3maja 20.03.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Witam serdecznie, mam pytanie do ekspertów z dziedziny okien dotyczące poprawnego montażu dużych okien balkonowych, mianowicie w całym mieszkaniu posiadam zamontowane (przez dewelopera) okna balkonowe, w zimie pojawił się problem bardzo zimnej podłogi przy oknach. Różnice w temperaturach są dość spore - około 1 metr od okna temp. podłogi wynosi 21.5 st. C, a przy oknie temp. podłogi to średnio około 16-17 st. C. Nie dawało mi to spokoju więc rozebrałem podłogę przy oknie i podkułem lekko cienką warstwę posadzki i tam znalazłem chyba znalazłem przyczynę zimnej podłogi. Moim zdaniem okno zostało niepoprawnie zamontowane gdyż stoi bezpośrednio na podmurówce z cegieł. Zdjęcie okna (mowa o tym 3 skrzydłowym), zdjęcie zrobione jeszcze przed wylewkami. Zamieszczam również filmik (przepraszam za jakość), który pokazuje puste przestrzenie pod oknem oraz to że okno podparte jest tylko w kilu miejscach. https://www.youtube.com/watch?v=AARzXOf_96s Teraz pytanie czy jako eksperci uważacie że taką wada powinna za skutkować wycięciem okna i ponownym (poprawnym) jego obsadzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.04.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Ekspert nie kwapi się do odpowiedzi... To ja zapytam: kto wydłubywał tą piankę spod okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_balcer 05.01.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Właśnie chodzi o to że jej tam nie było Ale została uzupełniona ale to nic nie zmieniło teraz mam nawet zamarznięte skropliny na podłodze przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 07.01.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Piana swoją drogą ale pod ramą powinno być podparcie będące izolatorem (np.podpory lub poszerzenia) a nie cegły które przewodzą ciepło. Do tego wymurowane poprzecznie czyli daleko w głąb podłogi... Jedyna w tym przypadku izolacja termiczna jest od zewnątrz i (biorąc pod uwagę montaż nawet bez listew podparapetowych czyli cegła pod samą ramą) nawet mistrzowsko wykonana niewiele da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_balcer 11.01.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź, czy mógłbym ewentualnie liczyć na to żeby ktoś z szanownych forumowiczów podpowiedział mi konkretnie, co dokładnie powinno być wykonane aby uzyskać możliwie jak najlepszy efekt? W niedługim czasie deweloper ma przystąpić do naprawy powyżej opisanej wady lecz obawiam się żeby nie zostało to wykonane słabo, dlatego tez chciałbym go poinformować na jakie "minimum" wykonania liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Możliwie najlepszy efekt? Wyjęcie, skucie podmurówki i zastosowanie poszerzeń. Ale podmurówka nie jest błędem. Jest opcją słabszą, ale znacznie tańszą, skuteczną, pod warunkiem prawidłowego wykonania ocieplenia z zewnątrz ale o to trudno u naszych wykonawców. Liczyć możesz na tyle - na ile się umawialiście. Nie sądzę by w Waszej umowie był zawarty sposób montażu okien. Masz prawo wymagać szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Do specjalistów mam zapytanie- czy to okno jest zamontowane poprawnie??? zaznaczę ze tylko dojdzie grubość 10 mm panela, a pianka dalej będzie widoczna... czy tak ma być??? Poproszę o opinię...http://images76.fotosik.pl/468/a25cdeebad115b25med.jpg Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.04.2016 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Z ujęcia nie widać czy jest poprawnie. Widoczna pianka jako taka nie jest błędem (inna sprawa że nowsza technologia mówi już o montażu w szerszym zakresie - i wyższej cenie).Zapewne pytasz, czy okno nie jest za wysoko? lub czy nie jest za niskie zamówione? A to już trzeba by znać Wasze ustalenia z pomiarów i umowy i zweryfikować to z sytuacją na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 budynek buduje developer- mi nie mieliśmy żadnego wpływu...ani na wysokość ani na pomiary. jak położe tam panele - pianka zupełnie będzie widoczna...Czy pianka nie powinna być w tzw chudziaku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.04.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 tu mam lepsze zdjecie..To jest już na gotowo...POMOCY http://images78.fotosik.pl/505/2ab454cbb94d5e6emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.04.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 http://images77.fotosik.pl/506/27ead4b7138bb589med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oknoplast-Kraków 18.10.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Szanowny Panie, Dobra izolacja jest oczywiście niezbędna, by nie tracić ciepła w czasie zimowych miesięcy. Montaż oczywiście nie jest w tym wypadku prawidłowy. Proszę skontaktować się z nabjliższym oddziałem Oknoplast. Mam nadzieję, że będziemy Panu w stanie pomóc. Serdecznie pozdrawiam, Grzegorz BułatKierownik technologii Oknoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.10.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Proponuję czytać daty wątków - sądzi Pan że inwestor od kwietnia czeka na cenną Pana poradę reklamową ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oknoplast-Kraków 19.10.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam Sam problem wymieniany powyżej nie dotyczył bezpośrednio okien marki Oknoplast, wątki tego typu najczęściej znajdują się w głównych sekcjach forum. Jeśli jednak uczestnicy wraz z pomocą innych specjalistów forum nadal nie rozwiązali problemu, to tak - zapraszamy do kontaktu z naszym przedstawicielem. W przypadku kontaktu zapewniamy,fachową pomoc oraz wsparcie merytoryczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts