coulignon 16.07.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 A nie jest? I. Nie jest. Jest przede wszystkim celebrytą, drobnym kanciarzem, a dopiero w trzeciej kolejności detektywem. Rutkowski ksywa "20 tysięcy + Vat". Zwykle od tego zaczyna się u niego rozmowa. Pan ze Spektochemu jawi się mi jakos podobnie. Ale w sumie to nie na temat. Z mojej strony EOT. Jak cos nowego dojdzie do mnie na temat ew rozwiązania problemu śmierdzącej farby to będę pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x10 27.07.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam Proszę o radę chcę pomalować nowe tynki cementowe ale po waszych wpisach boję się używać Śnieżki. Planuję grunt i farbę beckers czy to bezpieczne, czy miał ktoś przykre doświadczenie z tymi farbami, czy nie będzie smierdzialo. Z góry dziękuję za każdą informację i radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x10 27.07.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedź czyli z tego wynika że beckers nie będzie miał specyficznego zapachu "kocich sik" a jest prawdopodobieństwo że trafią na wiaderko takiej Śnieżki. Chyba dobrze zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.07.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Malowałem Beckersem, zarówno podkładową, jak i wierzchnią, po dwóch dniach nie było czuć jakiegokolwiek zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.07.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jest taka żelazna zasada której trzymają się profesjonaliści malarze że przed malowaniem / gruntowaniem wykonuje się próbę na kawałku płyty GK, następnie suszy, wącha, testuje odrywanie taśm maskujących, itp. Jeśli wszystko jest OK, to się maluje mieszkanie. A jak coś śmierdzi to wadliwą farbę zwraca się do sklepu albo wywala do śmietnika i kupuje inną. Metoda prosta i skuteczna. U mnie pan "profesjonalista" (jak o sobie mówi) z Kobyłki pod Warszawą nie wykonał takiej próby i upaprał mi (agregatem natryskowym) tą śmierdzącą Śnieżką całe mieszkanie włącznie z mysią dziurą. Jeśli chcesz mieć pewność że wpadki z malowaniem nie będzie to musisz stać nad swoim panem "profesjonalistą" i patrzeć mu na ręce. Dobrze się czujesz? A może malarz ma jeździć na budowę z własnym laboratorium chemicznym? Bo siki to czuć ale są też trucizny które nawet ładnie pachną. Ale spoko. Malarz jest winny że Śnieszka dała d*** i wypuściła wadliwy produkt. Podaj jeszcze namiary na tego partacza - wpisz go na czarną listę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 28.07.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Sugestia co to znaczy albo chcesz materiał firmy A ,albo godzisz się na firmę B do której namawia wykonawca,z powodu X może lubi na tym pracować może ma upusty, lub sam chciałeś taniej... Profesjonalnie to spisujesz umowę i masz tam materiały jeśli zakup po stronie wykonawcy-jak zastosował inne to odstępujesz od umowy i już... Fllugger ma swoich autoryzowanych wykonawców trzeba było skorzystać z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.07.2016 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Wykonawca zaproponował a Ty się zgodziłeś. Użył farby ogólnie dostępnej i zgodnie z przeznaczeniem. Farba ta posiada wszelkie certyfikaty dopuszczające. Wizualny efekt końcowy zadawalający - farba trzyma się podłoża, nie ma zacieków itp. Chcesz iść do sądu? A kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 31.07.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 A ja moge sie podzielic takimi doswiadczeniami. Maluje sobie kotlownie w ktorej sa tynki cementowo-wapienne. Najpierw zaopatrzylem sie w wyprawke z papieru sciernego, natomiast w zupelnosci wystarczyla (polecana z reszta przez wykonawce tynkow) przetarcie paca styropianowa. No we wspomnianym tu temacie farb. Na tynki poszedl grunt (a jakze Sniezki) Acryl-Putz rozrobiony w proporcji 1:1 z woda (wyczytane na FM). Grunt nie powiem zeby specjalnie smierdzial, chyba ze sie nos wsadzilo w kuwete. W kazdym razie po pomalowaniu pomieszczenie nic nie smierdzi. Na to zaczalem malowac 1 warstwe farba Sniezka Grunt. Na razie maluje za rurami, w rogach, etc. Uzywam pedzla i ... maluje prosto z kubla Bo wpadam na budowe na 3o minut cos tam podmalowac. Wiec nie chce mi sie w nic przelewac. .. Jakis tam zapach farby, ale zeby cos smierdzialo? Bynajmniej. (a mam otwarte cale wiadro tuz pod nosem). I jak na razie jestem zadowolony, a w pomieszczeniu absolutnie nic nie smierdzi po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 31.07.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Ale pieknie zaprojektowana elewacja takie połączenie lubie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.jarek 17.08.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam wszystkich WKOŃCU UDALO MI SIĘ ZALOGOWAĆ A STRASZNIE CHCIAŁAM dodać otuchy tym którzy mają smród po malowaniu ale już jestem! Miałam ten sam problem..... słuchajcie.....Nowe mieszkanie zagrutowane, wcześniej umyte ściany i jedyna.Nie było kłopotu a później po 2 dniach lekki smród.Ale nie byle jaki nie jedno malowanie robiłąm i czegoś takiego nie czułam. EFEKT smród jakby kocich szczochów i co sprawdziłam puszkę ok unigrunt ok. Ale wali i co najlepsze bardziej przy otwartym oknie i kiedy jest gorąco. Poszperałam na necie.... ludzi z podobnym problemem od groma. Znałazłam informacje o ozonowaniu, ache, waniszu, jeszcze ponownym malowaniu ludzie pisali ze temat wrócił. Ja poczekałam mc wietrzyłam i co jak zimno nie wali jak słońce wali... Znalazłam informacje o uszczelniaczu alkidowym z firmy CROWN ponoć ktoś tym malował i trochę pomogło. Znalazłam kontakt do firmy która sprowadza to tel i co? Okazało się temat znał od podszewki i że dużo ludzi tak ma. Wziełam puszki na podwojne malowanie ścian mój błąd bo źle obliczyłam metry i strarczyło na raz. Pomalowalam znikło ale odczekałam 2 tyd wietrzyłam i się modliłam mam male dziecko z alegrią a tu smród. Po tym czasie znów zaczeło przebijać fakt mniej ale już mysłałam ze będzie dobrze i się popłakałam z bezsilności. Miałam do wyboru albo kuć albo pomalować jeszcze raz więc dokupiłam uszczelniacz i farbę z tej samej firmy już mi fruwało czy mat itp. Po 2 tygodniach efekt smród znikł!!!!! Troszke przebijało ale w 2 dwa tygodnie zero jakiekolwiek wydzieliny a miałam manię wąchania ścian nawet mój synek wchodzac do pokoju mial nos przy ścianie. Ale słuchajcie u mnie pomogło upały zero zasłon czy rolet nic nie śmierdzi. U mnie pomogło tylko polecam malować dwa razy by zgasić smód. Z moich informacji to reakcja chemiczna w której uwalnia się amoniak malowanie kolejen farbą czy unigruntem nie zlikwiduje tego. Fakt zapłaciłam 1500zł za wszytsko z farbami ale to i tak połowa kwoty jaką bym wydala za kucie. Dziecko śpi spokojnie nic nie śmierdzi a upewniałam się nie raz. Jeśli mogę pomóc komukolwiek z tym probleme będe się bardzo cieszyc bo ja prawie nie wylądowalam w psychiatryku nikt nie chciał mi wierzyć do czasu wejscia na mieszkanie mam w rodzinie 3 fachowcow rozłożyli ręce. Więc daje podpowiedź.... u mnie mineło sporo czasu więc na bank smrodek nie wraca... I dziękuje 2 osobom (loginów nie pamiętam, ales zczerze dziękuje) na forum, dzieki nim doszłam do tego uszczelniacza i mam DOM wytrwałości i powodzenia wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.08.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 To dobrze że problemy u Ciebie się skończyły. Długo tu nie zaglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakeza 17.10.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam po pół roku U mnie już nie śmierdzi. Przemalowane Magnatem pomogło. Co prawda w tym pokoju jest inny zapach, wyczuwalny tylko przeze mnie, ale jak pisałam może to być zapach dużej ilości książek Jest wiec nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 21.10.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Panowie i Panie czy strzeliłem sobie w kolano? Dopiero trafiłem na ten temat. Gruntuje ściany tą śnieżka lateks grunt - od okola miesiąca maluje sobie z doskoku. Do pomalowania 900m2, pomalowałem już z 500m2, narazie nic nie śmierdzi - czy dopiero zacznie walić? Ściany tynk cem-wap tynk Kreisel super lekki 503 + na to poszedł najtańszy grunt za 8,90 za 5l i na to śnieżką grunt z 7 wiader to już wymalowałem + docelowo chciałem Tikurilla Super White. Zacznie śmierdzieć czy to jakaś wadliwa partia była tego towaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 jeśli nie śmierdzi teraz to pewnie nie zacznie. Z moich obserwacji wynika że problem jest głownie na podlożach gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.10.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ale też problem nie występuje o tej porze roku.Ale myślę, że to w sumeie najlepsza pora na malowanie tym śmierdziuszkiem - do wiosny powinna już stracić swoje nieprzyjemne właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skopi 13.12.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Miejmy nadzieję ze jak zrobi sie naprawdę ciepło smrodek się nie pojawi. U mnie spokojnie jak po wojnie zero "sików" wiec nie polecam śnieżki grunt ani nawet magnata, fakt magnat farba super ale jak nie zmyjesz od razu śaldów farby do pozniej pomarzyć. W każdym razie życz e wszystki zdrowych Spokojnych i pachnących Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notkin 24.02.2017 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Ja pier@#$. Dzisiaj wymalowałem gruntem śnieżki cały dom do którego chcę się przeprowadzić. Remont daje w kość, ze ledwo na nogach się trzymam, przychodzę styrany po 15h roboty i oczywiście przeglądam internet pod kątem opinii na temat farby jaką nabyłem rano. A tu widzę takie bagno.No nic, jak zacznie śmierdzieć to trzeba będzie chyba popełnić samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2017 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Możliwe, że już partie śmierdzi się skończyły. Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.02.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Latem znalazłem puste opakowania u kolegi. Zdążył użyć... ale na szczęście nie miał problemów. Co by nie mówić: pomylić się może każdy, grunt to wyjść ze sprawy z twarzą, ale firma nie pokazała w tym wątku klasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dokładnie błędy się zdarzają, ważne aby się umieć zachować. Tutaj tego imo oczywiście zabrakło. Dlatego ja dziękuję, wybiorę coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts