_ZBYCH_ 24.06.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Jasiu1881 napisał: Zbych ty to jesteś tani instalator nie ??? Jestem drogim instalatorem i popatrz, jakoś nie mogę się opędzić od zleceń. ZBYCH Zbych do tego ci to forum bo inaczej to myśleć trzeba i konkurencyjnym cenowo być !! A tak napiszesz coś podpowiesz komuś troszkę i cap jest robotka. Nooo, rozgryzłeś mnie , bo pewnie zdecydowana większość moich klientów, to forumowicze, a że jest ich sporo, to mam co robić. Ty chyba jednak urwałeś się z choinki... Tu takich jak ty miłych i uczciwych , solidnych i drogich wielu było jest i będzie bo aż sie prosi.Rynek ciężki to jakoś trzeba się za darmo reklamować.A tu zwykli ludzie się chcą dowiedziec co nigdy nic nie budowali, a nie wykonawcy co im łatwo omamić leszcza i wydoić z kasy. Jak byś nie zauważył, to nie napisałem ani jednego postu reklamującego swoją działalność. Jak czujesz się leszczem, to Twoja sprawa, ale nie obrażaj innych forumowiczów Ja już trzeci domek buduję wiec dla siebie teraz i coś już wiem o pewnych siebie złośliwych gościach z forum i z nie jednym miałem doczynienia i kilkadziesiąt osób z forum u mnie na budowie było i myślę że jak dałem kontakt albo coś doradziłem to ludzie są zadowoleni. Nooo, znasz się na ludziach... A jak ty masz tyle roboty to kiedy ty na forum czas znajdujesz ?? Śmieszny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.06.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Oszczędzają bogaci i nam się opłaci Mnie to nie interesuje czy policja ma kase czy nie ma byc i już a jak nie to po to wstąpie do KSR żeby działać w grupie bo w Polsce tylko tak sie da. Jeś pytasz czemu tyle kosztowało - takie były czasy że szkoda sie było zastanawiać nad tym za ile bo czas naglił a od tego czy będzie alarm z powiadomieniem czy nie zależała stawka w ubezpieczalni. Poza wszystkim jeszcze nie wiem czy podłączę sie do Ajax czy innej firmy ochrony ale z pewnościa położę te 20 pln na dodatkowe zabezpieczenie. Co mnie trzyma ano to że masz 6 miesięcy na rozwiązanie umowy a jak już wiedzą że u nich nie będziesz to różnie może być. Wiem teraz powiesz po co ci ochrona jak masz ubezpieczenie? Bo lubie sie czuć bezpiecznie i dlatego Firmę też podłączę do KSR A wiesz co jak masz system alarmowy to zaryzykuj 20 pln ( PRZELEJĘ CI JAK CHCESZ I ZA MOJE SPRÓBUJESZ DAJ NR KONTA ) i zadzwoń jutro sobie do KSR i niech cie na 1 miesią podłączą to będziesz wiedział jak jest bo takie było moje pytanie a jak nie wiesz to sza...!!!!!!!! INTRYGANT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 24.06.2004 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 gdyby nie twoje posty to ja bym nie wiedział że ty jesteś wykonawcą bo i jak - wróżką nie jestem Można tu szukać klientów i nikogo nie obrażam , bo przecież nie ma wsród twoich klientów nikogo z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 24.06.2004 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 INTRYGANT jezuita członek Towarzystwa Jezusowego, skr. TJ (łac. Societas Jesu, skr. S. J.), zgromadzenia zakonnego założonego przez Ignacego Loyolę w celu walki z reformacją i obrony papiestwa; przen. człowiek przebiegły, obłudny, skryty; intrygant. Tak pisze Kopaliński ale dlaczego ty tak o mnie ???? Problem polega na tym że na pytanie czy ktos coś wie ty pisześ że żle bo policja nie ma kasy i że baran i naiwniak ze mnie zamiast nic nie pisać jak nic nie wiesz.BO NIE WIESZ TO NIE MOW. A tak by wątek umarł bo by nikt nic nie wiedział a teraz je muszę z tobą tu pojedynkować bo nie wiesz czy to działa i nie możesz mi odpowiedziec na moje pytanie tylko sobie piane pobić kcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 24.06.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 to ja podsumuję: zbych zbychemalepolicja policją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 24.06.2004 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Może rano przeczyta ktoś kto ma i może coś sie osoby zainteresowane dowiedzą Dobranoc i jeszcze raz przepraszam wszystkich którzy to czytali za ton dyskusji. Mam nadzieję że jak ktoś zapyta a ktoś inny nie bedzie wiedział to nie będzie robił z pytacza barana. PAPAPAPAPAPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Tak się po nocy dręczycie, a sami oceńce motywację:1) KSR-im więcej członków tym prezesowi lepiej bo pewnie jest organizacją typu non profi (patrz ZUS itp...),2) służby ochrony muszą dbać o markę firmy, aby pozyskać nowych klientów, póki co nie chodzą z bejsbolami i nie zmuszają do podpisywania umów,3) policja jak jedzie nawet na włamanie to kwitów musi sporo wypełnić i myśli:- znowu jechać,- tyle kwitów,- a jak dorwiemu to kwitów jeszcze więcej,- a nawet jak kwity powypełniamy to umożyć trzeba bedzie,- a jak dorwiemy to najwyżej w zawiasach dostanie. Ludziska pożyjcie z sąsiadami, jak sąsiad nie pomoże to w ostateczności wybierajcie jakieś opłaty abonamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Poczytałem wczoraj troszkę na stronce. 1)ANi grosz nie może zostać przeznaczony na nic innego jak budowa i rozbudowa systemu a w przypadku nadmiaru kasy KSR proponuje zmniejszenie składki. 2)Nikt nie mówi że musisz podpisać umowę , a jak już podpiszesz to czekasz od 3 do 6 m-cy na rozwiązanie (wiem bo czekam) Można nie podpisać i liczyć na to że sąsiad usłyszy alarm i co ???Zadzwoni na Policję. Jak dorwią włamywacza to sobie sprawdzi w trakcie sprawy kto dzwonił i mu wyprostuje -bo Policja jest od łapania my od bycia okradanym ale sąsiad nie jest od donoszenia wiec mu w ryj (mam podobną sytuację w kamienicy sąsiad zadzwonił że na przeciwko jest awantura- już trzeci raz maluje drzwi ) Jak zadzwoni KSR to do kogo włamywacz może mieć pretensje - tylko do siebie. 3)Myślę że jak jest zgłoszenie napadu to policja nie jedzie w takim samym tępie jak gdy dzwonisz i mówisz - Okradziono mi mieszkanie proszę przyjechać zebrać ślady. Tak już z tymi kwitami jest nic na to nie poradzisz , ale współczuję jak na interwencję przyjedzie PAN z OCHRONY z dużym karkiem bez pozwolenia na broń i przeszkolenia (Wiem że w Policji też są sieroty) Myślę że Policjanci nie myślą w tych kategoriach. Jak bym był Policjantem to chciał bym raczej słyszeć o sobie miłe rzeczy a nie że jestem PAŁA bez muzgu i nic mi się nie chce. Nie mam pojęcia czy warto spróbować ale ja się sam namówiłem. (SCHIZA ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.06.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Myślę że jak jest zgłoszenie napadu to policja nie jedzie w takim samym tępie jak gdy dzwonisz i mówisz - Okradziono mi mieszkanie proszę przyjechać zebrać ślady. Najsłabszym puntem tego systemu (czemu towarzyszy najgłupsza odpowiedź w "pytaniach i odpowiedziach" - można poczytać) jest sprawa fałszywych alarmów. W informacjach na tych stronach nie napisali co z tym fantem zrobić - napisali że ta usługa to oferta dla poważnych ludzi, a poważnym ludziom wiatry i koty nie generuja fałszywych alarmów. Nie wiem co zrobi policja, która będzie musiała jechać "w szybszym tempie" do kolejnego fałszywego alarmu, np. wzbudzonego przez złośliwego złodzieja, podczas gdy ty wypoczywasz na Majorce. Czy jeśli system zgłosi do centrali sabotaż, a nie włamanie (a ty nadal jesteś na Majorce), to policja też pojedzie w tak szybkim tempie? To wszystko fajnie - akcja społeczna itp - pilnujemy siebie nawzajem i pilnujemy policji, żeby robiła, to co ma robić. Ale to takie kopanie leżącego. Kolesie w komendach nie mają na ksero, na remont, na biurko, na komputer. Byłem ostatnio - widziałem - nie ma już w polsce żadnej innej instytucji publicznej, która by tak dziadowała. A ty chcesz im jeszcze przypominać jakie mają obowiązki, tym bardziej, że jak mówisz stać cię na prywatną ochronę. Policja to nie tylko instytucja, ale też ludzie. Zwykli, któym się nie przelewa. Zresztą często policjanci pracują wieczorami w agencjach ochrony.... No nie wiem. Każde zabezpieczenie jest tak dobre jak najsłabszy jego element. Ja bym się nie zdecydował na wplecenie do mojego systemu zabezpieczeń tak słabego elementu, jakim jest policja. Oczywiście chciałbym niepłacić nic za ochronę i żeby o bezpieczeńśtwo troszczyła się tylko policja, ale tu i teraz to nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 25.06.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Popieram Jasia bo to coś między NIC a AGENCJA OCHRONY Popieram Zbycha bo: rok temu 2razy na dachu sąsiedniego sklepu zauważyłem włamywaczy , dzwonię na policje : alarmowy - nie mogą teraz przyjechać bo mają zmianę i odprawę , posterunek dzielnicowy -nie mogą przyjechać bo nie mają wolnego sam. Pierwszy raz przyjechali za 1,5 godz. ale złodzieje sie do środka nie dostali i po 1/2 godz. zrezygnowali .Drugi raz po ostrej wymianie zdań przez telefon przyjechali za 35min. ( sukces ) ale chłopcy z dachu im zwiali , był już zmrok a dach duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Jak to rozumieć? ZUS-po to żeby budować sobie za nasza kasę pałace i nic nie dawać. Policja-nie ruszać bo biedni i niech siedzą i nic nie robią Firmy Ochrony-pasożytują na tym że Policja nie ma kasy. Pogotowie- Prywatny biznes firm pogrzebowych Czy wszyscy do tego przywykli że to jest już norma A jak taki policjant w krzakach stanie z radarem i na wyjeździe z miasta gdzie sie trasa zaczyna was łapie to jak sobie tłumaczycie - Taką ma pracę co ?? Policja i straż są dla nas dla ludzi a nie po to żeby pracujący tam ludzie nic nie robili i jako młodzi ludzie szli na emeryturę 2200 na rekę. Trzeba przejrzec na oczy bo jak tak wszyscy będą myśleć to po co wy podatki płacicie. Jadę na budowę bo właśnie zadzwonił technik od doboru urządzień alarmowych. Wrócę to napiszę jak wycena co zaproponowali i wogle. Jak tak myślicie jak piszecie to nigdy nie dzwońcie na policje bo to i tak nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.06.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 JasiuDo idź do dentysty publicznego, to zrozumiesz o co mi chodzi.Teoria, teorią - jak powinno być każdy wie, ale praktyka-praktyką.Swoim chceniem nic nie zmienisz. Idź do przychodni do tego dentysty, poczekaj w kolejce z dziadkami i babciami. Oburz się, jak lekarz wyjdzie o 13.30 z gabinetu, albo jak ci każę zapłacić za plombę (tak w państwowych też każą, bo się darmowe plomby np. skończyły) i zrób awanturę w rejestracji. Patrz przy tym na miny lekarzy, pań rejestratorek i sprawdź jakie wrażenie zrobiłeś.Mi kiedyś rąbnęli radio z samochodu. Poszedłem z tym na policję. Do dziś nie zapomnę zdziwienia na ich twarzach jak się dowiedzieli, że nie zgłaszam tego ze względu na ubezpieczenie, tylko po to żeby złapali złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Właśnie o tym piszę jak sam gdzieś pójdziesz to nic nie zrobisz"KUPĄ PANOWIE KUPĄ - K U P Y NIKT NIE RUSZY"Lecę bo mam budowę na drugim końcu Łodzi a za 30 minut koleś przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Mieczu Ten dentysta to mówiąc z łangielska przepiękne case study. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Swoją drogą ciekawe kiedy Jasiu ostatni raz korzystał ze specjalistycznej publizcnej służby zdrowia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Może nie uwierzysz ale w ciągu ostatnich 2 lat 3 miesięce spędziłem w szpitalu. Państwowym -Wybrałem sobie WAM bo mimo że mówil że mnie nie przyjmą z wypadku to jak się uprzesz to muszą jak mają umowę z kasą podpisaną.A jak idę do dentysty to idę do instytutu stomatologi i płace za białe plomby a młodemu nie płacę bo zakładam w mleczaki amalgamat bo białe już 2 razy wypadły wiec szkoda kasy - LEPIEJ PRZEPIĆ JAK ZGUBICPoza ty że tu jest syf w tym kraju to każdy wie ale jak by w 80 wszyscy jak wy myśleli że sie nic nieda to by moje dzieci dzisiaj w szkole miały rosyjski obowiązkowy a Angielski nie a Forum to bu była gazeta a nie to co jest pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.06.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 No popatrz sam. Czmu upierałeś się przy WAM nie było innego w Łodzi, czy ktoś za Ciebie się upierał? WAM to jednostka specjalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 myślałem że rozpatrujemy temat -Płać dużo za obsługę gości bez przeszkolenia albo 20 pln za szybkie wezwanie policji.To podobno troszkę inaczej działa.Rozmawiałem z technikiem .Koleś robi dla KSR niezbyt często ale poleca bo klienci są zadowoleni a czas reakcji to nawet 5 minut.Zresztą co to za problem wychodzi na to że chcę was przekonać o czymś czego nie znam i sam pytam i szukam osób które system użytkują.Sprawdzę bo już w poniedziałek dostanę wycenę z 3 firm wybiorę to co najtańsze (oczywiście robociznę) podłączę i będe liczył na to ze system nigdy nie będzie mi potrzebny, bo to raczej żaden wypas gościć w domu policje albo ochronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 25.06.2004 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 W WAMIE są po prostu dobrzy fachowcy od rekonstrukcji ręki (JEDYNI w WOJEWÓDZTWIE) i nadal sądzę że policja skuteczniej radzi sobie niż firmy ochroniarskie.(do tego jest policja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.06.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Tak czytam i czytam... Może też założę konkurencyjne stowarzyszenie. To musi być niezły biznes. W końcu kasa idzie na system, który ktoś musi budować. Żonę mianuję prezesem, umieszczę stronki na sieci, trochę zakamuflowanych postów wrzucę na forum i jest spoko. Robota lekka łatwa i przyjemna. Co tam ochroniarze nie se jeżdżą. Tutaj nawet nie trzeba się z miejsca ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts