Bogus36 21.03.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Witam serdecznie.Mam takie małe pytanko,tak jak w temacie i jeszcze chciałem spytać czy jezeli wybiję kliny ktore trzymaja okno to nie opadnie ( sa przymocowane bo boku).Co to usztywnienia ramy dolnej montażysci powiedzili mi zebym wywiercił dziury przykrećil zostanie to zalane betonem i bedzie wszystko pieknie ladnie trzymało,prosze o porade Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 21.03.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dlaczego ci mistrzowie sami nie wywiercili i nie przykręcili? Zalani byli? Ten montaż jest zwyczajnie niezakończony. Ościeże nieprzygotowane, a okno niekompletne przy tym systemie mocowania. Zresztą co ja plotę. To nie jest montaż okien, to zwyczajna masakra! Grosza bym za to nie dał, a pewnie jeszcze wyrwał extra co nieco:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.03.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Zgadzam się z tym co mówi przedmówca. Na tym etapie, nie można montować okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 21.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Skoro te cegły i deski są podparciem to zapewne ten worek po Knaufie jest uszczelnieniem ? To takie szydzenie z użytych materiałów do podparcia / zamocowania okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 21.03.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Czyli to okno nie jest kompletne poniewaz co ? Powinno byc cos pod spodem, mam 2 lata gwarancji na montaz okien wiec w kazden chwili moge do nich zadzwonic tylko jakie argumenty przedstawic i dlaczego tak i nie inaczej?.Druga sprawa jezeli ludzie od wylewek wybija kliny i roznego rodzaju podpurek okno nie opadnie ?.Co do worka z knaufa to tak byl wlozony jako uszczelniacz zeby mniej wialo ale to juz pomysl ekipy tynkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.03.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Na dzisiejszy stan ogólnie dostępnej wiedzy i rozwoju rynku taki montaż woła o pomstę do nieba. Pod balkonami stosuje się poszerzenia/ profile bazowe. Są też podpory montażowe, ew. można to podmurować by całość dała się uszczelnić i zamocować. Wyjęcie tych deseczek i cegieł na pewno sprawi że balkon opadnie i trzeba to będzie poprawić. Natomiast co do gwarancji: nie wiem jak się umawialiście. Jak mówi instrukcja montażu tych okien? O ile w ogóle taka jest? Bo patrząc na kawałeczek listwy podparapetowej można odnieść wrażenie, że to była ekonomiczna produkcja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.03.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]309543[/ATTACH] . I co kolego T12345T, co powiesz na taki mistrzowski montaż ? Ja pierniczę, czego to ludzie nie wymyślą I po co tu się produkować, doradzać, wyjaśniać jak w imię ceny lub z czystej głupoty ii braku wyobraźni dopuszcza się do pracy takich "mistrzów montażu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 21.03.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Witam serdecznie.Mam takie małe pytanko,tak jak w temacie i jeszcze chciałem spytać czy jezeli wybiję kliny ktore trzymaja okno to nie opadnie ( sa przymocowane bo boku).Co to usztywnienia ramy dolnej montażysci powiedzili mi zebym wywiercił dziury przykrećil zostanie to zalane betonem i bedzie wszystko pieknie ladnie trzymało,prosze o porade [ATTACH=CONFIG]309543[/ATTACH] Pozdrawiam. To nie Ty masz to poprawiać! Ściagnij tą ekipę każ im zamontować poszerzenia - dopóki jest to możliwe bez specjalnej demolki. Masa jest zdjęć i artykułów o tym jak to powinno wyglądać poprawnie, np: http://www.aluplast.com.pl/index.php?grupa=14&podgrupa=56&doc=87 ps. czy to okno jest nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.03.2015 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 zapewne nowe tylko tynkarze zaczęli działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 22.03.2015 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Serdecznie dziekuje za odpowiedzi i rady.Takiego poszerzenia nikt mi nie zaproponowal ;/ mowili ze tylko zakotwic to co jsst na zdjeciu przyjdzis styropian zalane zostanie wylewka i bedzie trzymalo.Okna sa nowe ekipa tynkarska byla ,w sumie to skonczyla juz calosc domu a okno przy tynkowaniu bylo zabezpieczone a ten tynk na oknie to jeden przypadem ogolnie czysra lraca tynkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.03.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 w sumie masz chłopie problem. Bo teraz przy próbie podparcia istnieje duże, ba ! ogromne prawdopodobieństwo, że jak te "podparcie" usuniesz to balkon w sposób niekontrolowany ci się opuści.Tak jak koledzy wspomnieliAlbo dodać poszerzenia, albo podmurować i podklinować plastikowymi klinamiChyba ta druga opcja będzie lepsza bo możesz to oczynić na raty, usunąć jedno ich "podparcie" podmurować i podklinować, później kolejne i kolejne. Jest szansa zę się nie ruszy, choć ja zdemontowałbym, dodał poszerzenie, i wstawił na nowoTyle tylko że ja nigdy bym takiej chałtury nie odwalił a poprawiać po innych nienawidzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 22.03.2015 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Tak tylko tam jest 13 cm,a poszerzenia mają podobno 10 cm dobrze mowię? ehh cały czas jakieś problemy ,tak jest jak człowiek się nie zna ;/. Przepraszam za błedy we wcześniejszym poście ale pisałem z kom i nie mialem możliwosci edytuj ( dziwne : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.03.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 w sumie masz chłopie problem. Bo teraz przy próbie podparcia istnieje duże, ba ! ogromne prawdopodobieństwo, że jak te "podparcie" usuniesz to balkon w sposób niekontrolowany ci się opuści. Wystarczy przed tą operacją zdjąć skrzydła i nic się nie obwiesi. Tak tylko tam jest 13 cm,a poszerzenia mają podobno 10 cm dobrze mowię? Poszerzenia są różne. Poza tym można je łączyć i/lub docinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 22.03.2015 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Dziekuje bardzo za rady,jutro podjadę pokaże zdjęcie i spytam dlaczego nie przedstawiono mi oferty z podporka ;/ mam nadzieje ze da sie to odratowac i nic wiecej nie spier..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 22.03.2015 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 A co powiecie na podpory montazowe heico ? Wystarczy takie cos zamontowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.03.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam Demontaż - ponowny montaż przez kogoś kto się zna na temacie i ... koniec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.03.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ja nie jestem przekonany, że ekipa musi dołożyć to poszerzenie we własnym zakresie (cenie). To tak jakby protestować, że np.: tania marka aut nie daje w standardzie klimy i się człowiek poci (a w innych dają gratis). Są firmy (większość?) dla których podstawowym wyznacznikiem działania jest cena i wszystko co na nią wpływa jest pomijane (jak listwa na tym zdjęciu - ile oni oszczędzili? 3-4zł??). Nie mniej powinni omówić temat mocowania balkonu w trakcie pomiaru i dać odpowiednie propozycje. Jeszcze inną sprawą jest to, że tak zamontowane nie powinno być (monter powinien odmówić pracy i obciążyć winowajcę kosztami ponownego przyjazdu (czyli.. siebie?klienta?zleceniodawcę/sklep?) Jeśli tu jest 13 cm to niemal idealnie pod poszerzenie 10cm. Jeśli jest 13,5 cm to zmieści się jeszcze ten kawałek listwy podparapetowej. Jeśli ciut mniej - to luz 3 cm w tym miejscu nie będzie aż takim problemem.Podpory typu Haico przy tej wysokości - są ok, o ile nie ma lepszych rozwiązań. Przy tego typu podporach trzeba uważać przy uszczelnieniu dołu i wylewkach - by nie naparły za mocno na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.03.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 jestem przeciwnikiem HEICO. CO z tego że faktycznie dają podparcie dla obciążenia wynikającego z ciężaru jak nie stanowią żadnego zabezpieczenia przed wygięciem profila w płaszczyźnie przód-tył jakie zawsze powstaje przy wykonywaniu wylewekAle jeśli już to na pewno będzie to lepsze rozwiązanie niż cegły i jakieś deseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.03.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ciekawe czy "zwykłe" okna mają mocowania w progu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts