Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

post z 13 marca

Drodzy Forumowicze,

z jakiej wy gliny ludzie, tak szlachetni, tak zaangażowani? Ze złotej. Dziękujemy!!!

Sygnalizujemy tu i ówdzie, że mamy plan, by dzięki Forum Muratora udało się zabrać całą kwotę. Dlatego teraz będziemy poszerzać akcję o udział innych mediów oraz będziemy starali się zaangażować firmy. O to Was też prosimy - spróbujmy zainteresować zaprzyjaźnione firmy, pracodawców. A może sami macie firmy i warto pomóc instytucjonalnie? Na pewno nie oczekujemy, że 65 tys. zbiorą sami Forumowicze.

A teraz nowina! Kulminacją naszej akcji będzie wielkie spotkanie forum w Warszawie pod koniec września. Tam chcemy zaprosić wszystkich darczyńców, tam chcemy cieszyć się, że Julka i Karolina będą chodzić, będą biegać. Będzie też wiele innych atrakcji i zdarzeń bliskich forumowiczom. Będzie prawdziwa muzyka i artyści.

Koniec września - kochani, warto pracować na tak wspaniałe wydarzenie, jak spotkanie ludzi szczęśliwych - naszych małych Forumowiczek, ich Rodziców (Wszystkiego najlepszego dla Czterdziestolatka) i ludzi o sercach ze złota, czyli Was.

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może by i Redakcja coś powiedziała, ale wątpię, by bujanie takiej imprezy dla kilku osób komuś przyszło do głowy.

Ja aż taka stara nie jestem, żeby te Zloty z mezozoiku pamiętać, ale fakt, że te spotkania to było święto forum.

Nie wiem jaką konwencję przyjmie teraz Redakcja, ale zakładam, że "jak robić to robić" :)

Przeczytaj opis Fighter - to nie będzie impreza na kilkanaście osób tylko na kilkaset.

Edytowane przez Nefer

Życie samo to wyrówna - nikt z adminów nie jest w stanie opiekować się akucją w dzień i w nocy przez tyle miesięcy. Dlatego umrze śmiercią naturalną, ale skoro Redakcja chce robić takie doświadczenia .... Ja już nie raz takie cuda widziałam, bo to jest normalna wiedza marketingowa i to podstawowa. Czarów nie ma. Ale jak każdy musi przerobić na własnej (pardon le mot) dupie.

LOL :) Wyobraź sobie siebie w sierpniu tego roku, po 5 miesiącach pilnowania aukcji dzień w dzień. Bez jaj - ja tego nie widzę.

Żelka ma sobie odpuścić opieką nad Stefkiem, bo aukcja? Ty przestaniesz odpisywać klientom, bo aukcja? Ja przestanę robić projekty i zacznę żyć powietrzem, bo aukcja? To niepoważne i postrzegam to w kategoriach WYKORZYSTYWANIA jeśli w grę wchdzi termin wrzesień. Sorry.

Ulało się - przestałam być poprawna politycznie, bo piszę/mówię o tym od lat i to chyba kompletna strata czasu.

Ponadto dziewczyny nie potrzebują kasy we wrześniu tylko teraz. Już wystarczy, że im NFZ dał termin na 2020 rok. Im wcześniej zaczną rehabilitację czy dostaną sprzęt tym szybciej osiągną sprawność - to są małe dzieci - każdy dzień się liczy.

Ja uważam, że można sobie robić doświadczenia, ale aukcja nie powinna trwać dłużej niż 3 tygodnie, bo nikt

-ani opiekunowie aukcji (którzy muszą odłożyć swoją robotę)

-ani darczyńcy kupujący przedmioty

-ani darczyńcy, ktorzy przekazują przedmioty

NIE DADZĄ RADY BUJAĆ TEJ AUKCJI - bo ją się buja emocjami. Nie da się być na haju 8 miesięcy.

Z mojego punktu widzenia : zamknąć aukcję w TEN weekend

wysłać kasę Mirasowi

i szykować nowe fanty

bujnąć aukcję na początku września przed Zlotem

dobić fanty aukcją NA ZLOCIE

i zastanowić się kto następny.

To Redakcja ma przełożenie na B2B, nie Nefer czy Mmelisa czy Fighter. Oczekiwanie od nas tego, że ",mamy firmy" jest co najmniej poniżej pasa i nie napisze co o tym myślę. Redakcja ma tak wyjebistą firmę że może zasponsorować te 65k nie przerywając sobie snu. Taka smutna prawda.

Może wyjąć firmy, które się reklamują w ZPR i dac im marchewkę. Może wiele. So what.

Edytowane przez Nefer

Nie chce mi się czytać wszystkiego od początku, ale ja zrozumiałam, że aukcja to jedno, czyli robimy aukcję, kończymy aukcję w terminie normalnym, tak jak to bywało na forum od lat....., ale akcję zbierania pomocy dla Dziewczynek nie kończymy, akcją starania się o pomoc firm, trwa nadal.... i to z tym właśnie związane będzie to wrześniowe spotkanie... ???

No proszę Redakcję, niech Redakcja nas tu wszystkich nie trzyma w niepewności i poda jakieś konkrety. Do kiedy aukcja a do kiedy akcja?

Jak przyprowadzisz Żelka firmy to będą :)

Pojęcie odpowiedzialności społecznej firm to nei jest żadna tajemnica. Wystarczy chcieć się dowiedzieć jak to działa i zastosować proste mechanizmy. Ja mogę się najwyżej oddać prezesowi jakiejś firmy w ramach sponsoringu tej akcji. Ale chyba nie mam ochoty