Arnika 20.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Melisa... Lipcowe i sierpniowe terminy są zwykle mocno wyjazdowe... jak to w wakacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 20.03.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 jak się Redakcja zgodzi to ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) Dla mnie to na serio jest żenujące tłumaczyć tak podstawowe rzeczy. Firmy przyjdą, zasponsorują nie za talon na balon tylko konkretną propozycję (skoro ja mam cały strych certyfikatów i dyplomów, to sorry ....): - zacznijmy od tego kompa na biurku obok, gdzie jest baza danych firm budowalnych, DIY etc i posadzić niunię niech dzwoni. ja nie zamierzam tego robić, dzięki. - artykuł sponsorowany w e-wydaniu- lub zniżka za taki artykuł- wydanie specjalne z opisem Zlotu i aukcji ze zdjęciami (a co na zdjęciach też napisać?_- reklamę w drukowanym wydaniu- reklama z e-wydaniu- baner w e-wydaniu na tydzień- artykuł z logiem firmy na temat aukcji i wsparcia.- wydanie kalendarza a logo sponsorów akcji na Muratorze- insert z taką informacją w wydawnictwach Muratora - wystąpienie darczyńcy na scenie Zlotu (załatwicie media czy mam podać kontakty?)- baner /roll up/ nawet chamska prezentacja na Zlocie - przecież to jest kuźwa TARGET - rozdawka materiałów reklamowych na Zlocie (w dobrym tonie na każdej konferencji branżowej - nic nowego - torba z masą reklamówek, pendraków, długopisów i całego tego badziewia, ktore zalega w magazynkach marketingowców firm budowlanych)- mini stoiska z firm sponsorujących na Zlocie- rozpowszechnienie info o zlocie do mediów- wywiady z przedstawicielami firm na Zlocie- cały pozostały product placement- system discount'ów dla darczyńców?- dym w socialu............................ milion możliwości. Godzina mojej konsultacji to 150 Euro. Faktura przyjdzie pocztą. Edytowane 20 Marca 2015 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.03.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Mmeliska a co proponujesz innego? Bo jak wybierzesz cos cięższego i twardszego to tu do ukamieniowania może dojść... I nie będzie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.03.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Dla mnie to na serio jest żenujące tłumaczyć tak podstawowe rzeczy. Firmy przyjdą, zasponsorują nie za talon na balon tylko konkretną propozycję: - zacznijmy od tego kompa na biurku obok, gdzie jest baza danych firm budowalnych, DIY etc i posadzić niunię niech dzwoni. ja nie zamierzam tego robić, dzięki. - artykuł sponsorowany w e-wydaniu - lub zniżka za taki artykuł - wydanie specjalne z opisem Zlotu i aukcji ze zdjęciami (a co na zdjęciach też napisać?_ - reklamę w drukowanym wydaniu - reklama z e-wydaniu - baner w e-wydaniu na tydzień - artykuł z logiem firmy na temat aukcji i wsparcia. - wydanie kalendarza a logo sponsorów akcji na Muratorze - insert z taką informacją w wydawnictwach Muratora - wystąpienie darczyńcy na scenie Zlotu (załatwicie media czy mam podać kontakty?) - baner /roll up/ nawet chamska prezentacja na Zlocie - przecież to jest kuźwa TARGET - rozdawka materiałów reklamowych na Zlocie (w dobrym tonie na każdej konferencji branżowej - nic nowego - torba z masą reklamówek, pendraków, długopisów i całego tego badziewia, ktore zalega w magazynkach marketingowców firm budowlanych) - mini stoiska z firm sponsorujących na Zlocie - rozpowszechnienie info o zlocie do mediów - wywiady z przedstawicielami firm na Zlocie - cały pozostały product placement - system discount'ów dla darczyńców? ............... ............. milion możliwości. Godzina mojej konsultacji to 150 Euro. Faktura przyjdzie pocztą. No jak nic.. zasłużyłaś na tą fakturkę.... Mam nadzieję, ze redakcja wpłaci tą kwotę na Księżniczki Najlepiej Tej pani teraz polać winka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.03.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Mmeliska a co proponujesz innego? Bo jak wybierzesz cos cięższego i twardszego to tu do ukamieniowania może dojść... I nie będzie fajnie. kurcze nie mam teraz pomyslu, ale pamietam ze na wsi panuje jedna zasada-kosa i widly...ale to nie pasuje , wiec moze pilki do gry w golfa? yy niee bo za twarde i moze bolec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No jak nic.. zasłużyłaś na tą fakturkę.... Mam nadzieję, ze redakcja wpłaci tą kwotę na Księżniczki Najlepiej Tej pani teraz polać winka Fakt-nalezy sie! ja moge piffko-moje lulubione tutaj, polac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No zero kreatywności - podstawy Arniczko. Serio. To uwłacza mojej inteligencji.Nawet nie sięgam po pomysł, by zrobić imprę otwartą w centrum miasta i włączyć innych warszawiaków w ten show, bo to już zbyt "odważne działanie"c'nie? Taki Leriy Merlin by się pewnie zainteresował takim piknikiem rodzinnym i jeszcze może współfinansował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No i teraz redakcja powinna przy każdym pkt listy Nef pod opisywać: nie da się ... I wtedy właśnie będzie wiadomo jak bardzo Murator jest zainteresowany i wspiera aukcje. Wiec Redakcji... Co z w/w listy mogę zaproponować knaufowi, caparolowi, termoorganice? W zamian za wlaczenie się w akcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 tam już w redakcji powinna siedzieć niuńka i smażyć maila z propozycjami do prezesów wszystkich firm w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.03.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 tam już w redakcji powinna siedzieć niuńka i smażyć maila z propozycjami do prezesów wszystkich firm w Polsce. Albo zamawiać tira pomidorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.03.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nefcia.. ale ja to wiem, że to podstawy.. jak brać kasę za reklamowanie to biorą... jak dać coś od siebie.... To ja powinnam wnioskować za każdy punkt Neferki podpowiedzi dla Redakcji 150 eurasków... dalsze konsultacje więcej warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jest w tym wszystkim tylko jeden problem: nie da się za darmo.Za darmo to tylko Forumowiczami się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 20.03.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nef Moje wykute z ognia serce o wadze 0,25kg for You plus stosowny łańcuch... Spoko udźwigniesz i będzie pasowało do stroju służbowego. Jak trzeba to wezmę tez glocka służbowego, może nie zauważą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nef Moje wykute z ognia serce o wadze 0,25kg for You plus stosowny łańcuch... Spoko udźwigniesz i będzie pasowało do stroju służbowego. Jak trzeba to wezmę tez glocka służbowego, może nie zauważą ŁAAAAŁ jestem strzelcem - ogień to mój żywioł Weź glocka proszę, proszę, proszę, zrobimy afterek i sobie postrzelaaaaaaaaaaaaaamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 20.03.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 i co Carver - Nefci odmówisz ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 20.03.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jesteście naiwni jak trawka na wiosnę, że zielna będzie zawsze...Murator, samo FM i takie tam różne to czysta kasa, widać to zresztą z ilości reklam jakie się plątają i bajzlu jaki panuje. W chwili obecnej każda aukcja cokolwiek - to śmietankę spija Redakcja. Ja wiem to forumowicze dają fanty, to oni społecznie robią listę, pilnują co kto i ile, mówią znajomym, wejdź 30 złotych cię nie zuboży. Redakcja dale tylko placet i firmuje - ona jest dobra i kochana. Wujek z Ameryki.Założenie:idzie aukcja / a la sklep na Allegro z podziałem na cywili i firmy - to przecież taki malunek ustami czy ten Skarbek z wybitą plakierką i podziękowaniem wisiałby w gabinecie prezesa na zasadzie nagroda za pomoc i jesteśmy dobra firma. Te 10 tysi jakie by za to dał, by nawet nie zauważyli sród kilku milionów ulotek, nalepek na auta i co tam jeszcze. Takich firm jak Caparol od tynków można znaleźć setki, w tym czasem i mniejsze - czemu? Bo dziewczyny są ładne, z mojego terenu, albo ja lubię Skarbki. Powodów - milion. Aukcja robiona na Allegro to maks 2 tygodnie, wystarczy wpisać w papierzanym wydaniu Muratora i na FM, że jest coś takiego, jakiegoś anonsa za 300 zł na Allegro i tyle. Reszta to samograj. Stówa pęka w kilka chwil. Potem uroczyste wręczenie nagród z plakietką, dla zwykłych można dogadać się np na 500 0 cegiełek a 10 zł każda, z tabliczką: cegiełka na rzecz, aukcja FM nr / rok... Takie jak jest na wejściu do Wawelu. Iks cegiełek dla osób które dały na renowację zamku.Problem jest jeden - w tym wypadku Murator czy FM jest tylko organizatorem i wcale nie błyszczy - musi dać ze dwóch papierzanych wydaniach wkładkę reklamową: wspomogli aukcję i reklama albo info o cywilach. Nie zmienia to faktu że stare Muratory można na dowolnych targach albo kupić za kilka złociszy albo dostać za bezdurno. Przy rozdaniu nagród we fleszach są firmy i ich prezesi, zwykli ludzie taki Kowalski z ulicy co dał 80 zł na Górnika z kilofem... i tyle. I łzy dziewczyn. FM czy ZPR Media - nie istnieją - oni są jako organizator, cała chwała spłynie na Kowlaskiego plus wielką firmę która wsparła. Co oni mają tu szukać?Aukcja - to maks dwa tygodnie. Aukcja to - akcja z okazji. Rok? Proszę bardzo: kilka: Świąteczno - Noworoczna - w dniach: 20 grudnia - 30 grudnia. Czas 10-12 dni, Wielkanocna - czas ok 10 dni, koniec, na tydzień przed Wielkanocą. Na Dzień Dziecka - letnia. (czas - okolice do 1 czerwca, też z 10 dni) i ostatnia, Gorące pożegnanie lata. i Tyle też 10 dni w okolicach września. Ta ostatnia mogłaby być połączona ze spotkaniem się forum - kto chce niech przjeżdża. I tak z 200 tys nicków tylko jakieś kilka set jest tak naprawdę aktywnych a może ze setka ludzi jest tu mniej lub bardziej cały czas pisze i się angażuje.Zawsze na aukcjach byłyby cegiełki - te 2000 do 3000 sztuk, podejrzewam, że dałoby się dogadać z trzeba czy dwoma producentami by dali swoje, takie rcznie formowane, z jakąś firmą czy dwiema od grawerki, a nawet jakby - koszt tego zamknie się w kilku złtych / sztuce. Znajdzie się sponsor co to pokryje, za reklamę. W innych fanty od zwykłych ludzi - książka z autografem, nietypowego coś - np. książka budowlana z okresu XIX w i td, czy choćby dwa tygodnie w kabinie Tirowca - jako pomysł na wakacje. Pomysłow jak wszów jest. Tylko w każdym z nich Redakcja (jak zawsze szanowna) przestaje grać nawet nie główne a jakiekolwiek skrzypce bo:- podziękowania dostaną ci co wygrali- ci co licytowali acz nie wygrali bo też pomogli dać kilka złotych więcej- ci co jej pilnowali społecznie- ci co dali fanty- ci co kupili cegiełki- ci co je zasponsorowali łącznie z grawerunkiemA ZPR Media będą jednym z wielu baloników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Impreza Muratora, naklejki Muratora, pismo Muratora, reklama za free od Muratora robi doskonały wizerunek Muratorowi, baner Muratora/flagi/sragi/pierdolety, znajomi "bohaterów" podbijają sprzedaż a Murator jest mecenasem, ze hohoho i dba o dobrobyt społeczności . Ale jeśli Murator nie zna pojęcia CSR to nie kuma, że to nie KOSZT tylko INWESTYCJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 20.03.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nefer: w jakimś odcinków Simpsonów, Lisa dostała pytanie: "czy chce być wielką rybą w bardzo małym stawie, czy dużo mniejszą rybką, w bardzo dużym morzu". Wybrała to pierwsze, tylko tamto była cholernie dobra kreskówka, a to niestety jest cholernie brutalna rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Generalnie: jakakolwiek zmiana status quo jest problemem. Pogadają, pogadają a i tak będą robić, bo "o dzieci przecież chodzi". Jakie to proste, prawda? "To tylko kilku niezadowolonych" - przeczekamy. Ja wiem : nie ci to inni. Smutne, ale tak to działa.O Forum Muratora też nikt nie dba, a sobie hula. Nie ma żadnych działań marketingowych - a hula.Social media? Come on...Czyli nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts