Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

OOOOO ja wiem jakie firmy mozemy zaprosic :)

Budowia, Murator S.A, ZPR Media S.A .....

zapraszamy do licytacji :)

Nefer tacy dilerzy tylko w Sierpcu :)

Mialas przyjechac :p

Melissa - hehh ... wlamalas mi sie na kompa i zrobilas zrzut z mojej kamerki w laptopie :) Ty hakierze !

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak przyprowadzisz Żelka firmy to będą :)

Pojęcie odpowiedzialności społecznej firm to nei jest żadna tajemnica. Wystarczy chcieć się dowiedzieć jak to działa i zastosować proste mechanizmy. Ja mogę się najwyżej oddać prezesowi jakiejś firmy w ramach sponsoringu tej akcji. Ale chyba nie mam ochoty

Jakby ktokolwiek z nas forumowiczów miał taką możliwość, już w te dwa tygodnie byśmy to zrobili. Nie zrobiliśmy, dla mnie oznacza to tylko tyle, że nie mamy możliwości.

Uwaga: Nefer ma dzien szczerosci :)

Nefer ma taki kurewski charakter niestety :)

Proponuję :

Telewizja

Spółki Grupy ZPR Media są nadawcami czterech niekodowanych tematycznych kanałów telewizyjnych. Ich program rozpowszechniany jest drogą satelitarną, w sieciach kablowych oraz poprzez Internet. Trzy kanały dostępne są ponadto w ofercie naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T. Na ofertę telewizyjną grupy składają się:

• Fokus TV - kanał edukacyjno-poznawczy,
  • Polo TV - kanał prezentujący polską muzykę taneczną,
  • Eska TV - kanał muzyczno-rozrywkowy dla grupy wiekowej 15-34 lat,
  • VOX Music TV - kanał muzyczno-rozrywkowy dla grupy wiekowej 25-45 lat.

Radio

Działalność radiowa Grupy ZPR Media skupiona jest w spółce Time S.A. i jej podmiotach zależnych. Dysponują one kilkudziesięcioma koncesjami lokalnymi oraz jedną ponadregionalną, realizując łącznie pięć projektów radiowych:

• Radio Eska - sieć rozgłośni lokalnych nadających w formacie CHR,
  • Eska Rock - warszawska rozgłośnia lokalna prezentująca muzykę rockową,
  • VOX FM - ponadregionalna rozgłośnia prezentująca muzykę dyskotekową,
  • Radio WAWA - sieć rozgłośni lokalnych prezentujących wyłącznie polską muzykę,
  • Radio Plus - sieć lokalnych rozgłośni diecezjalnych prowadzona we współpracy z grupą Eurozet.

Prasa

Spółka ZPR Media S.A. obecna jest zarówno na rynku prasy codziennej, jak i czasopism specjalistycznych. W portfolio wydawnictwa znajdują się:

Internet

Spółki Grupy ZPR Media są wydawcami serwisów internetowych, w większości powiązanych z projektami prasowymi i radiowymi. Należą do nich:

• wortale rozrywkowe - se.pl, eska.pl, eskago.pl, eskarock.pl,
  • wortale poradnikowe - muratordom.pl, muratorplus.pl, urzadzamy.pl, stronywnetrza.pl, wymarzonyogrod.pl, tuznajdziesz.pl. mowimyjak.pl, poradnikzdrowie.pl, mjakmama24.pl,
  • wortale hobbystyczne - zagle.pl, podroze.pl.

Pozostałe

ZPR Media jest właścicielem spółki Murator Expo - organizatora targów i imprez wystawienniczych (Warszawskie Targi Książki, Warszawskie Targi Turystyczne, "Rolexpo", "Wiatr i Woda"). Grupa ZPR Media, pod patronatem swoich stacji radiowych i telewizyjnych, organizuje również imprezy muzyczne ("Eska Music Awards", "Letnia Scena Eski", "WAWA Live", "Polo TV Hit Festival").

Poprzez wytwórnię płytową Lemon Records ZPR Media prowadzi też działalność fonograficzną.

Na rynku reklamowym Grupa ZPR Media obecna jest poprzez spółki Time S.A. (reklama radiowa) oraz IDM NET S.A. (reklama telewizyjna i internetowa).

Nefer : dawaj kapital zakladowy spolki ZPR Media S.A :)

Kapitał zakładowy, 81 850 000,00 PLN ... ZPR Media S.A. (dawniej Murator S.A.)

ej.. moze ja jestem jeb...y : ale chyba bym sie spalil ze wstydu....

noRrrmalnie ide popatrzec jakie mam polaczenia w tym dniu..tak z ciekawosci..e

edit..ceny bardzo znosne...byloby oki, ale daty lotu :(

co ja bym mogla w tej Wawie robic :eek: od soboty do wtorku :(

No jak to co !!! U Hani na stawach będziesz ryby łowić, Fighter da Ci karnet :rotfl::lol2:

no pieknie..http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif

a Oni chcac tak Pomagac patrza na Nas Forumowiczow,( wiedzac, ze nie jestesmy w stanie ogarnac calej aukcji w celu nazbierania pelnej kwoty, nie ma co sie oszukiwac, checi sa i starania rowniez.. ) licza ze sobie poradzimy sami..

Nefer napisala

Nefer ma takie kurewski charakter niestety :)

zabraklo na koncu tego http://emotikona.pl/emotikony/pic/0fuck.gif

http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif

Tak, jesteśmy potworami Droga Redakcjo.

ja wiem co to jest korporacja, ale Wam chyba łatwiej dostać się do prezesa niż mnie.

Jeśli planuje się działania mające służyć również Muratorowi (bo takim działaniem społecznej odpowiedzialności biznesu jest aukcja dla Dziewczyn - nie oszukujmy się) to się je PLANUJE.

Nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby zatrudnić na staż studenta za 1200 pln, ktory to ogarnie również w social mediach (z którymi wiem, macie poważny problem).

Nie, nie będzie się samo bujało tak jak buja się Forum. Pora spojrzeć prawdzie w oczy.

Dziewczyny powinny dostać kasę, by rodzice mogli działać, a nie czekać na event Redakcji.

Bardzo chętne pomogę, ale nie będę niewolnikiem przez 8 miesięcy.

Ale takie koncerny to chyba mają działalność charytatywną w statut wpisaną?

Nie można tej puli jakoś nagryźć?

Czy fundacja muratora ,o której wcześniej ktoś wspominał byłaby pierwszą działającą z ramienia koncernu??

Sorry za głupie pytania ale naprawdę nie wiem:(

Ale takie koncerny to chyba mają działalność charytatywną w statut wpisaną?

Nie można tej puli jakoś nagryźć?

Czy fundacja muratora ,o której wcześniej ktoś wspominał byłaby pierwszą działającą z ramienia koncernu??

Sorry za głupie pytania ale naprawdę nie wiem:(

po co skoro forumowicze pracują nad reklamą Muratora.

nie nie mają tego w statucie. Mogą mieć CSR w strategii. Murator zresztą miał fundację, ale ją zlikwidował.

bionda nie... ZPR S.A nie jest organizacja non-profi, ale moze spokojnie wspierac... o ile chce... i malo tego moze odliczac od dochodu. Nie wiem czy to aktualnie obowiazujacy wpis (2013) a jak wiadomo u nas wszytsko sie szybko zmienia, ale pewnie nawet po zmianach jest podobnie:

http://www.ars.org.pl/chce-pomoc/598/darowizna-jak-przekazac-ile-mozna-odliczyc

no cóż, pełna zgoda z Nefer. Akcja typu aukcja powinna mieć maksymalnie kilkutygodniowy czas trwania (jednorazowo). Ktoś ma jakiś bardziej bezpośredni kontakt z redakcją, żeby może przez telefon na spokojnie pogadać i poustalać?

... a swoją drogą, tak sobie myślę, że koszty organizacji takiego zlotu spokojnie mogłyby pokryć pewnie większą część potrzebnej kwoty. Ale z drugiej strony bez zlotu nie byłoby okazji zobaczyć Fightera i Nefer we wdziankach ;)

Nefer pięknie wypunktowałaś otaczające nas zjawisko :) Kończymy tą aukcję, bo za chwilę trzeba będzie brać coś od zgagi i czkawki... Nawet największych optymistów powystrasza taki brazylijski tasiemiec... Zawsze można ruszyć z czymś nowym i wiem, ze na pewno znajdą się i prowadzący, wystawiający, i licytujący. Dalsza resuscytacja nie ożywi pacjenta... :yes: