Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja planuje wysmarowac sciany denaturatem, bo powoli trace cierpliwosc w oczekiwaniu na ulotnienie sie smrodu...

Tydzien temu zamontowane zostaly tam drzwi, to na drugi dzien myslelismy, ze zwymiotujemy po wejsciu do tego pokoju...

Ktos kiedys pisal, ze ten smrodek w polaczeniu z innym zapachem, np drewna z nowych mebli, dziwnie sie nasila. U mnie sie tak stalo z zapachem z nowych drzwi :(

W innych pokojach pachnie, a tu "kociarnia" :(

Jak denaturat nie pomoze, to czeka nas zdzieranie scian do cegly :(

Doskonale Panią rozumiem, u nas jest to samo. Po wejściu na górę czuć w przedpokoju zapach lakieru z drzwi, tyle że zostały one zamontowane 3 lata temu. Gdyby to tylko ode mnie zależało wszystko byłoby zdarte, ale niestety mąż się nie zgadza na zrywanie ścian w domu i nadal czeka aż zapach się ulotni...

• 2 months później...

Witam

Przypadkiem trafiłem na ten temat bo niedługo będę malował i bylem zdecydowany na Śnieżkę grunt. Ale po przeczytaniu całego tematu nie chce ryzykować i chyba nie kupię jej.

W takim razie może polecicie jakaś dobrze kryjącą farbe podkładową na nowe tynki CW bez gładzi? Chyba ze Śnieżka jest już poprawiona i nie śmierdzi ?

Jak są niedawno robione tynki i pomalowane śnieżką grunt to faktycznie czuć jakby kot się zsikał lub pozostawił coś więcej.

Pierwszy raz się z tym spotkałem na szczęście nie u siebie. Pewnie jakaś reakcja chemiczna musi zachodzić albo tynk niedoschnięty taki odór zostawia. Ja malowałem u siebie śnieżką grunt i tego nie doświadczyłem.

Witam

Przypadkiem trafiłem na ten temat bo niedługo będę malował i bylem zdecydowany na Śnieżkę grunt. Ale po przeczytaniu całego tematu nie chce ryzykować i chyba nie kupię jej.

W takim razie może polecicie jakaś dobrze kryjącą farbe podkładową na nowe tynki CW bez gładzi? Chyba ze Śnieżka jest już poprawiona i nie śmierdzi ?

Bolix active grunt wszystko bez problemu

Jak są niedawno robione tynki i pomalowane śnieżką grunt to faktycznie czuć jakby kot się zsikał lub pozostawił coś więcej.

Pierwszy raz się z tym spotkałem na szczęście nie u siebie. Pewnie jakaś reakcja chemiczna musi zachodzić albo tynk niedoschnięty taki odór zostawia. Ja malowałem u siebie śnieżką grunt i tego nie doświadczyłem.

Kiedy malowaleś i jakie tynki ?

hej, ja mam tynki gipsowe knaufa robione pod koniec czerwca. Kupiłem tę śnieżkę grunt pomalowałem na próbę 1 ścianę - nic mi nie śmierdzi jest całkowicie bezwonna a do tego zarąbiście kryje.

ale starcha troche mam, bo ludzie pisali ze im śmierdzi po jakimś czasie hmm

moze była jakas wadliwa partia? ja swoje wiadro kupiłem w obi.

Tynki miałem robione w lutym malowałem u siebie w sierpniu i nic się nie dzieje. Kumpel co przez papirologie ma opóźnienie w budowie ta sama ekipa robiła mu tynki koło lipca teraz niedawno gruntował i malował (mówiłem mu że za szybko bo 1,5 miesiąca minęło) dobrze ze pomalował tylko 3 pomieszczenia, myślałem że mu kot na budowę wpadł i najszczał taki lekki smrodek był. Później to kupił snieżke eko i z gruntem rozrobił i malował. W pracy wzioł 2 tygodnie urlopu i ściany malował(pewnie też śnieżką ) a czy dalej czuć to muszę do niego podjechać, a u mnie z czasem krucho.

Ja na początku miałem kupić grunt od Śnieżki ale po przeczytaniu opinii zrezygnowałem , bo nie chciałem ryzykować.

Kupiłem grunt Dekorala i nie było żadnych niespodzianek ...

A co do Śnieżki , to "dziękI" opiniom i problemom z ich gruntem nie kupiłem żadnej farby od Śnieżki ...

Najśmieszniejsze w tym jest to że na forum Muratora udzielają się sama "Śnieżka" ale o problemach o ich gruncie i chęci pomocy poszkodowanym cisza.

ja gruntowałem Beckersem. malowało się bardzo dobrze, żadnego przykrego zapachu. Praktycznie bezwonny. Ale nie wiem czy może zrobiłem coś źle, bo jak teraz akrylowałem ościeżnice drzwi wew. to w kilku miejscach taśma (niebieska, czyli dość słaba) była w stanie oderwać farbę razem z gruntem, do czystego tynku :( Spotkaliście się z czymś takim?

• 4 weeks później...

W przyszłym roku czeka mnie gruntowanie nowych tynków CW. Sam się zastanawiam co na nie dać , grunt śnieżki a na to farba czy nie ryzykować ? może ktoś wie czy już nie ma takich cyrków z zapachem ?

pytanie tego typu , czy nowe tynki gruntować atlasem grunt ( tym mleczkiem ) rozrobionym pół na pół z wodą a dopiero potem gruntem typu śnieżka co po malowaniu ma biały kolor ? czy bez sensu ta pierwsza warstwa atlasu?

• 1 month później...

co jakiś czas tu zaglądam. U nas 3 rok po malowaniu snieżką. W lato nadal bez otwierania okien i z zasłonietymi oknami bo inaczej smród.

Już to chyba pisałam. Ludzie nie zastanawiajcie się tylko tego nie kupujcie. Ja kiedys śnieżka wymalowałam cały dom i nic sie nie działo. Dlatego tez malujac mieszaknie także kupiłam śniezkę. Smród pojawił się dopiero jak na grunt śnieżkę położyliśy farbę . Tak więc to wchodzi w jakąś rekacje.

Po moich doświadczeniach przestrzegłam kolezankę która robiła remont - ta powiedziała swojemu fachowcowi żeby nie uzywał śnieżki. Reakcja standardowa. Tyle lat maluje sniezką i nic sie nie dzieje ... pierwsze slysze. Fachowiec niestety zrobil po swojemu ..... Efekt masakra.

Kupując jakąkolwiek farbę, grunt itp patrzcie na opakowaniu na zawartość LZO. Śnieżka ma max dopuszczony przez normę. A porównajcie z beckersem albo bondexem.