Adam626 21.03.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Od tygodnia mam glazurnika i na dzień dobry dostał zrobienie kotłowni. Kotłownia 7,5m2, 2x drzwi i 1 okno. Glazura układana do wysokości 240cmPracował przez 5 dni po 12h dziennie i zrobił 3 ściany. Przy ścianach zejdzie mu jeszcze 1-2 dni i terakota pewnie jeszcze 2 dni. To jest normalna "wydajność" glazurników, czy ten mój jest taki powolny? Jakościowo oczywiście robi ładnie. Ile powinienem zapłacić za robotę za taką kotłownie. Ze 2000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.03.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 - cenę za usługę uzgadnia się przed a nie po, czy w trakcie. Może zapytaj glazurnika? - termin wykonania prac - j.w. - jeśli robi ładnie i dokładnie to może niech dalej robi w swoim tempie ...każdy glazurnik takowe posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 21.03.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 7,5mkw podłogi,jednej ściany czy łącznie ?u mnie jak układali płytki 33x33 13mkw w kotłowni i holu (kominy rury zabudowy rur cokoliki ) to zajęło im ok 7 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) U mnie dwa pomieszczenia (łazienka 8m2, małe WC ) cztery tygodnie. Tyle, że dochodzi tu sucha zabudowa (geberity, wnęki) dużo docinania i szlifowania. No i bialy montaż Trochę dziwne, że zastanawiasz się teraz ile mu zapłacić. Tyle, ile ustalliście, albo tyle, ile sobie zażyczy Edytowane 21 Marca 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.03.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Uzupełniając: pomieszczenie o powierzchni 7,5m2.Bez żadnej zabudowy, jedna umywalka (jeszcze nie podłaczona). Bez przeróbek elektryki czy hydrauliki. Na jednej ze ścian miał troche utrudnienia (musiał omijać rurki i wiercić glazure ale to stosunkowo szybko mu poszło - 1 dzień). Np obróbka niedużego okna (robił tez parapet z glazury zajęła mu 1,5 dnia - zacinał pod kątm 45 stopni).Ceny niestety nie daje się z nim ustalić przed robotą więc nie wiem ile to bedzie kosztować. Za m2 50zł ale wiem ze za dodatkowe roboty naliczy osobną kwotę (np obróbka okna). Ogólnie gość jest porządny i dobrze robi. Nie wiem tylko czy dobrze ze sam tnie 45stopni a nie wozi do cięcia wodą, bo strasznie długo mu to zajmuje a i pewnie nie przetnie tak dokładnie Edytowane 21 Marca 2015 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.03.2015 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 A ile przeciętnie płacicie glazurnikom za łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.03.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Nie ma pojęcia "przeciętnie". U mnie glazurnik robił 4 łazienki, garaż, pom.gosp. dwie kuchnie, dwa wiatrołapy, podstopnice biały montaż, montaż mebli łazienkowych, przeróbki kanalizy/wody i jedną ścianę w sypialni. I cena mojej łazienki na pewno będzie inna niż Twojej kotłowni.Cena 50pln za mkw jest chyba normalną ceną za zrobienie jednego pomieszczenia - policz ile wychodzi mkw i policz docinanie. Edytowane 21 Marca 2015 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.03.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Mój glazurnik kotłownię na godziny robił... 1.Twoje zadowolenie jest bezcenne2.Jak poczujesz, że wtopiłeś w kotłowni, możesz zapłacić i podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.03.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 To kotłownia przed założeniem instalacji i rur czy po? Daj zdjęcia. Jeśli po to nie dziwię się, ze ceny nie podał. Wożenie płytek do zacinania waterjetem to pomyłka, chyba że to jakiś szkliwiony gres. Jeśli klei płytki fachowo, prosto i nie niszczy materiału to się tylko cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 22.03.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ja za swoją 6m2 łazienkę płaciłem 2500zł za robotę. Łazienka była robiona od A do Z. Sporo przerobienia elektryki, kafelki po sufit, wszystkie urządzenia, drzwi wejściowe. Około 2,5 tygodnia pracy po kilka godzin dziennie (2-8h) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 22.03.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Dawiddur, bo robiłeś bez FV? Za taka łazienkę u mnie zapłaciłbyś około 8-10tyś (Poznań). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 22.03.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Owszem bez. Ludzie znani mi także nie musiałem się nimi interesować co nie zmienia faktu, że firmy (złożyłem kilka zapytań) za swoją pracę chciały od 3,5 do 6 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 22.03.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Wszystko zależy od regionu Polski i stawki RG. Łazienke masz zrobiona ładnie chociaż bez udziału projektanta. Mogę się mylić ale płytki to chyba chiński gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 22.03.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 To kotłownia przed założeniem instalacji i rur czy po? Daj zdjęcia. Jeśli po to nie dziwię się, ze ceny nie podał. Wożenie płytek do zacinania waterjetem to pomyłka, chyba że to jakiś szkliwiony gres. Jeśli klei płytki fachowo, prosto i nie niszczy materiału to się tylko cieszyć. Majster jest fachowy i sprawdzony i robotę robi dobrze. Kotłownia niestety po założeniu rur ale to co mu najwiecej zajęło to obszar gdzie jeszcze nie było rur. Mowisz ze ciecie wodą nie ma sensu? Tu w kotłowni to ok bo glazura tańsza i miekka ale w łazienkach bede miał ciezkie i grube gresy (1m2 = 26kg). I tu boję się ile czasu mu zejdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 22.03.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Co za format masz, że musicie ciąć płytki wodą? 100x50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 22.03.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Tzn majster mowi ze da radę. To ja się martwię, moze na zapas. Płytka 90x45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.03.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Płytka płytce nierówna. Jedne się tnie bez problemu, inne są kompletnie nieposłuszne.Myślę, że nie ma się co martwic na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 22.03.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Z glazurnikiem można cene ustalić tez od m2 i później nie trzeba się martwic ile mu zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.03.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Za m2 to się możesz przy podlodze w salonie umówic. Łazienki z półeczkami, wnękami, zabudowami stelaży to inna robota. Ja pokazałem projekt lazienki (wizualizację plus przekroje)i po dwoch dniach miałem gotową wycenę.Wiedziałem co, za ile i mniej więcej na kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 w "Mój nowy dom" to cały dom remontują w pięć dni więc sama łazienka powinna być zrobiona w ok. jeden dzień na gotowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts