a.s-k 22.03.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witajcie! Chciałabym się Was poradzić odnośnie zmiany w pokoju dziecięcym. Na pewno pokój będzie malowany, ale myślę nad kolorem. Chcę pokój rozjaśnić, aby był przytulny i taki typowo dziewczęcy (aczkolwiek niekoniecznie różowy - chyba, że jakieś dodatki). Planuję kupić białe meble i myślałam, aby było nieco kontrastowo, pomalować ściany na taki delikatny wrzosik. Ale potem zaczęłam szukać/grzebać jakie kolory ścian pasują do białych mebli i wiele "inspiracji" kierowało się ku szarym ścianom... . Mam dylemat, bo faktycznie ten kolor + białe meble + jakieś fajne dodatki potrafią ładnie współgrać... . NIestety nie posiadam talentu ani zmysłu do projektowania i liczę na jakieś porady. Zmiana wyglądu pokoju wiąże się z pójściem mojej córki do pierwszej klasy od września i chciałabym aby dobrze się czuła w swoim pokoju. Cały szkopuł w tym, że jest to mieszkanie wynajmowane, więc nie możemy pozwolić sobie na szaleństwa zbytnie (w sensie finansowym). Poniżej wklejam aktualne zdjęcia pokoju. Niestety nie jest zbyt piękny, szczególnie te ciemne ściany... . Będę wdzięczna za jakieś sugestie. Może macie pokoje dziecięce w podobnym metrażu i jakoś fajnie zagospodarowaliście je...? Pozdrawiam Aga PS.: jeśli ma to jakieś znaczenie, pokój jest od wschodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Białe mebelki to dobry pomysł,ściany mogą być białe lub szare,możesz dać też tapetę w delikatny wzór,całość i tak dopełnią dodatki.Za dużo w tym pokoju jest rzeczy na wierzchu,wiem jakie to trudne bo moja córka cały dzień wycina i rysuje,wszędzie pełno papierków,ścinków,kredek itp.Mam takie wielkie pojemniki tam wszystko ląduje..........taki patent na szybkie sprzątanie,potem to segreguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 22.03.2015 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 myślałam też nad białymi ścianami, tylko boję się, że z tymi meblami wszystko się tak zleje w jedną całość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 22.03.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Cóż za zmiany dla Mamy! Ulotne wrzosy na ścianie zdałyby egzamin, ale oddzieliłabym je od podłogi białą listwą: http://janabek.com/blog/2013/7/29/lilac-mint-little-girls-room Poniżej wklejam romans mięty, bieli i pudrowego różu. W zestawieniu z bursztynową podłogą. Edytowane 22 Marca 2015 przez Isabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 22.03.2015 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Cóż za zmiany dla Mamy! Ulotne wrzosy na ścianie zdałyby egzamin, ale oddzieliłabym je od podłogi białą listwą: http://janabek.com/blog/2013/7/29/lilac-mint-little-girls-room Poniżej wklejam romans mięty, bieli i pudrowego różu. W zestawieniu z bursztynową podłogą. [ATTACH=CONFIG]309649[/ATTACH] też myślałam nad miętą/seledynem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 22.03.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ściany zdecydowanie za ciemne, dałabym jasne, pastelowe kolory na ścianę i białe mebelki, może tapeta na 1 ścianę i jakieś skrzynie na zabawki, żeby nie wprowadzały niepotrzebnego chaosu i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 22.03.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Delikatna mięta rozjaśni pokój córki i dobrze smakuje z bielą. Czy ona coś Ci sugerowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 22.03.2015 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Delikatna mięta rozjaśni pokój córki i dobrze smakuje z bielą. Czy ona coś Ci sugerowała? [ATTACH=CONFIG]309670[/ATTACH] wspominała o bieli i różu... w tym pokoju też jest problem taki, że jest piec przy drzwiach i tak myślałam jakby tę ścianę odróżnić jakimś kolorem (tapetą we wzorek?)... tylko pytanie właśnie jakim...żeby jakoś tak harmonia była w tym wszystkim... Edytowane 22 Marca 2015 przez a.s-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 22.03.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 wspominała o bieli i różu... Powyżej róż i mięta dopiero rozkwitają. Złocista (czyli obecna) podłoga nada charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 22.03.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 fajnie, tak rozświetlony ten pokoik... czegoś w tym stylu własnie mi brakuje... a doradźcie: bo myślę nad meblami z Ikei: na pewno komoda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80218024/ (być może ta, lub z 4 szufladami); początkowo brałam pod uwagę szafę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121762/?query=ANEBODA+Szafa (by stała za drzwiami w miejscu tego niebieskiego regału) i biurko jak na zdjęciu... czy to pasuje do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 22.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Uważam, że biurko (urocze) nie pasuje do pozostałych mebli. Nie chowałabym też szafy za drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 23.03.2015 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Uważam, że biurko (urocze) nie pasuje do pozostałych mebli. Nie chowałabym też szafy za drzwiami.[/QU biurko też nam się podoba. mam chęć, aby kupić takie, wiem , że może nie pasuje stylami...ale gdyby nie stało razem z pozostałymi??? jeszcze brałam pod uwagę w zastępstwie tego, biurko Micke z Ikei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 23.03.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Micke zdecydowanie lepiej współgra z meblami, o jakich piszesz. Wklejam zdjęcia szafy i komody, które pasują do tego uroczego biurka, ale ich cena nieco zasmuca: Twój pomysł z osamotnionym biurkiem mi się podoba Czy rozważałaś jakieś inne meble z Ikei, np. bez szybek? Edytowane 23 Marca 2015 przez Isabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 23.03.2015 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Micke zdecydowanie lepiej współgra z meblami, o jakich piszesz. Wklejam zdjęcia szafy i komody, które pasują do tego uroczego biurka, ale ich cena nieco zasmuca: [ATTACH=CONFIG]309734[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]309735[/ATTACH] Twój pomysł z osamotnionym biurkiem mi się podoba Czy rozważałaś jakieś inne meble z Ikei, np. bez szybek? prawdę mówiąc to nie. Jakoś tak te mi wpadły w oko. Co do tego biurka, to myślałam ustawić je pod oknem, no a reszta gdzieś na ścianie . Ale cały czas myślę nad szafą, czy nie lepiej kupić tylko komodę i jakiś regał na książki, czy dwie komody... A..i jeszcze kwestia łóżka zostaje, bo też wolałabym coś składanego, co mniej miejsca w ciągu dnia zajmuje. Może coś w tym stylu: http://www.rameta.com.pl/pl/meble/kolekcje_mebli/Mini/id/21 lub http://pmw.net.pl/oferta-DAX%202F.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 23.03.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Szafa zawsze się przyda (jako dziewczynka miałam szuflady i za taką tęskniłam), regał też (kolorowe grzbiety książek!). Podobają mi się te łóżka, ale widzę je w innej tkaninie i odcieniu. Koniecznie dokupiłabym poduchy (zresztą tak sugeruje producent) w różnych rozmiarach. Natomiast biurko pod oknem będzie pięknie wyglądało. Edytowane 23 Marca 2015 przez Isabela literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 23.03.2015 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Szafa zawsze się przyda (jako dziewczynka miałam szuflady i za taką tęskniłam), regał też (kolorowe grzbiety książek!). Podobają mi się te łóżka, ale widzę je w innej tkaninie i odcieniu. Koniecznie dokupiłabym poduchy (zresztą tak sugeruje producent) w różnych rozmiarach. Natomiast biurko pod oknem będzie pięknie wyglądało. przyda przyda... a jesli nie za drzwiami, to gdzie by Pani zaproponowała ją ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 24.03.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) przyda przyda... a jesli nie za drzwiami, to gdzie by Pani zaproponowała ją ustawić? Czy mogłabyś podać wymiary tego pokoju? Gdzie planujesz umieścić sofę dla córki? Ze zdjęć, które wysłałaś, wynika, że jest dość wąski. Przesyłam projekt - wnętrze ma mniej niż 2m szerokości: Edytowane 24 Marca 2015 przez Isabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 24.03.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Czy mogłabyś podać wymiary tego pokoju? Gdzie planujesz umieścić sofę dla córki? Ze zdjęć, które wysłałaś, wynika, że jest dość wąski. Przesyłam projekt - wnętrze ma mniej niż 2m szerokości: [ATTACH=CONFIG]309880[/ATTACH] Pani Isabelo - projekt piękny! ach gdyby tylko to było nasze mieszkanie, pewnie bym zgapiła ten pomysł. Wymiary pokoju to: 2,30x3,70 Jeśli chodzi o rozłożenie mebli i sofy, to mniej więcej podobnie jak w Pani projekcie: biurko pod okno, sofa obok; szafa za drzwi, komoda przy szafie. chciałabym, aby córka jeszcze miała jakiś kawałek podłogi do zabawy, ale ciężko coś zagospodarować w tak małym pokoju, a do tego jeszcze ten piec zajmuje miejsce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 24.03.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Pani Isabelo - projekt piękny! ach gdyby tylko to było nasze mieszkanie, pewnie bym zgapiła ten pomysł. Wymiary pokoju to: 2,30x3,70 Jeśli chodzi o rozłożenie mebli i sofy, to mniej więcej podobnie jak w Pani projekcie: biurko pod okno, sofa obok; szafa za drzwi, komoda przy szafie. chciałabym, aby córka jeszcze miała jakiś kawałek podłogi do zabawy, ale ciężko coś zagospodarować w tak małym pokoju, a do tego jeszcze ten piec zajmuje miejsce :/ Wnętrze z projektu jest zatem węższe, ale o 30 cm dłuższe niż pokój Pani córki. Jeśli myśli Pani o meblach z Ikei, to dość interesującą i przystępną cenowo wydaje mi się ta kolekcja: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/ Podłoga zostaje. Prosta forma mebli i biały kolor na ścianie optycznie powiększy pokój, a córkę ucieszyłyby wrzosowe i różowe dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.s-k 24.03.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 biały kolor ścian też mi przeszedł przez myśl i nie wiem czy przy nim nie zostać, a właśnie w dodatkach jakoś "rozweselić" pokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts