Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krajowa Sie? Alarmowa !!!

Recommended Posts

Witam wszystkich zainteresowanych tematem ochrony domu i osób w nim przebywających za rozsądne pieniądze.

Myślę że temat jest ciekawy i wart poruszenia na forum.

Jestem po rozmowie z prezesem Krajowego Sztabu Ratownictwa Społecznej sieci Ratunkowej Jerzym Płókarzem i myślę ,że inicjatywa jaką storzyła ta organizacja zainteresuje wiele osób.

KSR za 20 pln miesięcznie (składka członkowska a nie opłata) monitoruje domy i mieszkania w całym kraju a w przypadku otrzymania zgłoszenia o włamaniu lub pożarze etc powiadamia POLICJĘ,POGOTOWIE i STRAŻ POŻARNĄ . Nie ma możliwości zignorowania powiadomienia przez POLICJĘ lub przedłużania się czasu reakcji ponieważ wszystkie zgłoszenia są rejestrowane i w przypadku nie podjęcia akcji KSR (Krajowy Sztab Ratownictwa) jako organizacja społeczna działająca w imieniu OBYWATELI powiadamia prokuraturę o takim zaniechaniu .

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek z KSR doświadczenie to proszę o odpowiedź.

Dla osób zainteresowanych podam adres stronki http://www.ratownictwo.org

Mnie koleś nie musiał przekonywać .Jutro spotykam się z ich technikiem który ma doradzić mi jakie czujki i jakie co a potem zrobi wycenę.

Porównam oczywiście z ofertami innych instalatorów ale pan Prezes zapewnia ,że ich instalatorzy wykonują i sprzedają sprzęt najtaniej (OKAŻE SIĘ PO PORÓWNANIU).

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiadomienie Policji, Pogotowia Ratunkowego czy Straży Pożarnej bez weryfikacji alarmu, to chyba jakieś nieporozumienie :o . Wg statystyk 90% sygnałów, to fałszywe alarmy. Już widzę, jak służby ratunkowe pędzą na każdy taki alarm zgłoszony przez KSR :roll: . Nawet jakby nic innego nie robili, to i tak nie starczy im ludzi i samochodów :-? .

Już widzę te stosy wniosków do Sądów Grodzkich za niesłuszne wezwanie służb ratunkowych :roll:

Tanio, tanio, tanio i... nic więcej.

Witam wszystkich zainteresowanych tematem ochrony domu i osób w nim przebywających za rozsądne pieniądze.

Myślę że temat jest ciekawy i wart poruszenia na forum.

Jestem po rozmowie z prezesem Krajowego Sztabu Ratownictwa Społecznej sieci Ratunkowej Jerzym Płókarzem i myślę ,że inicjatywa jaką storzyła ta organizacja zainteresuje wiele osób.

KSR za 20 pln miesięcznie (składka członkowska a nie opłata) monitoruje domy i mieszkania w całym kraju a w przypadku otrzymania zgłoszenia o włamaniu lub pożarze etc powiadamia POLICJĘ,POGOTOWIE i STRAŻ POŻARNĄ . Nie ma możliwości zignorowania powiadomienia przez POLICJĘ lub przedłużania się czasu reakcji ponieważ wszystkie zgłoszenia są rejestrowane i w przypadku nie podjęcia akcji KSR (Krajowy Sztab Ratownictwa) jako organizacja społeczna działająca w imieniu OBYWATELI powiadamia prokuraturę o takim zaniechaniu .

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek z KSR doświadczenie to proszę o odpowiedź.

Dla osób zainteresowanych podam adres stronki http://www.ratownictwo.org

Mnie koleś nie musiał przekonywać .Jutro spotykam się z ich technikiem który ma doradzić mi jakie czujki i jakie co a potem zrobi wycenę.

Porównam oczywiście z ofertami innych instalatorów ale pan Prezes zapewnia ,że ich instalatorzy wykonują i sprzedają sprzęt najtaniej (OKAŻE SIĘ PO PORÓWNANIU).

Idź jeszcze do cyganki niech ci z ręki powróży :evil:

Durni na forum szukasz????

Czy ty myślisz że ja tu jakąś agitację robie czy ci ten kraj już zupełnie mozg wyżarł?

Policja jest od tego zebym nie płacił firmom takim jak Sekuritas czy inne za to że sie ich pracownicy umówią ze złodziejami że jak będzie alarm na ul Mickiewicza to gumę złapią.

Tu na forum sami frustaraci , nikt nie napisał że miał kontakt że zna tylko się wszyscy domyślają naśmiewają i nic z tego nie wynika.

Czytam forum już bardzo długo i tak serio to wiele sie tu nie dowiedziałem bo wszyscy tylko krytykują nie piszą nic mądrego - żle i już bo ja tak myślę.

Może znajdzie sie ktoś kto jest podłączony to się czegoś dowiemy.

Dla mnie 1200 rocznie za ochronę w firmie OCHRONIARSKIEJ i monitoring to nie majątek ale są tacy co jak kupują na budowę paczkę wkrętów to do zeszytu wpisują wiec jak można prawie za darmo miec dodatkowe wezwanie POLICJI to czemu nie , a jak mi ich Instalator zrobi tanio Alarm to już wogle wypas. Poczytajcie stronkę ja jeszcze nie skońsczyłem bo o 22 20 pierwszy raz tam wlazłem i jeszce nic nie wiem tak serio bo przecież pan Prezes może mówić a jak jest ?????

Kto pyta nie błądzi dlatego pytam :)

Czy ty myślisz że ja tu jakąś agitację robie czy ci ten kraj już zupełnie mozg wyżarł?

Policja jest od tego zebym nie płacił firmom takim jak Sekuritas czy inne za to że sie ich pracownicy umówią ze złodziejami że jak będzie alarm na ul Mickiewicza to gumę złapią.

Tu na forum sami frustaraci , nikt nie napisał że miał kontakt ..........

No to ty zrób pierwszy a my poczekamy i za rok lub może wcześniej np. po pierwszej interwencji napiszesz post jak ci się powodzi.

Taaa, bo W Policji nie zdarzają się czarne owce, co współpracują z bandytami :roll: . Bo radiowóz, to wóz pancerny na gąsienicach i gumy nie może złapać. Z choinki się urwałeś?

Tu na forum sami frustaraci
Pisz o sobie :-?

nikt nie napisał że miał kontakt że zna tylko się wszyscy domyślają naśmiewają i nic z tego nie wynika.

Czytam forum już bardzo długo i tak serio to wiele sie tu nie dowiedziałem bo wszyscy tylko krytykują nie piszą nic mądrego - żle i już bo ja tak myślę.

Wynika z tego, że wszyscy trzeźwo myślą i znają realia, a Ty bujasz w obłokach. Po co w takim razie czytasz to forum, skoro nic się tu nie dowiedziałeś? Nie szkoda ci czasu?

Może znajdzie sie ktoś kto jest podłączony to się czegoś dowiemy.

Dla mnie 1200 rocznie za ochronę w firmie OCHRONIARSKIEJ i monitoring to nie majątek ale są tacy co jak kupują na budowę paczkę wkrętów to do zeszytu wpisują wiec jak można prawie za darmo miec dodatkowe wezwanie POLICJI to czemu nie , a jak mi ich Instalator zrobi tanio Alarm to już wogle wypas.

No, pewnie ich instalator zrobi tanio... i tylko tanio...

do tego jest forum a jak lubisz bić lub być zbitym jak pies (skoro chcesz gyźć) to są takie kluby KRAFMAGA czy coś tam się można wyszaleć.

No popatrz, jakąTy masz rozległą wiedzę :lol:

Wogle to temat jest inny ale coś trzeba pisać żeby mieć 300 postów

No, bo za to medale rozdają :lol:

Zbych ty to jesteś tani instalator nie ???

Jestem drogim instalatorem i popatrz, jakoś nie mogę się opędzić od zleceń.

ZBYCH

Tak wogle to się zastanawiałem jak zareagują instalatorzy systemów jak się okaze że sie skończą prowizje od firm ochrony mienia co biorą po 100 za miesiąc nic nie robienia.

Czy wy myślicie że ja sie z choinki urwałem

Jak 6 lat temu założyłem monitoring w swojej firmie to mnie to kosztowało 12000 pln i do dzis płacę SECURITAS 250 netto za miesiąc ( po negocjacjach bo było 350) , wiec mi nie ubędzie jak sie dodatkowo podłącze do KSR za 20 bo mnie stac , a jak nie masz zaufania do policji to twój problem. Ja też wiem że oni wolą stać w krzakach z radarem ale może dzięki takim inicjatywom coś się zmieni.

(poza systemem oczywiście wszystko ubezpieczone - budowa też )

z tego co sie dowiedziałem raczej do 15 min , a policja aż sina ze złości że ktoś sie za ludźmi wstawia i ich pilnuje. Może dzieki takim inicjatywom nie będziemy myśleć tak jak Mieczotronix.

Może w Łodzi policja reaguje inaczej niż w Warszawie. Nie wiem. Może jesteś idealistą. Moim zadniem jednak nasza policja, to nie to samo co policja z amerykańśkich filmów. Nasza policja nie ma pieniędzy - na pensje, a nawet na benzynę. Nasza policja nie ma żadnej motywacji, żeby sprawdzać wszystkie alarmy u kogoś w domu czy na budowie.

Ja mam alarm na budowie od pół roku. Były takie tygodnie, że ochroniarze przyjeżdżali na budowę raz dziennie, bo nie było okien i czujniki różne rzeczy wyłapywały, albo alarm włączałą jakaś ekipa - niechcący. Ochrona pojawiała się zawsze, w czasie od 5 do 15 minut. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nasza policja z limitami na benzynę i z budżetówkowymi pensjami zasuwałą do mnie do domu na każdy taki alarm i uprzejmie dzwoniła potem do mnie, z informacją "że wystąpił u Pana alarm, nasza ekipa jest na miejscu, wszystko sprawdziła, dziękuję dowidzenia". Człowieku! Przecież oni by musieli z każdego takiego wyjazdu wystukać na maszynie raport (kilka stron A4). Przejdź się na najbliższy posterunek albo lepiej - zadzwoń i zgłoś próbę włamania do mieszkania, to zobaczysz jak oni działają. Ja swoich ochroniarzy sprawdzałem.

Jasiu1881 napisał:

Zbych ty to jesteś tani instalator nie ???

Jestem drogim instalatorem i popatrz, jakoś nie mogę się opędzić od zleceń.

ZBYCH

Zbych do tego ci to forum bo inaczej to myśleć trzeba i konkurencyjnym cenowo być !!

A tak napiszesz coś podpowiesz komuś troszkę i cap jest robotka.

Tu takich jak ty miłych i uczciwych , solidnych i drogich wielu było jest i będzie bo aż sie prosi.Rynek ciężki to jakoś trzeba się za darmo reklamować.A tu zwykli ludzie się chcą dowiedziec co nigdy nic nie budowali, a nie wykonawcy co im łatwo omamić leszcza i wydoić z kasy.

Ja już trzeci domek buduję wiec dla siebie teraz i coś już wiem o pewnych siebie złośliwych gościach z forum i z nie jednym miałem doczynienia i kilkadziesiąt osób z forum u mnie na budowie było i myślę że jak dałem kontakt albo coś doradziłem to ludzie są zadowoleni.

A jak ty masz tyle roboty to kiedy ty na forum czas znajdujesz ??

Tak wogle to się zastanawiałem jak zareagują instalatorzy systemów jak się okaze że sie skończą prowizje od firm ochrony mienia co biorą po 100 za miesiąc nic nie robienia.

Czy wy myślicie że ja sie z choinki urwałem

A piszesz o tym w związku z czym, bo nie bardzo rozumiem?

Jak 6 lat temu założyłem monitoring w swojej firmie to mnie to kosztowało 12000 pln i do dzis płacę SECURITAS 250 netto za miesiąc ( po negocjacjach bo było 350) , wiec mi nie ubędzie jak sie dodatkowo podłącze do KSR za 20 bo mnie stac

Coś tu nie gra, taki bogaty jesteś i szukasz taniego alarmu w KSR? Może napiszesz, co Tobą kierowało przy wyborze firmy Securitas jako wykonawcy systemu alarmowego i monitoringu oraz co Ciebie teraz przy nich trzyma?

a jak nie masz zaufania do policji to twój problem. Ja też wiem że oni wolą stać w krzakach z radarem ale może dzięki takim inicjatywom coś się zmieni

Taaa, bo KSR Policji kupi samochody i da kasę na dodatkowe etaty. Przestań już, bo takie bzdury piszesz (chyba dla nabijania licznika :lol: )

Oszczędzają bogaci i nam się opłaci

Mnie to nie interesuje czy policja ma kase czy nie ma byc i już a jak nie to po to wstąpie do KSR żeby działać w grupie bo w Polsce tylko tak sie da.

Jeś pytasz czemu tyle kosztowało - takie były czasy że szkoda sie było zastanawiać nad tym za ile bo czas naglił a od tego czy będzie alarm z powiadomieniem czy nie zależała stawka w ubezpieczalni.

Poza wszystkim jeszcze nie wiem czy podłączę sie do Ajax czy innej firmy ochrony ale z pewnościa położę te 20 pln na dodatkowe zabezpieczenie.

Co mnie trzyma ano to że masz 6 miesięcy na rozwiązanie umowy a jak już wiedzą że u nich nie będziesz to różnie może być.

Wiem teraz powiesz po co ci ochrona jak masz ubezpieczenie?

Bo lubie sie czuć bezpiecznie i dlatego Firmę też podłączę do KSR

A wiesz co jak masz system alarmowy to zaryzykuj 20 pln ( PRZELEJĘ CI JAK CHCESZ I ZA MOJE SPRÓBUJESZ DAJ NR KONTA ) i zadzwoń jutro sobie do KSR i niech cie na 1 miesią podłączą to będziesz wiedział jak jest bo takie było moje pytanie a jak nie wiesz to sza...!!!!!!!!