Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile glazurnikowi zajmuje zrobienie pomieszczenia?

Recommended Posts

Od tygodnia mam glazurnika i na dzień dobry dostał zrobienie kotłowni. Kotłownia 7,5m2, 2x drzwi i 1 okno. Glazura układana do wysokości 240cm

Pracował przez 5 dni po 12h dziennie i zrobił 3 ściany. Przy ścianach zejdzie mu jeszcze 1-2 dni i terakota pewnie jeszcze 2 dni.

To jest normalna "wydajność" glazurników, czy ten mój jest taki powolny? Jakościowo oczywiście robi ładnie.

Ile powinienem zapłacić za robotę za taką kotłownie. Ze 2000zł?

- cenę za usługę uzgadnia się przed a nie po, czy w trakcie. Może zapytaj glazurnika?

- termin wykonania prac - j.w.

- jeśli robi ładnie i dokładnie to może niech dalej robi w swoim tempie ...każdy glazurnik takowe posiada.

:)

U mnie dwa pomieszczenia (łazienka 8m2, małe WC ) cztery tygodnie. Tyle, że dochodzi tu sucha zabudowa (geberity, wnęki) dużo docinania i szlifowania. No i bialy montaż

Trochę dziwne, że zastanawiasz się teraz ile mu zapłacić. Tyle, ile ustalliście, albo tyle, ile sobie zażyczy :)

Edytowane przez fotohobby

Uzupełniając: pomieszczenie o powierzchni 7,5m2.

Bez żadnej zabudowy, jedna umywalka (jeszcze nie podłaczona). Bez przeróbek elektryki czy hydrauliki. Na jednej ze ścian miał troche utrudnienia (musiał omijać rurki i wiercić glazure ale to stosunkowo szybko mu poszło - 1 dzień). Np obróbka niedużego okna (robił tez parapet z glazury zajęła mu 1,5 dnia - zacinał pod kątm 45 stopni).

Ceny niestety nie daje się z nim ustalić przed robotą więc nie wiem ile to bedzie kosztować. Za m2 50zł ale wiem ze za dodatkowe roboty naliczy osobną kwotę (np obróbka okna).

Ogólnie gość jest porządny i dobrze robi. Nie wiem tylko czy dobrze ze sam tnie 45stopni a nie wozi do cięcia wodą, bo strasznie długo mu to zajmuje a i pewnie nie przetnie tak dokładnie

Edytowane przez Adam626

Nie ma pojęcia "przeciętnie". U mnie glazurnik robił 4 łazienki, garaż, pom.gosp. dwie kuchnie, dwa wiatrołapy, podstopnice biały montaż, montaż mebli łazienkowych, przeróbki kanalizy/wody i jedną ścianę w sypialni. I cena mojej łazienki na pewno będzie inna niż Twojej kotłowni.

Cena 50pln za mkw jest chyba normalną ceną za zrobienie jednego pomieszczenia - policz ile wychodzi mkw i policz docinanie.

Edytowane przez Nefer

To kotłownia przed założeniem instalacji i rur czy po? Daj zdjęcia. Jeśli po to nie dziwię się, ze ceny nie podał. Wożenie płytek do zacinania waterjetem to pomyłka, chyba że to jakiś szkliwiony gres.

Jeśli klei płytki fachowo, prosto i nie niszczy materiału to się tylko cieszyć.

To kotłownia przed założeniem instalacji i rur czy po? Daj zdjęcia. Jeśli po to nie dziwię się, ze ceny nie podał. Wożenie płytek do zacinania waterjetem to pomyłka, chyba że to jakiś szkliwiony gres.

Jeśli klei płytki fachowo, prosto i nie niszczy materiału to się tylko cieszyć.

Majster jest fachowy i sprawdzony i robotę robi dobrze.

Kotłownia niestety po założeniu rur ale to co mu najwiecej zajęło to obszar gdzie jeszcze nie było rur.

Mowisz ze ciecie wodą nie ma sensu? Tu w kotłowni to ok bo glazura tańsza i miekka ale w łazienkach bede miał ciezkie i grube gresy (1m2 = 26kg). I tu boję się ile czasu mu zejdzie:)

Za m2 to się możesz przy podlodze w salonie umówic.

Łazienki z półeczkami, wnękami, zabudowami stelaży to inna robota.

Ja pokazałem projekt lazienki (wizualizację plus przekroje)i po dwoch dniach miałem gotową wycenę.

Wiedziałem co, za ile i mniej więcej na kiedy.