czy warto brać pod uwagę powierzchnię antislide (mało jest takich wanien) albo obecność wypukłych "bąbelków" (wanna dla 2 dorosłych osób w średnim wieku, ale wiadomo, czasem się można poślizgnąć, albo mieć gości). 3/ Trzecia sprawa: co sądzicie o wannach płytkich? Są takie o wysokości 38 cm. Niby będzie łatwiej się wchodziło co jest komfortowe przy codziennym zaginaniu nogi w celu prysznica, ale z drugiej strony czy mycie się w weekend w takiej płytkiej, nie dość że krótkiej na 140 cm (wzrost domowników na szczęściej ~175), wannie może być przyjemne? 4. Odpływ wanny będzie 1-0,5 metra od pionu kanalizacyjnego, ale raczej nie mogę wkuć się w podłogę z odpływem więc jeszcze dopytam: czy wanny różnią się wysokością odpływu od podłogi, czy w każdej można to indywidualne regulować nóżkami/stelażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.03.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 " czy mycie się w weekend w takiej płytkiej, nie dość że krótkiej na 140 cm (...) wannie może być przyjemne?Może być przyjemne dla kogoś kto lubi marznąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 10.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 U siebie mam tylko prysznic tylko taki bez brodzika Kermi GIA to mój wybór. Kocham krótki prysznic i tyle. A nie ciśnięcie się w niewygodnej wannie i jeszcze ta woda leci setki lat aż sie napełni. Wanna to zdecydowanie nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 11.09.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Wszystko ma swoją cenę, trzeba czekać na wodę, ale relaks w kąpieli jest tego warty Tylko czy 140 to jednak nie za krótka? Coś antypoślizgowego na dnie wanny na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAVIDOFSKI 11.09.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 1. Mogą, nie muszą. Zalezy od modelu.2. Jak chcesz - jak dla mnie to jest bajer, wolę matę antypoślizgową, jest tańsza3. Nie polecam. To bardziej brodzik niż wanna. Nie dość, ze będziesz marzł, to zero radości z kąpieli. jak chcesz łatwiej wchodzić do wanny, to sobie dobuduj schodek (chociaż to też głupi pomysł, ale niektórzy tak robią)4. Spytaj fachowców w sklepie, tego to nawet ja nie weim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.09.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Dla mnie nie ma sensu robić takiej wanny jak korzystasz zazwyczaj z prysznica,po prostu to jest ciasne i nie wygodne.A może da się na tyle powiększyć łazienkę żeby zmieścić i jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 11.09.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mam takie rozwiązanie u siebie i jestem zadowolona, wannę mam ciut dłuższą 150 cm i na wzrost 170 cm starcza. Ale weź normalną wysokość, bez przesady, wchodzenie nie jest takie trudne, przecież ludzie codziennie wchodzą do wanny i żyją A w płytkiej to się nie zanurzysz i tyle z tego relaksu, ani dobry prysznic ani dobra wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts