Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Który gruntował farbą :D

...farbą gruntującą która jest do tego przeznaczona. Tak się składa że moje warstwy szpachlówki trzymają się tak mocno że nie muszę ich dodatkowo wzmacniać - spajać głęboko penetrującym gruntem. Zresztą widać że jesteś większym specjalistą niż nawet inżynierowie w firmie Semin bo przy ETS2 nie zalecają gruntowania tylko od razu malowanie. No ale co oni tam wiedzą... Flash przecież jest mądrzejszy.

...farbą gruntującą która jest do tego przeznaczona. Tak się składa że moje warstwy szpachlówki trzymają się tak mocno że nie muszę ich dodatkowo wzmacniać - spajać głęboko penetrującym gruntem. Zresztą widać że jesteś większym specjalistą niż nawet inżynierowie w firmie Semin bo przy ETS2 nie zalecają gruntowania tylko od razu malowanie. No ale co oni tam wiedzą... Flash przecież jest mądrzejszy.

Masz to na papierze czy kolejna pyskowka przez telefon. Prześlij mi na prIV te notkę o et2.

Masz to na papierze czy kolejna pyskowka przez telefon. Prześlij mi na prIV te notkę o et2.

Podaj adres pocztowy to wyślę Ci parę worków po ETSie i ze dwa wiadra po farbie Forste. Poczytasz sobie... oczywiście jeśli jeszcze umiesz czytać po Polsku ze zrozumieniem bo czytając Twoje posty mam co do tego wątpliwości. Ty już odleciałeś i to daleko... gwiazdo YouTuba.

Podaj adres pocztowy to wyślę Ci parę worków po ETSie i ze dwa wiadra po farbie Forste. Poczytasz sobie... oczywiście jeśli jeszcze umiesz czytać po Polsku ze zrozumieniem bo czytając Twoje posty mam co do tego wątpliwości. Ty już odleciałeś i to daleko... gwiazdo YouTuba.

O Rafał wrócił! No nie może być! Urlop ze zmywaka dali?

Wytrzep je a wiaderka umyj przydadzą się tobie. moich klientów kontraktorow stac na to by kupić mi worki i wiadra na śmieci.

Gwiazda? Yt? Oj Romek masz manie przesladowcza.

Flash a nie zauważyłeś że udzielasz się w wątku o farbie gruntującej o nazwie Śnieżka Grunt? Może napisz do producenta że farbą się nie gruntuje :lol2::lol2::lol2:

Tobie naprawdę odbiło i to równo! Zjedz Snickersa bo gwiazdorzysz! Co parcie na szkło robi z ludźmi...

Ja właśnie przetestowałem perhydrol (woda utleniona) 2% na ścianie niedawno zagruntowanej, po 2-krotnym przemyciu ściany przez chwilę było lepiej, ale smród powrócił.

Nie wiem, próbować większym stężeniem czy użyć denaturatu... Żona już chce tynki skuwać, cholery z tym dostanę...

@mariusz535 - u mnie na piętrze tak jak pisałem wali już jakoś ponad 2 lata, delikatnie, ale podczas wietrzenia i przy upałach bardziej, tak że raczej zamalowanie nie pomaga. Dlatego kombinuję jak to badziewie usunąć ze ściany którą niedawno świeżo zagruntowałem i jeszcze nie pomalowałem.

Yoozef a czym zamalowywałeś? Jaka farbą? tez śnieżką?

2 lata to strasznie długo! Cały czas jest tak samo intensywny jak na początku czy trochę słabszy?

Mam nadzieję, że u mnie ten smród już nie wróci...

Na wierzch szła Tikkurila i chyba gdzieniegdzie Dekoral (tego nie jestem pewien), z tego co pamiętam to Śnieżki był tylko ten nieszczęsny grunt.

Po tych 2 latach nie śmierdzi jakoś strasznie, czasem tak przelotnie, moja żona bardziej na to narzeka :). Wszystko pociągnęliśmy teraz tą wodą utlenioną i wydaje się, że jest lepiej, ale jeszcze czekamy i obserwujemy.

A na dole tę ścianę, którą niedawno zagruntowałem już 3x traktowaliśmy wodą utlenioną i jest zdecydowanie lepiej. Tzn. jeszcze lekko czuć, ale wielokrotnie słabiej niż przed malowaniem perhydrolem. Jest szansa, że smrodek w końcu się ulotni i będę mógł pomalować.

U nas ten sam problem :( Jestem załamana, farba gruntująca w trakcie reklamacji (robią badania i dopiero po wynikach powiedzą, czego mamy ewentualnie użyć), ale z tego co czytałam to Śnieżka się nie poczuwa więc co mi po zwrocie kilku zł za kubełki gruntu :(

Na grunt na dwóch ścianach poszedł Dulux, a na inne dwie Śnieżka barwy natury. Wydaje mi się, że to te ściany pomalowane Śnieżką śmierdzą bardziej, ale generalnie w całym pokoju jest to tak wyczuwalne, że nie da się dokładnie stwierdzić. Pokój jest nasłoneczniony od około 13 do 18 i z tego co czytałam to tylko potęguje intensywność smrodu :(

KropQ, czy u Ciebie po denaturacie całkowicie zniknął ten smród? Przyznam szczerze, że sam pomysł przy właściwościach wybuchowych denaturatu mnie troszkę przeraża, ale jeżeli to jedyna opcja to chyba będzie trzeba spróbować. Mąż niby mówi, że przy takim stężeniu nic nie powinno się stać, ale jestem tchórzem, wolę dmuchać na zimne :)

Przekopałam internet, Vanish działa na kilka dni, perhydrol też. A co z gruntem alkaidowym, ktoś używał?

Półśrodki, które zniwelują częściowo smród mnie nie interesują. Chce się go całkowicie pozbyć bo zwariujemy, nie mówiąc już o tym, że śmierdzi w pokoju remontowanym dla małego dziecka :(

Edytowane przez ł_s

. Chce się go całkowicie pozbyć bo zwariujemy, nie mówiąc już o tym, że śmierdzi w okoju remontowanym dla małego dziecka :(

Odnoszę wrażenie - pewnie mylne - że śnieżką są malowane w 90 % pokoje dla dzieci. Ot - taka obserwacja socjologiczna.

Witam,

też mam problem ze smrodem i mogę zdecydowanie potwierdzić, że problematyczny jest grunt śnieżki. U mnie była mała przebudowa i miałam tynk czy gładź czy coś takiego, na pewno wapiennego, bo taka jest reszta tynków, tylko na dwóch ścianach. I tylko te dwie ściany gruntowałam. Pozostałe ściany były wcześniej malowane jakimiś farbami lateksowymi bondex lub bekers. Teraz po zagrunowaniu tylko tych przerabianych fragmetów całość pomalowałam bekersem lateksowym. I śmierdzi jak "sikami kota" ale tylko z tych dwóch nowych gruntowanych ścian, reszta ścian też świeżo malowanych nie śmierdzi. Aż mi się wierzyć nie chce ale mam porównanie. Dosłowie przytykam nos do ścian i ta śmierdzi a ta nie. niechcący chyba znalazłam rozwiązanie tego problemu, choć nie wiem jaki może być efekt po jakimś czasie. Kawałek ściany był też przerabiany w łapaczu i tam też był grunt i bekers lateks i na to lakier do ścian (u mnie wszystko na biało, nie wiem czy można to na kolorze kłaść) i w tym miejscu polakierowanym ściana nie śmierdzi. Tylko nie wiem czy mozna tak sobie wszystkie ściany takim lakierem potraktować bo może one muszą jakoś oddychać. Ale przed skuwaniem tego o ile to jakoś nie wywietrzeje, spróbuję z tym lakierem. U mnie to praktycznie tylko jedna ściana tylko, że z obu stron ale zaryzykuję o ile to nie minie samo. Szczerze współczuję, jeśli ktoś tak potraktował całe pomieszczenia. Smród faktycznie pojawił się dopiero po jakimś czasie (chyba po pomalowaniu farbą lateksowa i jak wyschło, bo sama malowałam a smród pojawił się dopiero jak wyschło).

A może jakiś zbiorowy pozew czy co. Wkurzające jest, że nie wycofają takiego "syfu"

coulignon, nie doszukuj się trollowania, czarnego PR czy nie wiadomo czego, matki, która wyolbrzymia, albo chce być bardziej zrozumiana bo to pokój dziecka, świętość blablabla. To zupełny przypadek, a tylko bardziej wkurzający bo właśnie akurat dziecko ma tam spać. My to co innego, ale dziecka tam nie wpuszczę w ten smród. W marcu/kwietniu robiliśmy remont całego mieszkania, wówczas kupiliśmy kilka kubełków tego nieszczęsnego gruntu Śnieżki. Zużyliśmy kilka kubełków na pozostałe pomieszczenia, które są w 100% skończone i w nich nie śmierdzi, a to jedno pomieszczenie stało sobie niezagruntowane. I właśnie teraz się za to wzięliśmy, zagruntowaliśmy pomieszczenie tym gruntem (kubełek nowy, ale zakupiony w marcu/kwietniu) i już przy samym gruntowaniu było czuć koci mocz niestety. Zupełnie nie wpadłam na to, że to ze ścian, zaczęłam posądzać naszego kota, no ale w tym przypadku to niestety nie kot :( Mimo nieprzyjemnego zapachu remont pokoju skończyliśmy, pomalowaliśmy ściany farbami w kolorze, położyliśmy listwy itd itd .. i nie bardzo wiem co teraz ..nawet listwy chyba będę musiała zrywać.

Jeżeli ktoś nie wierzy ;) to my zapraszamy - mieszkamy w Warszawie.

nie doszukuje się - przekopując ten temat mozna znaleźć mnóstwo takich samych postów uzytkowników z pięcioma wypowiedziami.

Jestem producentem farb więc na dobru Śnieżki mi specjalnie nie zależy. Stwierdzam tylko fakt istnienia takich postów który mnie osobiscie zastanawia. Ale innych nie musi. :no:

bez przesady, jedna czy dwie osoby napisały o pokoju dziecka, ktoś o piętrze, ktoś o całym domu :) Może lepiej się zastanowić czy Śnieżka klientom nie zafundowała takiej niespodzianki wadliwą serią produktów.

Poza tym musi być coś na rzeczy, skoro sam rzecznik Śnieżki wypowiada się na kilku stronach, szkoda tylko, że pracownik działu reklamacji Śnieżki podczas mojej rozmowy zanegował wypowiedź rzecznika, a dodatkowo część osób potwierdziła, że perhydrol nie działa.

coulignon, skoro jesteś producentem i siedzisz w tym chemicznym ;) temacie, to może podpowiesz czego użyć? Czy poważnie zostaje mi skucie tynków do zera i zerwanie płyt g-k, żeby pozbyć się tego nieprzyjemnego zapachu?

Każda rada kogoś z branży jest dla mnie bardzo cenna.